Guerrilla Four Seasons

Partizan Media on julkaissut dokumentin ”Guerrilla Four Seasons” (2014) englannin kielen tekstityksillä. Dokumentin pääsee katsomaan tästä linkistä. Seuraava teksti on Partisan Median tovereiden teksistä tehty vapaa suomennos:

Guerrilla Four Seasons ( Sissin neljä vuodenaikaa) on dokumenttielokuva, jossa sissien elämä näytetään uuden TIKKO-sissin päiväkirjojen perusteella, kaikki kuvaaminen, musiikki ja tekniset valmistelut ovat tehty sissien toimesta. Nimi tulee toveri Hakan Çakırilta (Yurdal), kun hän kertoi uudelle sissille: “Sinun on elettävä täällä neljä vuodenaikaa ymmärtääksesi sissiarmeijan.”

Dokumenttielokuvassa kerrotaan ideologisesta, poliittisesta ja sotilaallisesta koulutuksesta elämän järjestäytymisestä, työprosessista, sissiarmeijan toimista nykyisessä kehityksessä jne. neljä vuodenaikaa kokeneen uuden sissin silmin.

Paljon arkipäivän yksityiskohtia paljastetaan; savuttoman nuotiotulen tekeminen, yökävelyjen vaikeudet, leirien, varastoinnin ja leivän tekeminen, talvivalmistelut, vihollisen hyökkäyksiä vastaan toteutetut toimenpiteet, innostus kevään saapumisesta, toimintaryhmien järjestäminen jne. tekee yleisöstä osan päivittäistä sissin elämää. Lisäksi korostettiin, että kulttuuri- ja taiteelliset teokset ovat välttämätön osa sissien elämää, mikä osoittaa, että sissi ei ole lainkaan irrotettu elämästä ja tuotannosta.

Sissit kuvasivat, ohjasivat ja editoivat dokumentit. Se osoittaa, että vallankumouksellisella luovuudella ei ole rajoja edes vaikeissa luonnonolosuhteissa. Guerilla Four Seasons kiinnitti jälleen huomion taiteen merkitykseen vallankumouksessamme, tosin amatöörikameralla.

Dokumentin musiikin tekivät toverit Ahmet (Yetiş Yalnız) ja Rıza (Murat Tekgöz) TİKKO Music Groupista.

Monet dokumenttiin osallistuneet toverit, jotka ovat osallistuneet sen tekniseen valmisteluun, kuvaamisvaiheeseen,näyttelemiseen, rutiininomaisiin päivittäisiin käytäntöihin, on kuollut tässä sodassa. Dokumenttielokuvamme on saavuttanut erityisen tärkeän aseman heidän elämänsä näyttämisessä.

Jaamme tämän TKP / ML TİKKO Dersimin aluekomentoon liitetyn Kulttuuri-taidetoimikunnan vuonna 2014 tekemän dokumentin toverien Ünalin (Cengiç İçli), Yurdalin (Hakan Çakır), Sefkanin (Özgüç Yalçın), Sinanin (Haydar Arğal) muistoksi. Rıza (Murat Tekgöz), Ahmet (Yetiş Yalnız), Cem (Umut Polat), Munzur (Serkan Lamba), Orhan (Alican Bulut), Tuncay (Murat Mut), Ferdi (Doğuş Fırat Doğan), Özlem (Hatayi Balcı), Zilan (Esrin Güngör) ja Ekin (Gamzegül Kaya), Aşkın (Hasan Karakoç), View (Samet Tosun), Hakan (Ersin Erel), Çiğdem (Hasret Tanrıverdi), Nergiz (Gül Kaya), Taylan (Mustafa Sarıca), Yusuf ( İlker Tezer), Mahir (Mehmet Keleş), Samet (Tanju Er), Yetiş (Tarık Akın), Haydar (Zeynel Çakıl) ja Şerzan (Hasan Ataş), jotka kaikki olivat marttyyreja eri päivinä.

 

This entry was posted in Uutiset and tagged . Bookmark the permalink.