Puolustakaa Austinin kolmea maalitettua!

Yhdysvaltalaisten toverien julkaisu Tribune of the People (“Kansantribuuni”) on julkaissut julkilausuman, jonka kehotamme lukemaan: Defend Austin’s Targeted Three!  Sivusto on ensisijainen vallankumouksellinen uutislähde Yhdysvalloissa, jonka seuraamista suosittelemme erityisesti koskien uutisia Yhdysvalloista.

USA on vanginnut Austinissa Teksasissa poliisin ja FBI:n yhteisen erikoisosaston toimesta kolme henkilöä, joiden se uskoo liittyvän protestointiin tavarataloketju Targetia vastaan (ketju tukee poliisia ja mm. kustantaa valvontakameraverkostoja, ja tuli kansan rankaisemaksi myös Minneapolisissa). Heidät on vangittu tekaistuilla syytteillä “osallistumisesta mellakkaan” ja ”rakennukseen kohdistuneesta murtovarkaudesta”. Ketään vangituista ei syytetä mistään eritellystä rikoksesta, vaan heidät on vangittu koska he olivat paikalla mielenosoituksessa ja koska he ovat “Antifan* tunnettuja jäseniä”. Tämä on ennakkotapaus Trumpin suulla lietsotun, mccarthyismin sukuisen “Antifa”-noitavainon soveltamisesta lainvalvontaan, ja vieläpä “demokraattipuolueen” paikallisella johdolla.

Kuten on uutisoitu, Yhdysvalloissa on viimeaikoina nähty poikkeuksellisen voimakasta kapinointia. Jenkki-imperialismi on tukahduttanut kapinointia monipuolisin pihtiliikkein väkivaltakoneistosta kansalaisyhteiskuntaan. Kapinoinnin sytyttänyt George Floydin rasistinen murha poliisin toimesta oli yksi loputtomassa sarjassa, joka ilmentää jenkki-imperialismin verenhimoista luonnetta, josta toistaiseksi vain pieni, mutta jatkossa kasvava osa ilmenee sen virallisella maaperällä. Kapinointiin on liittynyt lukemattomia määriä kansanjoukkoja afroamerikkalaisista alkaen, ja vähintään tuhansia on joutunut valtion väkivaltakoneiston terrorisoimiksi tai vangituiksi. Kapinointi on ollut pääasiassa vaistonvaraista, mutta samalla ja siihen liittyen on entistä enemmän kehittynyt myös luokkatietoinen vallankumouksellinen aines, josta kohoavaa johtoa tilanne maailman ainoan hegemonisen supervallan sisälmyksissä huutaa. Tämän edistyneimmän aineksen edustajina jenkki-imperialismi pitää kolmea Austinissa pidätettyä. Siksi korostuu tarve tehdä asiaa tunnetuksi ja osoittaa solidaarisuutta näille ihmisille, jotka jenkki-imperialismi haluaa valikoiden neutralisoida tukahduttaakseen kansannousun aallon myötä sysäystä saanutta vallankumouksellista liikettä. Toistamme yhdysvaltalaistoverien nostamat tunnukset:

KANSA KAIKKIALLA MAAILMASSA, PUOLUSTAKAA AUSTININ KOLMEA MAALITETTUA!

ÄLKÄÄ SALLIKO POLIITTISTEN NÄKEMYSTEN PITÄMISTÄ AKTIVISTIEN LAVASTAMISEN PERUSTEENA!

KOLME MAALITETTUA OVAT SYYTTÖMIÄ KAIKKIIN SYYTTEISIIN!

VALLANKUMOUKSEN TEKEMINEN EI OLE RIKOS!

ON OIKEIN KAPINOIDA!

(*“Antifa” on lyhennös “antifasistisesta”, mikä viittaa fasisminvastaiseen liikkeeseen, sekä joissakin tapauksissa yksittäisiin järjestöihin. Kuitenkin Trump ja fasistit (kuten myös eräät heidän imitaationsa Suomessa) esittävät, että fasisminvastainen liike Yhdysvalloissa muodostaisi yhden järjestöllisen kokonaisuuden tai yhtenäisen verkoston, jota he nimittävät “Antifaksi”. Siihen he laskevat kaikki fasisminvastustajat järjestäytymisasteesta riippumatta, sekä toisinaan fasisminvastaiseen liikkeeseen nähden ulkopuolisia tai sille vastakkaisia, että myös mielikuvitusihmisiä joita ei ole olemassa. Yhdysvalloissa ei ole mitään sellaista fasisminvastaista järjestöä, jota voisi verrata esim. Saksassa ennen Hitler-fasismin pystyttämistä toimineeseen AFA:aan, jota Saksan kommunistinen puolue johti. Kuitenkin, niin silloisen AFA:n kiellon kuin nykyisen taistelevan antifasismin kriminalisoimispyrkimysten sisältönä on imperialismin vastavallankumouksellinen, antikommunistinen, fasistinen tendenssi)

This entry was posted in Kannanotot, Maailma, Uutiset. Bookmark the permalink.