Kunnia ja loisto toveri Juan Manuelille!

Punalipun toimitus julkaisee epävirallisen suomennoksen Ecuadorin kommunistisen puolueen – Sol Rojo (Punainen aurinko) julkilausumasta koskien toveri Juan Manuelin poismenoa:

Joudumme valitettavasti murheellisina kertomaan, että toveri JUAN MANUEL ANAGUARQUI; Taita Manuel on kuollut 70 vuoden iässä sairauteen.

Alkuperäisasukas, talonpoika ja kommunisti. Ecuarunarin perustaja, myöhemmin San Juanin talonpoikien organisaatioiden liitto (UCASAJ -Unión de Organizaciones Campesinas de San Juan) Chimborazon alkuperäiskansojen liike, (MICH – Movimiento Indigena de Chimborazo) ja lukuisten muiden talonpoikaisjärjestöjen Cañarin, Tungurahuan ja Cotopaxin provinsseissa.

Vuonna 1974 hän liittyi kamppailuun maasta Chunchissa, Toctesinin kunnassa, jossa yhdessä Lázaro Condon kanssa he joutuivat armeijan ja poliisin yhdistetyn joukon väijyttämäksi, jotka salamurhasivat Lazaron ja vakavasti haavoittivat toveri Juan Manuelia, kuitenkaan vahingoittamatta hänen tahtoaan kamppailla.

Hän oli väsymätön ja lannistumaton taistelija, joka oli vakuuttunut aseellinen kamppailun väistämättömyydestä kamppailussa maasta.

Vanha erämaan susi, Cumbreñon auringon polttava salama, Ecuadorin kommunistisen puolueen – Sol Rojo (Punainen aurinko – suom.) amauta (“Viisas”, “mestari” Quechuanin kielellä – suom.) ja perustajajäsen; ensimmäisen marxilais-leniniläis-maolais-Gonzalon ajattelun talonpoikaisrintaman organisoija Chimborazonin, San Juanin ja Ballagán nummeilla, hänen synnyinmaillaan.

Vanha topo, vanha pajupuu, vanha taita; puolueen vanha osa, hän elää ikuisesti maailman sorrettujen kansojen sydämmissä ja kamppailussa.

¡HONOR Y GLORIA PARA EL CAMARADA JUAN MANUEL!

KUNNIA JA LOISTO TOVERI JUAN MANUELILLE!

¡TAITA MANUEL, EN EL CORAZÓN Y LUCHAS DE LOS PUEBLOS OPRIMIDOS DEL MUNDO!

TAITA MANUEL, MAAILMAN SORRETTUJEN KANSOJEN SYDÄMMISSÄ JA KAMPPAILUSSA!

¡VIVA EL MARXISMO-LENINISMO-MAOÍSMO-PENSAMIENTO GONZALO!

ELÄKÖÖN MARXISMI-LENINISMI-MAOISMI-GONZALON AJATTELU!

A CONQUISTAR EL SOL ROJO DE LA LIBERACIÓN: ¡EL COMUNISMO

VAPAUTUKSEN PUNAISEN AURINGON; KOMMUNISMIN VALLOITTAMISEKSI!

———————————-

Julkaisemme myös suurella innolla valokuvia solidaarisuusaktioista Saksassa, jotka on tehty kunnioittamaan toverin perintöä  ja palvelusta Ecuadorin talonpojille ja maailman sorretuille kansoille:

Lähteet:

https://pukainti.blogspot.com/2020/03/honor-y-gloria-para-taita-manuel.html

http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/lat-amerika/3690-glory-and-honor-to-taita-manuel

http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/lat-amerika/3698-bremen-honor-y-gloria-para-el-camarada-juan-manuel

http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/lat-amerika/3693-honor-y-gloria-para-taita-manuel-2

 

This entry was posted in Käännökset, Uutiset and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.