Antifasistinen mobilisaatio Helsingissä 6.12.

Varisverkosto (suomalainen antifastitinen verkosto) uutisoi, että antifasistinen mobilisaatio “Helsinki ilman natseja!” keräsi 6. päivänä joulukuuta noin 2700 mielenosoittajaa Helsingin kaduille vastustamaan fasismia. Kävijämäärä oli 700 ihmistä enemmän, kuin viime vuonna. Kulkue järjestäytyi Narinkkatorilla, mistä se marssi kohti Hesperianpuistoa. Antifasistinen mobilisaatio oli kaikista päivän mobiilisaatioista suurin väkimäärältään. Poliisin mukaan fasistit mobilisoituivat noin 1500 hengen vahvuudella 612-kulkueeseen.

Vastarintaliikkeen kunniakasta nimeä häpäisevä “PVL”:n hitleriläiset fasistit joutuivat naamioimaan oman mobilisaationsa Soldiers of Odin -nimen alle, kun aikaisempi hämäysyritys epäonnistui poliisin toimeenpaniessa järjestön toimintakieltoa. YLE (Suomen valtiomedia) uutisoi, että tämä mobilisaatio keräsi yhteensä noin 250 henkeä, mukaanlukien fasisteja Ruotsista, Saksasta ja Virosta. Kulkueessa nähtiin useita avoimen natsistisia tunnuksia, kuten tuulahdus suomalaisesta 90-luvun skinhead liikkeestä; “Blood Honour” -banderolli (Hitler-jugendin käyttämä tunnus Blut und Ehre). Fasistit suorittivat paukkupommi-iskun antifasisteja vastaan Hesperianpuiston tienoilla, jossa 612-kulkue ja antifasistinen mobilisaatio kohtasivat. Tiedossa ei ole luokkaantumisia. Lisäksi poliisi pidätti 5 fasistia metrossa, joilta löytyi soihtuja ja teräase.

Poliisi oli hyvin näkyvästi esillä mielenosoituspäivänä. Kyse oli vuoden suurimmasta polisiioperaatiosta. Maijoja oli useita kymmeniä, panssaroituja autoja, ratsupoliiseja, alueelle oli määrätty lentokielto, tarkastuksia tehtiin satamassa ja metrossa, poliisilla oli raskaat mellakkavarusteet. Helsingin poliisi kertoo twitterissä, että yhteensä 13 ihmistä pidätettiin poliisin toimesta, joista arviolta 6 antifasistia (– toimitus ottaa ilomielin vastaan lisätietoja pidätyksistä).

Punalipun toimitus tervehtii lämmöllä kaikkia taistelevia antifasisteja ja joulukuun 6. päivän antifasistista mobilisaatiota ja seuraa ilolla antifasistisen liikkeen kehittymistä tulevaisuudessa.

Toimitus

This entry was posted in Uutiset, Yleinen and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.