Kansainvälinen työtätekevien naisten päivä 8.3. maailmalla

Punalipun toimitus julkaisee raporttikoosteen kainsainvälisen työtätekevien naisten päivän 8.3. vietosta eri maissa proletaarisen internationalismin hengessä. Naiskysymyksen merkitys maailmanvallankumouksen prosessille on strateginen, siksi naisten kapina on oikein ja vastarinta oikeutettua – Kansainvälisenä työtätekevien naisten päivänä korostui erityisesti organisaation tärkeys, se että naisten kamppailu on organisoitava proletariaatin johdon alaisuudessa. Tässä rintamassa seisovat myös Suomen raatajanaiset yhdessä maailman työtätekevien naisten kanssa. 

Raportteja on mm. Ruotsista, Yhdysvalloista, Tanskasta, Brasiliasta, Perusta, Saksasta ja Itävallasta ja useista muista.

RUOTSI

Ruotsissa nähtiin näyttävä mobilisaatio pääkaupungissa Tukholmassa. Marssilla oli edustettu vallankumouksellisten kontingentti.

8maerz schweden 1

8maerz schweden 3

RANSKA

Kansan naistenliike on julkaissut julkilausuman, jossa korostettiin, että “Tänään 8.3 on Kansainvälinen työtätekevien naisten päivä… Tänään me juhlimme yhdessä päivää, joka tähtää kaikkien proletaarinaisten yhteen tuomiseen.. osoittaaksemme, että me naiset olemme valmiita taistelemaan kapitalismia ja patriarkaattia vastaan, niitä jotka sortavat meitä!”

Lisäksi nähtiin aktioita:

Frankreich 8 Maerz 2020 1 caen 2

Frankreich 8 Maerz 2020 1 caen

Frankreich 8 Maerz 2020 4 Clermont Ferrand

YHDYSVALLAT

Jenkeissä nähtiin mobilisointeja ja kulttuuritapahtumia Kansainvälisen työtätekevien naisten päivän kunniaksi.

Teksasin osavaltiossa Austinissa kytät pidättivät mielenosoittajia väkivaltaisesti, jotka osoittivat julkista kunnioitusta työtätekeviä naisia kohtaan, sekä muistivat seksuaalisen häirinnän ja hyväksikäytön uhreja. Poliisi pidätti usean tusinan mielenosoittajia mielivaltaisesti.

Myös Houstonissa ja Pitssburgin Pennsylvaniassa nähtiin mobilisaatioita.

Los Angelesissa aktivistit pitivät kadulla ulkoilmatapahtuman tunnuksilla: “Päästäkää naisten oikeutettu raivo valloilleen” ja “Ei vaaleja, vallankumous kyllä!”

USA 8 Maerz 2020 austin1

USA 8 Maerz 2020 austin2

USA 8 Maerz 2020 x1 LA

USA 8 Maerz 2020 x2 pittsburgh

PERU

Perussa on julkaistu SUTE.N Lambayequen liiton lentolehtinen tunnuksilla: “Kunnia ja ikuinen loisto kansan parhaille tyttärille, jotka tarjosivat elämänsä uudelle ja oikeudenmukaisemmalle maailmalle!” ja “Tribuutti proletaarinaiselle”

Peru 8 Maerz 2020

Peru 8 Maerz 2020 f1

Peru 8 Maerz 2020 f2

MEKSIKO

Mexico City:ssä todistettiin suuri, yli 80 000 ihmisen mobilisaatio, jossa järjestäytyneet kontingentit koostuivat pääasiassa työläis- ja opiskelijanaisista. Tunnuksissa vastustettiin Meksikoa riivaavaa naisten joukkomurhaa (feminicide), jossa keskimäärin 10 naista murhataan päivässä. Mobilisaatiossa nähtiin molotovin koktaileja, kiviä, ilotulitteita, tyhjiä tuoppeja, keppejä ja tunnuksia, kuten: “Ikkunat ja seinät voidaan korjata, murhattujen naisten elämää ei!”

Erityisen iloista oli nähdä kommunisti- ja anarkistinaisia rintarinnan, joka on alueella yleistyvä trendi.

Oaxacanissa Punaisen Aurinkon kansa ilmoitti aloittavansa uuden joukkomobilisaation 18.3., jolloin Meksikossa “juhlitaan” 82 vuotta öljynviennin aloittamisesta. Järjestön kanta on, että kysymys oli silloin kesken jääneestä porvarillis-demokraattisesta valankumouksesta. Tänä päivänä tuo vallankumous on edelleen kesken, sillä kansallisesti strategista teollisuutta yksityistetään ja myydään imperialisteille, pääasiassa Jenkki-imperialismille jolle kansakunta on alistettu. Tämä kutsuu Meksikon kansaa uusdemokraattiseen vallankumoukseen, kansallisen suvereniteetin ja itsemääräämisoikeuden saavuttamiseksi.

Mexiko 8 Maerz 2020 1Mexiko 8 Maerz 2020 2

CHILE

Chilessä mielenosoituksiin osallistui maanlaajuisesti jopa miljoona ihmistä, joidenkin arvioiden mukaan jopa 2 miljoonaa.

Chile 8 Maerz 2020 1

Chile 8 Maerz 2020 2

Chile 8 Maerz 2020 3

ARGENTIINASSA Nähtiiin usean tuhannen ihmisen joukkomobilisaatio maan pääkaupungissa.

BRASILIA

Kansan naistenliikkeen (MFP) kokous pidettiin Varzelândiassa, Norte des Minas Geraisissa. Yhteensä 60 toveria ja 15 lasta otti tapahtumaan osaa rankkasateesta huolimatta. Tapahtumassa osoitettiin kunniaa Sandra Limalle ja hänen ajamalle suurelle asialle: demokraattisen vallankumouksen puolustamiselle, ja sen keskeytymättömyydelle aina sosialismiin asti meidän maassamme, jatkuen kohti aina kultaista kommunismia – maamme muuttamiselle, sekä naisten vapautumiselle.

7. maaliskuuta nähtiin tapahtuma myös Belo Horizontess, johon osallistui järjestöjä kuten Työläisten liitto/liiga, Köyhien talonpoikien liitto/liiga, MEPR yms. Tapahtuma alkoi internationaalin laulamisella osoituksena juhlinnan luokkakantaisuudesta. Toverit muistuttivat, että 8.3. ei ole kaikkien naisten päivä, vaan niiden, jotka ovat sorrettuja ja riistettyjä tässä yhteiskuntajärjestelmässä.

Toverit muistivat tovereitaan Sandra Limaa, Elzita Rodriguesia ja Remis Carlaa.

8.3. todistetiin talonpoikaisnaisten tapahtuma Renato Nathani alueella Alagoassa, jossa muistettiin toveri Sandra Limaa ja Remis Carlaa ja muita tovereita. Tapahtumassa korostettiin sen tärkeyttä, että naisten on organisoitava itsensä rintarinnan miestensä kanssa.

Brasil 8 Maerz 2020 1Brasil 8 Maerz 2020 4

TURKKI

Turkissa nähtiin mobilisaatiota Kansainvälisen työtätekevien naisten päivänä Istanbulissa, Mersinissä, Ankarassa, Diyarbakırissa ja Dersimissä.

Tuhansia kokoontui Beşiktaş Pierissä Kadıköyssä, jossa alullepanijana oli “8.3. Naisten alusta”. Ankarassa oli vastaava näkyvästi esillä: “Ankaran naisten alusta”. Ankarassa naiset kokoontuivat Kolej Tedin yliopiston edustalle. Mukana olivat myös Uusdemokraattiset naiset. Tuhannet ottivat yhteen poliisirivistöjen kanssa Ankarassa ja Istanbulissa. Myös monet turkkilaissiirtolaiset mobilisoituivat kaduille Ranskassa, Belgiassa, Hollannissa, Saksassa ja Itävallassa.

Tuerkei 8 Maerz 2020 1

8maerz tuerkei 3

Tuerkei 8 Maerz 2020 5

TANSKA

Tingbjergissä toteuttettiin maalausaktio: “Keittiö, aviomies, isänmaa – vastauksemme: vastarinta!”.

Nørrebrossa pidettiin kokoontuminen Kansainvälisenä työtätekevien naisten päivänä.

daenemark 8 Maerz 2020 1

daenemark 8 Maerz 2020 2

ITÄVALTA

Punaisten naisten komitea on nostanut korkealle tunnukset, joissa korostetaan naisten oikeutetun kamappailun organisoimista proletariaatin johdon alaisuudessa: “Naiset, luokaamme järjestö taistellaaksemme voitokkaasti”, “Annetaan ilmaisu oikeutetuille vaatimuksillemme. Tulemme näyttämään, että kansan vahvuus lepää organisaatiossa!” ja “Naiset eivät elä eristyksissä, tehkää vastarintaa ja taistelkaa, jotta asiat tapahtuvat!”

Lisäksi ilmestyi uusi numero lehdestä “Taistelijatar”.

Kansainvälistä työtätekevien naistne päivää edeltävänä päivänä 7.8. järjestettiin Ensimmäinen punaisten naisten komiteoiden kansallinen konferenssi. Tapahtuman luonnetta kuvaa viennalaiselta toverilta kuultu: “Naisliikkeen hajanaisuus lamaannuttaa sorrettuja heidän kamppailussaan. Ensimmäinen punaisten naisten komiteoiden kansallinen konferenssi on siksi hyvin tärkeä signaali kamppailulle naistenliikkeen yhtenäisyydestä työväenluokan johdon alaisuudessa.”

8maerz oesterreich 18maerz oesterreich 2

INTIA

Intialaiset toverit ovat julkaisseet listan 22:sta naismarttyyrista, jotka antoivat henkensä kansansodassa uusdemorkaattiselle vallankumoukselle kuluneen vuoden aikana.

Lue lisää:

https://www.newindianexpress.com/nation/2020/mar/08/maoists-approach-international-womens-day-through-prism-of-exploitation-2114106.html

https://www.newindianexpress.com/nation/2020/mar/09/in-a-first-maoists-release-a-list-of-their-martyr-women-cadres-on-international-womens-day-2114557.html

SAKSA

Propaganda-aktioita nähtiin Berliinissä. Lisäksi Punaisten naisten komitea osallistui kontingenttina 8.3. mielenosoitukseen tehden esiintymisellään luokkakantaisen kontribuution muuten varsin “liberaaliin” mielenosoitukseen.

Punaisten naisten komitea Bremenissä ja Hampurissa osallistuivat paikallisiin mielenosoituksiin omina kontingentteinaan. Proletaarinen naisliike kehittyy Bremenin kaupungissa, sekä Hampurissa.

Freiburgin kaupungissa nähtiin myös vallankumouksellisten blokki. Näköalana on Punaisten naisten komitean perustaminen kaupunkiin.

Berlin 8 Maerz 2020

Bremen 8 Maerz 2020 1

Bremen 8 Maerz 2020 2

 

Freiburg 8 Maerz 2020 2

Freiburg 8 Maerz 2020 3

 

Lähteet:

http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/weltweit/3673-some-reports-regarding-8th-of-march-in-the-world

http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/europa/3672-some-impressions-from-8th-of-march-in-the-frg

https://www.newepoch.media/single-post/2020/03/14/AUSTRIA—First-National-Conference-of-the-Red-Womens-Committees-on-8th-of-March

https://anovademocracia.com.br/noticias/13104-al-camponesas-celebram-o-dia-intencional-da-mulher-proletaria

 

This entry was posted in Maailma, Proletaarinen feminismi, Uutiset and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.