Turku- Mielenosoitus Palestiinan puolesta

22. toukokuuta Turun kaupungissa kokoontui mielenosoitus osoittamaan solidaarisuutta Palestiinan kansan oikeutetulle vastarinnalle miehitysvalta Israelia ja sen isäntää jenkki-imperialismia vastaan osana kansallista vapautustaistelua itsenäisen Palestiinan valtion puolesta.

Keväiselle Yliopistonkadulle kerääntyi yhteensä reilu 250 ihmistä. Kaduille liehuivat lukuisat Palestiinan liput ja ilmaan raikuivat tunnukset kuten “Free, free Palestine!”, “From the river to the sea – Palestine will be free!”, sekä “Israel murhaaja!” ja “Suomi murhaaja!”. Paikalla kuultiin puheita, joissa tuomittiin Suomen valtion osallistuminen Palestiinan alistamiseen mm. asekaupoilla ja totuuden pimittämisellä todellisesta tilanteesta Palestiinassa ja Israelin valtion rikoksista, sekä sodan taustoista.

Vaikka poliisi yritti häiritä mielenosoitusta tiuskimalla 10 hengen kokoontumisrajoituksista, joukot eivät tähän pelleilyyn lähteneet vaan jatkoivat mielenosoitusta poliisin häiriöyrityksistä huolimatta. Poliisi joutui tyytymään sivustaseuraajan rooliin joukkojen voiman edessä. Se ei pystynyt edes toimeenpamenaan AVI:n asettamia kokoontumisrajoituksia demoliberaalin mielenosoitusoikeuden rajoittamiseksi. Toisaalta Lounais-Suomen poliisi on aloittanut esitutkinnan viikkoa aikaisemmin järjestetystä Palestiina -mielenosoituksesta, joka oli kooltaan huomattavasti pienempi, vaikka samaan aikaan joukkojen suosimassa Jokirannassa oli ollut aurinkoisena päivänä rannat ja terassit täynnä illanviettäjiä – osoittaen jälleen poliisin ja “koronapolitiikan” todellisen luonteen luokkadiktatuurin portinvartijana ja demokraattisten ja anti-imperialististen kansanjoukkojen vihollisena.

Mielenosoitus osoitti jälleen anti-imperialismin  ja proletaarisen internationalismin voiman joukkoja liikuttavana voimana ja Palestiinan kansan kamppailun painoarvon maailmanvallankumouksen myrskynsilmänä.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.