Taantumus on tiukentanut otettaan joukkojen kontrolloinnissa. Poliisilakeja tiukennettiin jälleen 30.syyskuuta Saksan liittotasavallan osavaltiossa Baden-Württembergissä. Poliisilla on valtaa käyttää virkapukukameroita myös yksityisissä tiloissa ja niiden tallennuksia voi säilyttää määrittelemättömän ajan. Taantumus on hyökännyt omaa perustuslakiaan vastaan, sillä yksityisasunnot ovat perustuslain mukaisesti loukkaamattomia. Puheenjohtaja Gonzalo määrittää näiden demo-liberaalien oikeuksien rajoittamista fasistisiksi toimiksi. Taantumusta ei kiinnosta edes itse asettamansa lait, vaan se kiertää niitä tarpeen tullen.
Hampurissa taantumus on hyökännyt vallankumouksellista liikettä vastaan ratsaamalla 28 henkilön asunnot, joita väitetään Roter Aufbau nimisen järjestön jäseniksi. Ratsioissa kerättiin puhelimia ja tietokoneita, ja henkilöitä syytetään rikollisen järjestön perustamisesta ja vieraan vallan terrroristiryhmän tukemisesta. Saksan liittotasavalta on kehittymässä poliisivaltioksi, jossa vähänkään vallankumoukselliset tulevat olemaan tiukemman valvonnan ja repression alla. Saksan liittotasavallassa onkin otettu käyttöön uusi vakoiluohjelma jonka avulla taantumus voi tutkia vanhoja kryptattuja viestejä ja sähköposteja. Ennen ohjelma oli vain Liittotasavallan rikospoliisin käytettävissä vakavien rikosten tutkimiseen, mutta nyt se on myös virallisesti Saksan liittotasavallan tiedustelupalvelun käytössä, jolloin ei tarvita minkäänlaisia lupia kansalaisten valvomiseen.
Saksan liittotasavallassa, Hampurissa vallankumoukselliset ovat nostaneet punaiset liput korkealle mielenosoituksessa poliisivaltiota vastaan. 3. lokakuuta mielenosoitukseen mobilisoitiin 300 henkilöä. Symbolisena tekona Saksan liittotasavallan lippuja poltettiin. Marssin aikana poliisi piti matalaa profiilia,sillä se oli aikaisemmin hyökännyt avoimesti poliisiväkivallan vastaisia mielenosoituksia vastaan. Poliisi oli joka tapauksessa valmistautunut tekemään pidätyksiä ja mielenosoituksen lopussa se alkoi metsästämään mielenosoittajia. Marssijat tekivät päätöksen taktisesta perääntymisestä, mikä yllätti poliisit. Mielenosoittajat jatkoivat huutoja ja oli selvää, että poliisit jäivät alakynteen.
Vallankumoukselliset nostivat äänekkäässä marssissaan poliisivaltiota vastustavan puheen lisäksi marttyyrien Nubarin ja Rosan nimet, jotka kuolivat taistelussa Turkin fasistista valtaa vastaan. Kansansota Turkissa, sekä vallankumouksellisten toimet Hampurissa ovat osoituksia vallankumouksellisten voimien kiertämättömästä noususta historiassa. Porvariston joutuessa ahtaalle ja sen nostaessa fasismia, näemme, että sosialismi elää yhä vahvana. Sen olemassaolo pelkästään jo suurena historiallisena esimerkkinä osoittaa, kuinka heikko imperialismi on. Elämme vallankumouksellisia aikoja, eikä porvariston valta ole enää missään tapauksessa kiveenhakattu.
Fasismin nostaminen on nähtävissä kaikkialla, sen toimeenpaneminen ei näy kaikkialla fasistisen puolueen nimissä tapahtuvana, vaan pikemminkin salakalavana toimintana, jota toimeenpannaan koronan nimissä ja ”kansan suojelemisen” nimissä. Vaarallisimpia eivät ole selkeinä kansan vihollisina esiintyvät fasistiset järjestöt ja puolueet, vaan vallan kahvassa olevat kansan ystävinä esiintyvät poliittiset toimijat.Vanhakantainen fasismi ei saa kannatusta joukoilta, joten porvariston on keksittävä uusia, luovempia keinoja.