Armagh: Tasavaltalaisten protestointi pakottaa Englannin peruuttamaan kuninkaallisen vierailun!

NO ROYAL VISITS!

NO ROYAL VISITS!

Julkaisemme epävirallisen suomennoksen viikon takaisista tapahtumista, jotka koskevat Irlannin kansan oikeutettua taistelua englantilaista imperialismia vastaan (käännetty englannista):

Armagh: Tasavaltalaisten protestointi pakottaa Englannin peruuttamaan kuninkaallisen vierailun!

Englannin kuningatar on perunut vierailunsa miehitetyn Irlannin alueelle (Pohjois-Irlanti), sen jälkeen kun Britannian kruununjoukot saivat selville, että on syytä olla huolissaan kuningattaren turvallisuudesta.

Irlannin sosialististen tasavaltalaisten ryhmän Anti Imperialist Actionin (AIA) tiedottaja sanoi: “Britanninan armeijan komentaja on perunut kiistanalaisen vierailunsa Irlantiin. Hänen kasvonsa yritetään pelastaa vetoamalla hänen terveydentilaansa ja lähettää Boris Johnson hänen tilalleen. Tämä ei muuta todellisuutta, kuningattaren vierailu peruttiin sosialististen tasavaltalaisten ja imperialismin vastaisten mielenosoitusten pelossa.

Armaghin kaupunki on ollut sulkutilassa jo kaksi päivää, kun Royal Ulster Constabulary* (RUC) on perustanut suojavyöhykkeitäja Britanninan armeijan henkilökuntaa liikkuu vakoilemassa tunnuksettomilla ajoneuvoilla. Myös brittiläisiä sotilasjoukkoja on lisätty miehitetyn Irlannin alueella viimeisen 24 tunnin aikana, mikä on osoitus Britannian suuresta turvallisuusoperaatiosta.

Tiedottaja jatkaa: Kun brittiläiset tiedotusvälineet korostavat huolta odotettavissa olevista imperialismin vastaisista mielenosoituksista, ei voi olla epäilystäkään siitä, että Englannin kuninkaallisen vierailu peruutetaan tämän huolenaiheen vuoksi.

Britannialla ei ole oikeutta olla Irlannissa ja sen pitäisi poistua nyt. Ainoa mitä irlantilaiset haluavat kuulla brittiläisiltä imperialisteilta, on julistus heidän aikeistaan vetäytyä maastamme. Vallankumoukselliset sosialistiset tasavaltalaiset ja anti-imperialistit eivät hyväksy koskaan Irlannin laitonta miehitystä ja sen jatkamista. Historia on osoittanut, että niin kauan kuin brittiläisen imperialismin olo Irlannissa jatkuu, niin myös jatkuu vastarinta.

Tiedottaja päätti puheensa sanoihin: Armaghin tasavaltalaiset, jotka ovat päättäneet vastustaa Englannin kuningattaren vierailua, ovat lähettäneet brittiläiselle imperialismille selvän viestin, miehitystä ei koskaan hyväksytä. Brittiläinen imperialismi on saanut nenänsä verille, koska se pakotettiin perumaan kuninkaallinen vierailu. Samaa painostusta on jatkettava, jotta Armaghin nimeäminen Yhdistyneen kuningaskunnan kulttuurikaupungiksi voidaan estää. Armagh on irlantilainen kaupunki, joka on miehitetty laittomasti sotilaallisella voimalla. Brittiläinen imperialismi on osoittanut heikkoutta peruuttamalla tämän vierailun tasavaltalaisten protestoinnin vuoksi. Tätä heikkoutta on hyödynnettävä ja AIA kehottaa jälleen kerran kaikkia tasavaltalaisia työskentelemään yhdessä Irlannin miehtiyksen lopettamiseksi.


Kansallisen vapautumisen ja sosialistisen vallankumouksen puolesta – Tiocfaidh Ár Lá!

*RUC olivat irlantilaisten syvästi vihaamat brittiläistä imperialismia palvelevat poliisivoimat, jotka toimivat miehitetyssä Irlannissa vuosina 1922-2001. Nämä poliisivoimat korvattiin Police Service of Northern Irelandilla (PSNI), kun Irlannin tasavalaisarmeijan (IRA) ja Sinn Féinin petolliset johtajat allekirjoittivat vuoden 1998 Pitkäperjantain sopimuksen. Nykyään Irlannin anti-imperialistiset voimat näkevät PSNI:n ja RUC:n samana ja siksi kirjoituksessa käytetään miehtiystä palvelevista poliisivoimista vanhaa nimeä.

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.