Sankarillisuuden päivä maailmalla

19.6. ympäri maailman vietettiin sankarillisuuden päivää ja muistettiin Perun kommunistisen puolueen taistelijoita ja militantteja, jotka muuttivat taantumuksen vankilat kamppailun loistaviksi juoksuhaudoiksi ja antoivat henkensä vallankumouksen puolesta, sekä osoitettiin solidaarisuutta poliittisille vangeille ja vastustettiin taantumuksen repressiota kaikkialla maailmassa tänä päivänä.

Yhdysvallat

Austin

Austinissa järjestettiin juhla, jossa esitettiin näytelmä PKP:n taistelijoiden, kommunistien ja vallankumouksellisten vangitsemisesta ja taantumuksen vankilan muuttamisesta kamppailun loistaviksi juoksuhaudoiksi. Tilaisuudessa luettiin vankien kirjoittamia runoja sekä puheenjohtaja Gonzalon puhe, sekä laulettiin Perun kommunistisen puolueen lauluja. Ilta päättyi yhteiseen ateriaan ja Kansainvälisen laulamiseen. Tilaisuudessa korostettiin, että sankarillisuuden päivää tulee juhlia, ei surra, ja muistaa marttyyrien urhea vastarinta.

Austinin Kansannaisten liike (Popular Women’s Movement – Movimiento Femenino Popular, PWM-MFP) järjesti juhlan, jossa pidettiin puhe sankarillisuuden päivän merkityksestä ja esitettiin musiikkia. Juhlan päätteeksi aktivistit ja useat tilaisuuteen osallistuneet lapset muistivat marttyyrejä vapauttamalla ilmaan punaisia ilmapalloja.

Austinissa nähtiin myös maalauksia ja tienvarteen kirjoitettuna liekeillä ”PKP” sekä sirppi ja vasara.

Providence

Providencen kaupungissa New Englandin Tribune of the Peoplen tukikomitean jäsenet pitivät pöytää Kennedyn aukiolla ja kertoivat joukoille sankarillisuuden päivästä. Tilaisuudessa pidettiin myös puhe, jossa puhuttiin sankarillisuuden päivän tapahtumien sekä Yhdysvalloissa vangittujen mustien kamppailun yhteneväisyyksistä liittyen Juneteenth-päivään, Yhdysvalloissa 19.6. vietettävään orjuuden lakkauttamisen päivään, ja luettiin mustan vangin teksti sankarillisuuden päivästä.

Pittsburgh

Pittsburghin Tribune of the Peoplen tukikomitea järjesti opintotilaisuuden sankarillisuuden päivästä.

Pittsburghin Palvelkaa kansaa-järjestö järjesti tilaisuuden, jossa kohotettiin tunnus ”Eläköön kansansota Perussa!”.

Kaupungissa nähtiin myös maalauksia sankarillisuuden päivän kunniaksi.

Charlotte

Charlotessa järjestettiin sankarillisuuden päivän muistoksi tilaisuus, jossa pidettiin puhe päivän historiasta ja tarjottiin perulaista ruokaa.

El Paso

El Pasossa pidettiin opintotilaisuus, jossa jaettiin kirjallisuutta aiheesta ja kerrottiin päivän merkityksestä. Tarjolla oli myös perulaista ruokaa.

San Fernando Valley

San Fernando Valleyn Kansan kamppailu-järjestö piti pöytää Juneteenth-tapahtumassa, ja aktivistit jakoivat tietoa sankarillisuuden päivän historiasta ja merkityksestä.

Lisäksi kaupungissa nähtiin julisteita.

Houston

Houstonissa järjestettiin sankarillisuuden päivän kunniaksi tapahtuma, jossa kerrottiin päivän merkityksestä ja liikuttiin yhdessä. Tilaisuudessa kuultiin yhteislaulua, huudettiin tunnusta ”Kunnia sankarillisuuden päivälle!” sekä tarjottiin ruokaa ja juomaa keskustelun yhteydessä.

Los Angeles

Los Angelesin ”Palvelkaa kansaa” järjesti opintotilaisuuden yhdessä San Fernando Valleyn Kansan kamppailu-järjestön sekä El Monten ”Kansan voima”-järjestön kanssa. Tilaisuudessa pidettiin esitelmä Perun kansansodasta.

Lisäksi kaupungissa nähtiin maalauksia.

Orlando

Orlandossa pidettiin esitelmä sankarillisuuden päivästä, ja jaettiin kuulijoille ruokaa ja juomaa. Tilaisuudessa kuultiin Perun kommunistisen puolueen lauluja sekä Kansainvälinen.

Lisäksi kaupungissa nähtiin graffiti tunnuksella “Kunnia Perun kansan sankareille! 19.kesäkuuta 1986”

Phoenix

Phoenixissa järjestettiin opintotilaisuus, jossa kerrottiin päivän merkityksestä. Osallistujat kokosivat muistomerkin, jossa esillä olleessa julisteessa oli 300 taantumuksen murhaaman marttyyrin nimet. Tilaisuudessa jaettiin perulaista ruokaa ja laulettiin Kansainvälinen.

 

Wheeling

Wheelingin Tribune of the Peoplen tukikomitea jakoi lentolehtisiä sankarillisuuden päivästä kaupungissa pidetyssä Juneteenth-tapahtumassa.

Oxnard

Oxnardin Tribune of the Peoplen tukikomitea järjesti opinto- ja kulttuuritapahtuman. Osallistujat pitelivät banderollia, jossa luki ”Rangaiskaa syyllisiä, eläköön sankarillisuuden päivä!” espanjaksi. Tilaisuudessa laulettiin PKP:n laulu Luchadoras de la Revolución.

Oxnardin Vallankumouksellinen opintokerho järjesti kulttuuritapahtuman puistossa. Tapahtumassa pystytettiin banderolli tunnuksella ”Kunnia sankarillisuuden päivälle!” ja muistoalttari Perun kansansodan marttyyreille, sekä laulettiin PKP:n lauluja ja kerrottiin päivän merkityksestä englanniksi ja espanjaksi.

Kansas City

Kansas Cityssä nähtiin infotauluja sankarillisuuden päivästä sekä maalauksia.

Tacoma

Tacoman kaupungissa nähtiin julisteita 300 Perun vanhan valtion vankiloissa henkensä antaneen nimillä.

Nashville

Nashvillessä ripustettiin banderolli sankarillisuuden päivän kunniaksi.

Saksa

Bremen

Bremenissä järjestettiin kolmatta vuotta peräkkäin mielenosoitus sankarillisuuden päivänä tunnuksen ”Vapaus kaikille poliittisille vangeille” alla. Mielenosoituksessa korostettiin proletaarisen internationalismin hengessä tämän päivän kamppailuja ja taantumuksen repressiota eri puolilla maailmaa: esimerkiksi Brasilian ja Kolumbian tapahtumat nostettiin esille esimerkkinä merkittävistä kamppailuista maailmalla. Myös Palestiinan tilanteesta kuultiin puhe. Esille nostettiin Manoel Ribeiron leirin vangitut neljä talonpoikaa, Ezequiel, Luis Carlos, Estefane ja Ricardo, Ernesto Sernas Garcia, jonka katoamisen taantumus aiheutti kolme vuotta sitten Meksikossa, sekä 37 vuotta Pariisissa vangittuna ollut George Ibrahim Abdallah, ja vaadittiin näiden vapauttamista. Mielenosoituksessa kuultiin puhe puheenjohtaja Gonzalolle sekä nostettiin tunnus ”Puolustakaa puheenjohtaja Gonzalon elämää ja terveyttä!”

Kundgebung 19. Juni 2021 Bremen III

Kundgebung 19. Juni 2021 Bremen IV

 

Hampuri

Hampurissa järjestettiin mielenosoitus Perun suurlähetystön edustalla Perun vanhaa valtiota ja imperialismia vastaan. Mielenosoituksessa osoitettiin solidaarisuutta poliittisille vangeille ja kamppailuille tänä päivänä kaikkialla maailmassa, erityisesti latinalaisessa Amerikassa sekä Palestiinassa. Samalla muistettiin 19. kesäkuuta 1986 murhattuja Perun vallankumouksen sankareita ja heidän kamppailuaan.

Kundgebung 190621 Hamburg1.cleaned

Essen-Altendorf

Essen-Altendorfissa järjestettiin mielenosoitus sankarillisuuden päivän kunniaksi sekä kaksi vuotta sitten 18. kesäkuuta Essenissä murhatun saksalais-algerialaisen työläisen Adel B.:n muistolle. Mielenosoituksessa muistettiin perulaisten toverien uhrausta sekä kaikkia taantumuksen käsissä kuolleita. Mielenosoituksen luonne oli militantti, ja noin 100 osaanottajaa kulki Ehrenzellerin aukiolta pääkatua murhatun Adel B:n talolle, jossa pidettiin hiljainen hetki. Mielenosoituksessa vastustettiin taantumusta ja kuultiin tunnuksia kuten ”Adel B murhattiin – poliisit pois Altendorfista!” ja ”Demokratian todelliset kasvot – massamurhaajat!”. Kaupungin asukkaat osoittivat innokkaasti solidaarisuuttaan mielenosoitukselle. Poliisi pyrki häiritsemään mielenosoitusta, ja hyökkäsi sen kimppuun pelkurimaisesti sen lähestyessä loppuaan ja mielenosoittajien jo hajaantuessa. Joukot osoittivat vihansa porvariston valtiokoneistoa kohtaan ja kamppailivat poliisin hyökkäystä vastaan.

TDH Altendorf 1

TDH Altendorf 2

TDH Altendorf 4

TDH Altendorf Musik 2

TDH Altendorf 5

TDH Altendorf 6

TDH Altendorf 8

Freiburg

Freiburgissa järjestettiin sankarillisuuden päivän kunniaksi tilaisuus, jossa esitettiin elokuva vallankumouksellisesta liikkeestä Perussa ja tarjottiin ruokaa ja juomaa. Tilaisuudessa käytiin keskustelua, jossa joukot ilmaisivat halunsa oppia lisää vallankumouksesta Perussa, ja vallankumoukselliset kertoivat joukoille puheenjohtaja Gonzalosta ja hänen merkityksestään sekä torjuivat opportunistien valheet.

Tanska

Tanskassa järjestettiin opintotilaisuus otsikolla ”Kunnia ja loisto sankarillisuuden päivälle!”, jossa kerrottiin sankarillisuuden päivästä, Perun vallankumouksellisesta historiasta sekä kamppailuista nykypäivänä ja puheenjohtaja Gonzalon kontribuutioista kansainväliselle kommunistiselle liikkeelle.

Norja

Trondheimissa ja Gudbrandsdalenissa vilkkaiden teiden varsille oli ripustettu banderolleja ja PKP:n sirpillä ja vasaralla varustettuja lippuja sankarillisuuden päivän kunniaksi.

Trondheim

Gudbrandsdalen

International Commemorations of Day of Heroism 2021

https://www.demvolkedienen.org/index.php/en/t-brd-en/5499-bremen-manifestation-on-the-19th-of-june

https://www.demvolkedienen.org/index.php/en/t-brd-en/5497-hamburg-manifestation-for-the-day-of-revolutionary-prisoners-and-revolutionary-prisoners-of-war

https://www.demvolkedienen.org/index.php/en/t-brd-en/5501-activities-for-the-35th-anniversary-of-the-day-of-heroism-and-adel-b-memorial-demonstration-in-essen-altendorf

https://www.demvolkedienen.org/index.php/en/t-brd-en/5512-freiburg-activities-around-june-19

Propaganda for heltemotets dag

 

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.