Suomalainen imperialismi ja Afganistan

Suomalaisen imperialismin armeijan ylipäällikkö

Suomalaisen imperialismin armeijan ylipäällikkö

Aiemmin Punalippu-sivusto uutisoi kuinka suomalainen imperialismi aikoo lähettää sotilaita Afganistaniin, auttaakseen miehityshallintoa tukeneita afganistanilaisia maanpettureita. Nyt jo tiedämmekin että joukot lähtivät sinne ja jopa pitkän linjan rauhanaktivisti” ja sosialidemokraatti Erkki Tuomioja, oli vaatimassa näitä suomalaisen imperialismin sotilaita Kabulin lentokentälle ns.suojajoukoiksi“. Päätös näiden suojajoukkojenlähettämisestä tehtiin eduskunnassa 20.8. ja presidentti Sauli Niinistö antoi välittömästi operaatiolle siunauksensa. Suomen armeijan ammattisotilaat ja suomalaista imperialismia palvelleet afganistanilaiset saapuivat Suomeen perjantaina 27.8.

Suomalaisen imperialismin armeijan ylipäällikkö Sauli Niinistö totesikin jo lauantaina 28.8. että suomalaisella imperialismilla on tarpeita muuttaa lainsäädäntöä. Niinistän mukaan nykyinen lainsäädäntö on sangen huono, koska nyt ei voida tarpeeksi nopeasti lähettää armeijan joukoja ulkomaille.  Niinistö totesi Ylen Ykkösaamussa esimerkiksi, että: “Sellainen hassu rakennelma nyt on, että ulkomaille voi voimakeinoja käyttämään lähettää muiden pyynnöstä helpommin sotilaallisia yksiköitä kuin omia auttamaan. Se on melkoinen ristiriita.“. Tällaisten omien auttamispuheiden ei tule antaa hämätä, oikeasti suomalaisen imperialismin armeijan ylipäällikkö sanoo, että Suomen armeijalle on annettava enemmän keinoja toimia sotilaallisesti nopeammin. Tämä kaikki on suomalaisen imperialismin valmistautumista sotaan. Suurporvaristo etenee nykyisissä oloissa määrätietoisesti useilla aloilla palauttaakseen vuosien 1918–1944 olot. Tällä hetkellä se tosin etenee vailla suurempaa vastarintaa ja kaikenlaisten suomalaisten sosiališovinistien sekä emigroituneiden afganistanilaisten jenkkilakeijoiden “liikkeen” tukemana, mutta on alleviivattava, että sen legitimiteetti ja joukkotuki on lähes nollissa.

Lauantaina 27.8. järjestettiin Helsingissä mielenosoitus “Stop Killing Afghans” tunnuksen alla. Tämä jenkki-imperialismista, sen sodista ja sen Afganistanissa olleesta miehityshallinnosta pitävä, “terrorisminvastaista sotaa” lietsova porukka keräsi paikalle vain muutaman sadan, kun antifastiset ja anti-imperialistiset mielenosoitukset ovat keränneet tänäkin vuonna huomattavasti suurempia määriä. Puolueista SDP ja Vasemmistoliitto ovat sosiališovinismissaan osoittaneet avoimen tukensa tuolle jenkki-imperialismin viidennelle kolonnalle. Fiasko nimeltä “Stop Killing Afghans” osoittaa hyvin, miten vähän joukot Suomessa tukevat kaikkien eduskuntapuolueiden edustamaa sotapolitiikkaa.

Mitä tulee Afganistanin tilanteeseen marxilaiselta kannalta, niin Kommunistinen internationaali -lehti on julistanut, että Jenkki-imperialismin ja sen liittolaisten ulos ajaminen Afganistanista on kansan voitto. Tietenkään kommunistit eivät pidä Taliban-liikkeen valtaa sellaisena, että se tulisi jättää ikuiseksi, vaan nyt kun maa on saavuttanut itsenäisyytensä ja vieras miehittäjä liittolaisineen on poistunut, niin on aika aloittaa uusdemokraattinen vallankumous, jota käydään rekonstituoidun Afganistanin kommunistisen puolueen johdolla, ja joka tulee jatkumaan kansansotana keskeytyksettä sosialismiin ja kulttuurivallankumousten kautta aina kommunismiin asti.

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.