Kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä- kuvia ja raportteja

25.11.2020inHH

Kansainvälisesti naiset ovat vastustaneet heihin kohdistuvaa sortoa ja patriarkaalista väkivaltaa. Tämän vuoden kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä on erityisen tärkeä, sillä väkivalta naisia kohtaan on kasvanut entisestään ns. koronakriisin seurauksena. Naiset on teljetty koteihin, joka ei suinkaan ole naiselle turvallinen paikka. Patriarkaalinen väkivalta, jota nainen joutuu kokemaan usein kumppaninsa toimesta on ongelma, jonka ratkaisemiseksi ei voida nojata porvarilliseen valtioon, poliisiin tai legaalisiin kanavoihin. Patriarkaatti murskataan samalla kun murskataan yksityisomaisuus ja koko imperialistinen maailmanjärjestys. Työläisnaisiin  kohdistuu kaksinkertaista sortoa, ensiksi työläisinä toiseksi naisina. Siksi proletariaatin naiset, kaikkein sorretuimmat, tulee olla eturintamassa vallan valtaamiseksi. Taloudellisen riiston, poliittisen sorron ja väkivallan lisäksi, naiset kantavat edelleen taakkaa myös kotona, uusintavan työn, kuten kotitöiden ja lastenhoidon muodossa. Naiset ovat kyllästyneet sortajiinsa, tämä näkyy mm. järjestetyissä mielenosoituksissa, siksi päivä onkin merkittävä naisten mobilisoinnissa.

Saksan liittotasavalta

25.marraskuuta, kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä, useat sadat ihmiset kokoontuivat Hampurissa ja Bremenissä vastustamaan patriarkaalista väkivaltaa Saksa liittotasavallassa julistetusta hätätilasta huolimatta. Porvarillinen valtio, joka on vastuussa patrtiarkaalisen väkivallan lisääntymisestä, yritti käyttää kyseistä päivää hyödykseen, ja kampanjoimalla ja pyrkimällä kanavoimaan naisten vihan legaalisiin kanaviin.

Hampurissa yli 500 ihmistä marssi kaduilla vastustaakseen naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Vallankumouksellisten proletaaristen naisten kontingentti osallistui myös mielenosoitukseen, he kantoivat banderollia tunnuksilla :” Naiset, taistelkaa ja tehkää vastarintaa! Hätätilaa ja patriarkaalista väkivaltaa vastaan!’‘. Lisäksi, tovereiden puheessa tuomittin Saksan liittotasavallan julistama hätätila ja tähän liittyvä taakka, joka naisten on kannettava. Poliisi ei uskaltanut hajottaa mielenosoitusta siitä huolimatta, että mielenosoittajien määrä oli sallittua huomattavasti suurempi.Myös Bremenissä kokoontui noin 600 ihmistä marssien läpi keskustan. Osallistujien määrä oli suurempi kuin koskaan aiempina vuosina osallistujamäärä on ollut kyseisenä päivänä.

25.11.2020inHB

Berliinissä on jaettu lentolehtisiä ja tehty graffitteja tunnuksilla ”Naiset, taistelkaa ja tehkää vastarintaa!” , ja ”proletaarinen feminismi kommunismin puolesta!”.

Kungebung Tag gegen Gewalt an Frauen Berlin 2020 Neukölln

Malung Tag gegen Gewalt an Frauen Berlin 2020 Marzahn

Malung Tag gegen Gewalt an Frauen Berlin 2020 Marzahn 2

Vallankumouksellinen sivusto Dem Volke Dienen on jakanut Punaisten naisten komitean videon naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiselta päivältä.

Ranska

Nuoret vallankumoukselliset Ranskassa, Lyonissa (Jeunnes Revolutionnaires), kiinnitti banderollin tunnuksella: ”Sorretut naiset, pahoinpidellyt naiset, on aika kapinoida” , ja kutsuivat taisteluun.

Itävalta

Antifaschistische Aktion – Infoblatt on raportoinut Punaisten naisten komitean onnistuneesta solidaarisuuskampanjasta Wienissä. Naiset jakoivat lastenkirjoja, – leluja, -vaatteita, oppimateriaaleja, teetä ja kahvia. Useat paikalla olevat naiset arvostivat elettä. Tavaroita jaettiin, sillä yhä useampi nainen on köyhtynyt entisestään, heistä useampi on työttöminä ja lapset käyvät etäkoulua. Komiten naiset jakoivat myös lentolehtisiä, joissa korostettiin yhtenäisyyden tärkeyttä taistelussa.

Norja

Kristiansandissa vallankumoukselliset piti kokoontumisen ja kiinnitti julisteita.

This entry was posted in Uutiset. Bookmark the permalink.