Raportti sankarillisuudenpäivän vietosta maailmalla

 

Vallankumoukselliset ovat viettäneet 19.6. sankarillisuudenpäivää ja muistaneet Perun kommunistisen puolueen sotavankien kapinaa, joka tapahtui 34 vuotta sitten El Frontónissa, Luriganchonissa ja Callaossa.

SUOMI

Olemme saaneet käsiimme kuvia Turussa ja Tampereella tehdyistä maalauksista sankarillisuudenpäivän kunniaksi.

Turku

Eläköön sankarillisuuden päivä 19.6.!

Eläköön PKP!

Tampere

Eläköön sankarillisuuden päivä! PKP

NORJA

Oslo

Perun suurlähetystölle tehtiin maalaus ”Eläköön PKP”

Tonsberg

”Eläköön sankarillisuudenpäivä”

Kristiansand

Graffitti ja Banderolli. ”Eläköön sankarillisuudenpäivä!” ”Tukekaa Perun kansansotaa”

Trondheim


Eläköön sankarillisuudenpäivä!


Tukekaa Perun kansansotaa!


Eläköön puheenjohtaja Gonzalo!

Eläköön PKP! (Perun Kommunistinen Puolue)

SAKSA

Bremen

Bremenissä pidettiin 19.6. lähes 100 osallistujan mielenosoitus, jonka järjestäjänä oli ”Aloite kaikkien poliittisten vankien vapauttamiseksi”. Mielenosoitus pidettiin provokaattarien, taantumuksellisten ja poliisin pelotteluyrityksistä huolimatta. Puheita pidettiin mm. naisvallankumouksellisista poliittisista vangeista ja Intian kommunistisen puolueen poliittisista vangeista, Sankarillisuuden päivästä Perussa ja myös Mohamedista, jonka poliisi ampui päivää ennen. Bremenissä kiinnitettiin banderolli työväenluokkaiselle alueelle sankarillisuudenpäivän ja Puheenjohtaja Gonzalon elämän puolustamiseksi.

bremen kundgebung 19 juni 2020 politische gefangene 5

tag des heldentums 19. juni verteidigt das leben des vorsitzenden gonzalo

Essen ja Hampuri

Mainittakoon, että 20.6.pidettiin mielenosoitukset Essenissä ja Hampurissa rasistista poliisiväkivaltaa vastaan, jossa Essenissä osallistujia oli 500 ja Hampurissa joitain satoja. Samalla tuli myös vuosi täyteen Adel B:n murhasta poliisin johdosta. Mielenosoituksesta ei ilmoitettu poliiseille Essenissä, mutta poliisit olivat voimattomia sen pysäyttämiseksi. Hampurissa pidettiin jotain puheita poliisiväkivallan vastustamiseksi, sekä sankarillisuudenpäivän kunniaksi.

Adel Demo 2020 2

19 juni kundgebung hamburg bündnis gegen imperialistische aggression 3

YHDYSVALLAT

Los Angeles

Hollenbeck puistossa aktivistit pitivät kulttuuriesityksen sankarillisuudenpäivän kunniaksi. Tapahtumassa pidettiin puhe ja luettiin runo Perun taistelijalta Jovaldolta. Näytelmä, jonka aktivistit esittivät oli taistelukohtaus, esityksen lopussa laulettiin Kansainvälinen espanjan kielellä ja taustalla luki ”Salvo el Poder, Todo es Ilusion”- Kaikki ilman valtaa on illuusiota.

Oxnard

Wilson puistoon kokoonnuttiin kulttuuritapahtumaan, jossa tehtiin alttari Chicano ja Meksikolaisen kulttuurin tyyliin, jolla kunnioitetaan kuolleita. Alttarilla oli Puheenjohtaja Gonzalon, toveri Noran ja Kansansissiarmeijan sekä Perun kommunistisen puolueen taistelijoita. Banderolli ripustettiin, jossa oli nimet El Frontonin, Callaon ja Luriganchon taisteluissa 19.6 vuonna 1986 kaatuineiden vallankumouksellisten nimet.

Tapahtumassa syötiin perinteistä perulaista ruokaa ja kerrottin sankarillisuudenpäivän historiasta ja sen nykyisestä merkityksestä Oxnardin ja koko maan taisteluissa. Myös runoja luettiin Perulaisilta vallankumouksellisilta. Naiset marssivat ja lauloivat laulun ”Luchadores De La Revolucion”- Vallankumouksen taistelijat, jonka alunperin vallankumoukselliset ja vangitut PKP:n naiset olivat laulaneet.

San Fernando Valley

Delano puistossa pidettiin tapahtuma, jossa kiinnitettiin kuvia Perun kommunistisesta puolueesta, sekä banderolleja sloganeilla: “Rebelarse es justo!” – On oikein kapinoida.

Sankarillisuuden päivästä pidettiin alustus, sekä ryhmä keskusteli PKP:stä ja vangeista, jotka taistelivat sankarillisuudenpäivänä.

Austin

Austinissakin pidettiin kulttuuritapahtuma. Siellä luettiin kirje ” Mikään tai Kukaan ei voi voittaa meitä” ja runo ” Pyhän Bartholomewin yö” ja Puheenjohtaja Gonzalon puhe ” Antaa elämänsä puolueelle ja vallankumoukselle”.

Austinissa maalattiin myös maalauksia ja syötiin perulaista ruokaa. Toisessa Austinin itäisessä puistossa listattiin kaikkien kuolleiden nimet, jotka taistelivat El Frontonissa, Callaossa ja Luriganchossa. Rosewood puistoon ripustettiin suuri banderolli, jossa luki teksti: ” Eläköön sankarillisuudenpäivä, kesäkuun 19. päivä 1986”.

San Diego

Teralta puistossa kuvattiin lyhytelokuva sankarillisuudenpäivästä ja perulaisten taistelusta Uuden Demokratian puolesta. Puistossa tehtiin myös perinteistä perulaista kansantaidetta.

Kansas City

Kansas Cityn poliisiasemaa vastaan tehtiin aktio. Punaista maalia levitettiin aseman etuoville ja ikkunoille sankarillisuudenpäivän kunniaksi.

Orlando

Puistosssa tarjottiin ruokaa, pidettiin puhe sankarillisuudenpäivästä ja näytettiin dokumentti Perun Kommunistisesta Puolueesta. Myöhemmin keskusteltiin Yhdysvaltojen vankilajärjestelmästä, fasismin noususta ja organisoinnin tarpeesta fasismia vastaan.

St. Louis

Artikkeleita jaettiin poliisiväkivaltaa vastustavissa protesteissa. Myös sankarillisuuden päivään liittyviä puheita pidettiin.

Pittsburgh

Aktivistit pitivät puheen Pittsburhin oikeustalolla ja vaativat, että kaikkien syytteistä luovuttaisiin, jotka ovat osallistuneet poliisiväkivaltaa vastustaviin protesteihin. Aktivistit kantoivat banderollia, jossa luki ”Kunniaa sankarillisuudenpäivälle, kesäkuun 19.päivä, 1986, Vapauttakaa kaikki vallankumoukselliset poliittiset vangit!”

ITÄVALTA

Itävallassa vallankumoukselliset julkaisivat videon Puheenjohtaja Gonzalon elämän puolustamiseksi.

 

This entry was posted in Maailma, Uutiset, Vuosipäivät and tagged . Bookmark the permalink.