Terveyskomiteat joukkojen päivittäisten vaatimusten puolesta osana vallan valtaamista

Imperialismin kriisin syventyessä taantumukselliset valtiot osoittavat päivä päivältä yhä enemmän todellisen luonteensa ja välinpitämättömyytensä kansanjoukkojen terveyttä ja päivittäisiä vaatimuksia kohtaan. Vallankumoukselliset ja joukot ovat rakentaneet itse terveys- ja hygieniakomiteoita, jotka vastaavat joukkojen päivittäisiin vaatimuksiin. Komiteat osoittavat, että puolueen johdolla joukot ratkaisevat ongelmiaan, joita vanha valtio ei yksinkertaisesti yritä edes ratkaista. Latinalaisessa Amerikassa  Meksikossa, Chilessä, Kolumbiassa ja Brasiliassa on perustettu useita terveys- ja hygieniakomiteoita. Euroopassa ainakin Ranskassa Nuoret vallankumoukselliset (Jeunes Revolutionnaires) ovat järjestäneet erilaista terveys- ja solidaarisuustoimia.

Meksikossa talouden kriisi ja terveydenhuollon hätätila on kaadettu joukkojen niskaan. Terveydenhuollossa on näkyvissä maaseudun- ja kaupungin välinen ristiriita. Maaseudulla ei yksinkertaisesti ole terveydenhuoltoa. Toisaalta suurissa kaupungeissa terveydenhuolto on romahtamisen partaalla ellei jo romahtanut.Terveydenhuollon yksityistämisen aiheuttamat ongelmat joukoille näkyvät ympäri Latinalaista Amerikkaa, kuten myös Meksikossa. Oaxacassa Terveys- ja hygieniakomiteat kansan puolustamiseksi jatkavat päivittäistä työtään. Komiteat jakavat terveysinformaatiota, tekevät kollektiivista työtä, valmistavat kasvosuojia ja toimittavat niitä ilmaiseksi, sekä järjestävät hygieniakasvatusta.

 

Kolumbiassa on tehty solidaarisuus- ja tukityötä, mutta samalla on myös vahvistettu joukkojen protestointia ja organisoimista. Nettisivu El Comunero korostaa, että nuoret opiskelijat ovat auttaneet köyhissä naapurustoissa Medellinin kaupungissa. Nuoret ovat järjestäneet ruoka-apua ja paljastaneet vanhan valtion piittaamattomuutta.He ovat myös osallistuneet joukkojen mobilisaatioihin, joissa on vaadittu ruokaa vanhalta valtiolta. Nuoret ovat taistelleet yhdessä kansanjoukkojen kanssa pandemian keskellä rikollista valtiota vastaan, joka ruoan lähettämisen ja terveydellisen avun sijaan, lähettää poliisivoimia ja suorittaa sortotoimia.

Brasilian taantumuksellinen valtio Bolsonaron johdolla on osoittanut sen piittaamattoman ja sortavan luonteen nk. “koronakriisin” yhteydessä. Suuri osa kansasta ei saa tarvitsemaansa terveydenhuoltoa, ruokaa tai pääse koronatesteihin. Vallankumoukselliset ja kansan taistelevat ainekset ovat järjestäneet pandemian keskellä terveyskomiteoita kansan puolustamiseksi. Ensimmäinen komitea järjestettiin huhtikuussa Pernambucon osavaltiossa, Lagoa dos Gaton alueella. Komitealle asetettiin tavoitteet organisoida veden ja lääkeavun puolesta, luoda perusta koronaviruksen ehkäisemiseksi ja kasvattaa tarvikkeiden tuotantoa. Komitea on lisäksi organisoinut talonpoikaisperheitä varmistaakseen kollektiivisen ponnistusten avulla kolmen kuukauden viljavarannot.

Myös mm. Petrolinassa, Suméssa, Douradosissa, Belémissä ja Pinhaissa on perustettu terveyskomiteoita. Nämä komiteat koostuvat osittain opiskelijoista, naapurustojen asukkaista, talonpoikaistosta, työläisistä ja kansan naisliikkeen jäsenistä. Komiteoissa on kerätty materiaaleja kasvosuojien tuotantoon ja organisoitu ompelijoita. Komiteat ovat tuominneet valtion toimet, jotka eivät millään tavalla huolehdi kansan terveydestä, vaan suoraan toimillaan pahentaa joukkojen tilannetta ja vaarantaa näiden hengen. Kasvosuojia on jaettu, sekä ruoka-ja siivousapua on tarjottu köyhissä naapurustoissa, erityisesti maaseudulla. Tämän lisäksi on organisoitu aktivisteja tuottamaan saippuaa Douradosissa, jotta oikeanlainen käsihygienia tulee varmistetuksi. Aktivistit ovat kiertäneet naapurustoissa ja keskustelleet joukoille olennaisista asioista ja vaatimuksista. Komiteat ovat ottaneet huomioon sen seikan, että kaikki eivät ole tietoisia tämän hetken terveydellisistä asioista teknisten puutteiden vuoksi.

Chilessä on organisoitu kansankeittiöitä, joilla on pitkä perinne solidaarisuustoimissa, kollektiivisessa organisoinnissa ja taisteluissa. La Granjan alueella Yungayn kaupungissa  on kehitetty kansankeittiön lisäksi kotien puhtaanapitoa.

Euroopassa Nuoret vallankumoukselliset Ranskassa (Jeunes Revolutionnaires) ovat jatkaneet solidaarisuuskampanjaansa. Solidaarisuustyötä on tehty ainakin Lyonissa, Aubervillierissä ja Caennesissa. He ovat tukeneet sairaalahenkilöstön taisteluja palkkojen puolesta, jakaneet kasvosuojia, käsihuuhdetta ja lentolehtisiä.

lyon_hospital_2Sammlung_2

 

Joukot ovat koronapandemian keskellä järjestäytyneet puolueen johdon alaisuudessa ja osoittaneet sen ehdottoman välttämättömyyden. Komiteat osoittavat, että on taisteltava vaatimusten puolesta. Taistelu vaatimusten puolesta on palveltava pääasiallista tavoitetta,vallan valtaamista. Porvaristo ei kykene palvelemaan kansaa eikä sen intressit ole kansan palvelemisessa, siksi joukkojen on nojauduttava omiin voimiinsa. Vallankumouksellisten tehtävä on osoittaa joukoille, että valta kuuluu heille. Tämän päivän tilanne osoittaa edelleen kuinka päivänpolttava Perun Kommunistisen Puolueen asiakirja ” Joukkojen ongelma, päivittäiset vaatimukset ja kansansota” on.

This entry was posted in Maailma, Uutiset and tagged . Bookmark the permalink.