Demokraattisten järjestöjen laajaa vainoa Meksikossa

Kuvia Oaxacasta

Punalipussa on viime aikoina usein uutisoitu siitä, kuinka suomalainen taantumus etenee kansan demokraattisten oikeuksien kaventamisessa. On tärkeä huomioida että tämä prosessi ei tapahdu vain Suomessa, vaan kyse on kaikkialla maailmassa tapahtuvasta prosessista, jossa proletaarisen maailmanvallankumouksen etenemistä pelästynyt porvaristo, hyökkää kaikkien kansojen demokraattisia oikeuksia vastaan.

Oaxacan osavaltiossa, Meksikossa, kuvernööri Alejandro Murat Hinojosa on aloittanut laajat toimenpiteet kansanliikkeiden kukistamiseksi. Esimerkiksi sellaiset demokraattiset järjestöt kuten UCIZONI, COPIR, COCEI-ML, Maiz ja Corriente del Pueblo – Sol Rojo (Kansanvirtaus – Punainen aurinko) ovat joutuneet Meksikon taantumuksen hampaisiin. Kaikkien näiden organisaatioiden jäseniä on uhkailtu, siepattu, ammuttu ja pidätetty täysin mielivaltaisin perustein. Eräs kuuluisa tapaus oli syyskuun lopulla, kun pitkään solrojossa toiminut toveri Salvador Pinal Meléndez vangittiin, koska hän kamppaili demokraattisten oikeuksien puolesta. Vähän aikaa sitten katosi myös aktivisti Irma Galindon Barrios.

Nyt osavaltion pääkaupunki Oaxaca de Juárez on asetettu lähes miehitystilaan. Kaupunki on täynnä vanhan valtion sotilaspoliiseita. Kansan liikkumista estetään metalliaidoilla ja lähes joka kadunkulmassa on taantumuksellisen armeijan panssariajoneuvoja. Tästäkään huolimatta Meksikon demokraattiset voimat eivät murru, vaan ne jatkavat edelleen taisteluaan vanhaa valtiota vastaan, kantaen tunnuksia joissa vaaditaan demokraattista vallankumousta sekä kylttejä, joissa on kuvia heidän vangituista, murhatuista ja kadonneista tovereistaan.

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.