Intia: Viimeaikaiset toimet kansansodassa

Punalippu haluaa antaa lyhyen raportin Intian kommunistisen puolueen (maolaisen), ja sen johtaman Kansansissivapautusarmeijan, viime aikaisista toimista Intian kansansodassa. Intian kansansota on yksi proletaarisen maailmanvallankumouksen majakoista ja toimituksemme tulee entistä enemmän antamaan tietoa tämän kansansodan tapahtumista Suomen kansalle tulevaisuudessa.

Huhtikuun 2.päivä Ramgarhin alueella, Jharkhandin osavaltiossa Kansansissivapautusarmeijan militanttien ryhmä tuhosi erään yhtiön tiilenpolttouunin ja useita erialaisia työkoneita mm.traktorin. Porvarillisen lehdistön mukaan yhtiötä on syytetty laittomasta kaivostoiminnasta ja laittomasta kivihiilikaupasta.

Maaliskuun 31.päivä porvarillinen sanomalehti The Indian Times julkaisi jutun, jossa kerrottiin Intian kommunistisen puolueen (maolaisen) kehoittaneen kansaa aseistettuun lakkoon (bandh) 3.päivä huhtikuuta Jharkhandin, Biharin, Länsi-Bengalin, Uttar Pradeshin ja Odishan ja Chhattisgarhin osavaltioissa. Lakolla vastustetaan demokraatti Lalu Prasadin pidättämistä. The India Timesin mukaan lakossa vastustetaan myös ihmisten ajamista pois mailtaan. Aiemmin mainituissa osavaltioissa tällä hetkellä monia köyhiä talonpoikia ajetaan pois mailtaan, jotta kaivosteollisuus ja metsäyhtiöt saisivat lisää maata.

Maaliskuun 29.päivä kaksi reservivartijaa loukkaantui kotitekoisten miinojen räjähdyksessä Chhattisgarhissa Narayanpurin alueella. Miinojen epäillään olevan Kansansissivapautusarmeijan militanttien asettamia. Toimenpide tapahtui alueella, jonne on lähetetty reservivartijoita ja Indo-Tiibetin rajapoliiseita kukistamaan maolaisten vaikutusta kansanjoukoissa. Yksikään kansansissiarmeijalainen ei loukkaantunut tapahtumissa. Reservivartijajoukot ovat Intian vanhan valtion perustama joukko-osasto, jonka epätoivoisena erityistehtävänä on tuhota Kansansissiarmeijan militantteja.

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.