Koontijuttu taisteluista maailmalla- Brasilia, Intia, Filippiinit & Turkki

Brasiliassa talonpoikien vaino jatkuu

Rondônian alueella, jossa Köyhien talonpoikien liitto (LCP) on jatkuvasti kasvattanut kannatustaan, ovat sotilaspoliisit jälleen syyllistyneet toimiin talonpoikia vastaan. Sotilaspoliisit olivat partioineet talonpoikien kylissä ja suorittaneet kotietsintöjä. Muutamia talonpoikia oli myös otettu kiinni ja heitä oli painostettu kertomaan paikallisien LCP aktivistien nimiä. Kotietsinnöissä köyhiltä talonpojilta takavarikoitiin myös ihan metsästyskäyttöön tarkoitettuja aseita. Haluamme huomauttaa, että tuliaseet ovat elintärkeitä köyhille talonpojille. Metsästyksellä köyhät talonpojat saavat pyydystettyä pienriistaa, joka on tärkeä proteiinin lähde heille, lisäksi aseilla puolustetaan laiduntavaa karjaa petoeläimiltä. Brasilian vanha valtio tekopyhästi väittää, että se pyrkii aseiden takavarikoinnilla tekemään alueesta turvallisemman, mutta sama vanha valtio kuitenkaan ei välitä pätkääkään vaikka tilanherroilla on omat armeijansa, jotka ovat jo vuosikymmeniä käyttäneet aseitaan köyhien talonpoikien murhaamiseen.

Kaikki tämä on todistanut brasilian köyhille talonpojille sen, että vanha valtio on tilanherrojen valtio ja suuret talonpoikien joukot ovat viimeaikoina liittyneet demokraattisen vallankumouksen rintamaan kukistaakseen tilanherrojen vallan ja jakaakseen maan sen viljelijöille.

Morte ao latifúndio!


Kansan vapautussissiarmeija iski taantumusta lujasti vuoden lopulla

Vuoden 2020 viimeisinä päivänä Intian kommunistisen puolueen (maolainen) johtama Kansan vapautussissiarmeija (KVSA) ryhtyi mittaviin aseellisiin toimiin Intian taantumusta vastaan. Alla tapahtumat aikajärjestyksessä.

21. joulukuuta Odishan osavaltiossa Intian kommunistinen puolue (maolainen) mobilisoi kansaa yleislakkoon. Lakko oli toimi, jolla tuomittiin Intian taantumuksellisten aseellisten joukkojen suorittama kahden KVSA:n sissin teloitus Singavaramin metsässä. Intian taantumuksellisten toiminta oli erittäin tuomittavaa laajojen joukkojen silmissä, koska sissit oli jo vangittu ja heille olisi kuulunut järjestää oikeudenkäynti. Tässä tapauksessa taantumukselliset pyrkivät siihen, että aseettomien sotavankien surmaaminen olisi näyttänyt siltä, että sissit kuolivat tulitaistelussa.

23. joulukuuta Intian taantumuksellisen lehdistön pääjulkaisun Times of Indian mukaan KSVA:n sissit teloittivat ohranan ilmiantajan Vangarain kylässö Andhra Pradeshin osavaltiossa. Sanomalehden jutussa kerrotaan, että sissejä tuli kylään noin 30-40 ja he vangitsivat ilmiantajan. Taantumukselliselle ilmiantajalle järjestettiin sissien toimesta mahdollisuus puolustaa itseään kansan tuomioistuimessa ja joukota saivat tuomita hänet. Hänet tuomittiin kuolemaan rikoksistaan kansaa vastaan.

24. joulukuuta Parvatpurin kylän asukkaat Giridihin alueella Jharkhandin osavaltiossa protestoivat lähelle perustettavaa poliisileiriä. Talonpojat olivat aseistautuneet yksinkertaisilla aseilla, esimerkiksi kuokilla, lapioilla ja kirveillä. Yhtenäinen talonpoikien joukko huusi iskulauseita poliiseita ja vanhaa valtota vastaan.

28. joulukuuta Odishan osavaltion alueella useampi sanomalehti uutisoi, että Intian kommunistisen puolueen (maolainen) julisteita ja banderolleja on kaikkialla, sekä useat tiet on tukittu. Toimet olivat osa puolueen mobilisoimaa yleislakkoa.

30. joulukuuta Chhattisgarhin osavaltiossa Intian taantumuksellisen armeijan jäsen loukkaantui kun KSVA:n asettama miina räjähti. Samana päivänä sissit teloittivat myös poliisin joka oli vakoilijan roolissa Tumdikasan kylässä.

Lisäksi raportteja tapahtumista tältä vuodelta

5.tammikuuta Kansan vapautussissiarmeijan joukot taistelivat Keskusreservipoliisivoimia ja sen eliitti yksikköä vastaan Hirmagundan kylässä Chattisgaran Bijapurin alueella. Porvarillisen median raportin mukaan taantumus olivat vartiossa, kun heidät yllätettiin. Hyökkääjät onnistuivat välttämään vahinkoja.

6. tammikuuta Poliisin vakooja surmattiin Kothitolan kylässä. Alueelta löydettiin maolaisten julisteita. Poliisi väittää, että vakooja ei toiminut heidän alaisuudessaan, mutta taantumus pyrkii pitämään järjestäytyneisyytensä salaisena.

7. tammikuuta Erään raportin mukaan pienkauppiaat ovat julistaneet ryhtyvänsä aseelliseen kamppailuun, sillä taantumus tuhosi 37 pientä kauppaa Bhinkangaon kylässä, Khargonen alueella, Madhya Pradeshin osavaltiossa. Kauppojen väitetään olevan rakennettu ilman rakennuslupia, mutta kauppojen tuhoaminen ei loppunut, vaikka osa kauppiaista esitti pätevät dokumentit. Raportin mukaan pienkauppiaat ovat menettäneet elinkeinonsa ja heillä ei ole muuta vaihtoehtoa kun tarttua aseisiin. Maolaisten tiedetään rakentaneen alueella tukikohtia aktiivisesti.

Madhya Pradesh: Shopkeepers vow to turn terrorists, Naxals after Khargone administration demolishes shops

8. tammikuuta Poliisi hyökkäsi maolaisten leirille Odishan Kandhamalin alueella, johon maolaiset vastasivat tulella. He onnistuivat perääntymään vahingoitta.


Aktioita kansansodassa Filippiineillä

Filippiineillä kommunistisen puolueen Uusi kansanarmeija on onnistunut tuhoamaan poliisiajoneuvon IED-iskulla* Ilo Ilon kaupungissa Tubunganin kunnassa. Taantumuksellinen poliisi on ollut tapahtumasta raivoissaan ja on tuominnut iskun. Tämän lisäksi, poliisi surmattiin joulukuussa Marabutissa.

* Afganistanin ja Irakin vastarinnan myötä yleistynyt käsite IED on tavattu suomalaisessa porvarillisessa mediassa kääntää ”tienvarsipommiksi”. Asiallisesti ottaen nämä pommit ovat lähes poikkeuksetta jonkin sortin tähystysmiinoja, olkoonkin ”kotitekoisia”.


Kansanjoukot kamppailevat Turkissa

Kartal 2021 Protest

Aivan viime päivinä on Turkin pääkaupungissa suuri joukko maan “johtavan” yliopiston Boğaziçi Üniversitesin opiskelijoita, noussut vastarintaan ja ryhtynyt vastustamaan taantumuksellisen professori Melih Bulun nimittämistä yliopiston rehtoriksi. Melih Bulu on avoin Erdoğanin hallituksen tukija ja vannoutunut turkkilaisnationalisti. Opiskelijat ovat ryhtyneet boikotoimaan luentoja ja järjestämään mielenosoituksia, joissa vaaditaan valtion puuttumattomuutta yliopiston virkoihin.

Mielenosoittajat ovat kohdanneet massiivista vainoa Turkin valtion taholta. Poliisit ovat hyökänneet opiskelijoiden koteihin ja suorittaneet niissä kotietsintöjä. Tämän brutaalin hyökkäksen aikana myös vangittiin 14 opiskelijaa, jotka poliisi tiesi demokratian kannattajiksi. Lisäksi poliisi on pyrkinyt estämään sisäänkäynnin yliopistolle, jotta siellä ei voitaisi järjestää mielenosoituksia.

Samaan aikaan Kartalin alueella Istanbulissa, ay-aktivisitit organisoivat työläisiä protestoimaan palkkojen jatkuvaa myöhästelyä sekä kehnoja työolosuhteita vastaan. Volkswagenin tehtaan edessä järjestettiin mielenosoitus, jossa avoimesti tuomittiin saksalainen imperialismi sekä paljastettiin sen toimia Turkissa. Volkswagen ja sen turkkilaiset aliurakoitsijat, eivät ole jakaneet työläisilleen minkäänlaisia hygieniasuojia ja sen seurauksena tehtaan työläisistä noin puolet on saanut koronaviruksen. Kehittyvän talouskriisin aikana Volkswagenin tehtailla on alettu myös enemmän rajoittamaan työläisten perusoikeuksia, esimerkiksi kahvitauot ja puhelimien käyttö työaikana on kielletty.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply