Antifasistien taistelut Baselissa ja taantumuksellisen valtion sortotoimet

Basel 18 Solidarität

 

Sveitsissä nuori antifasisti tuomittiin seitsemän kuukauden vankeuteen vuoden 2018 mielenosoituksesta. Vangitseminen on seuraus siitä, kun eri ryhmissä toimivat antifasistit järjestivät vastatoimia fasistisen Sveitsin kansallismielisten suuntauksen puoluetta vastaan.Myös kuusikymmentä muuta antifasistia syytettiin yleisen järjestyksen häirinnästä ja luvattomasta mielenosoitukseen osallistumisesta. Sen sijaan uusnatsit eivät ole syytettyinä mistään.

Sveitsiläisten raportin mukaan Baselissa, Sveitsissä, vanhan valtion sorto kasvaa.”Basel 18: a vainot” ja 15:a tuomiot ovat esimerkkejä tästä. ”Baselin 18:a vainot” alkoivat tapahtumasta, joka järjestettiin 24. kesäkuuta vuonna 2016, jolloin pidettiin pieni, mutta taisteleva mielenosoitus Baselin keskustan kaduilla.

Mielenosoitus järjestettiin rasismia, sortoa ja gentrifikaatiota vastaan, ja se kohdistettiin moniin asiaan liittyviin rakennuksiin, kuten Sveitsin kansanpuolueen toimistolle.

Valtion asianajajien toimisto nosti syytteet 18 henkilölle ja piti kaikkia syytettyjä vastuussa kaikista mielenosoituksessa suoritetuista toimista. Syyttäjien kampanjassa syytettyjä kutsuttiin nimityksellä “Saubannerzug”, joka oli 1500-luvun Sveitsin armeijan kampanja, jota käytetään nykyään usein mellakoiden ja mielenosoittajien kuvaamiseen kaaottisina, ikään kuin ne olisivat vailla tarkoitusta. Stawalla, eli valtion asianajajain toimistolla ei todellisuudessa ollut tarpeeksi todisteita rikoksista, joista antifasisteja syytettiin.

Silti, 25. tammikuuta 2019,” Base18 “-oikeudenkäynnin 18 syytetystä 15 tuomittiin. Heitä syytettiin omaisuusvahingoista, ruumiinvammojen aiheuttamisesta, rauhan rikkomisesta, viranomaisten ja virkamiesten vastaisesta väkivallasta ja uhkailusta, sekä liikennesääntöjen rikkomisesta. Seurauksena syytetut tuomittiin 20 kuukauden ehdolliseen vankeuteen,mahdolliseen kahden vuoden vankeuteen, sekä 27 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Joillekin henkilöille määrättiin 200 Sveitsin frangin sakkoja maskinvastaisten lakien rikkomisesta ja henkilökohtaisia päiväsakkoja loukkaamisesta, aselain rikkomisesta ja virallisen lain rikkomuksesta.

Seuraavien kuukausien aikana valtion viranomaiset, Baselin poliisi ja Baselin valtion turvallisuusjoukot jatkoivat sortotoimiaan. Tällöin, 7. heinäkuuta 2020  peräti 60 antifasistia joutui oikeuden eteen. Muutama päivä tätä ennen 4. heinäkuuta yleisen syyttäjän toimiston edessä pidettiin solidaarisuusmielenosoitus, johon osallistui 200 henkilöä. Osa mielenosoittajista piiritettiin ja taisteluista huolimatta, 70 mielenosoittajaa joutui poliisin väkivallan kohteiksi, samalla yhden mielenosoittajan käsi murtui. Näin myös ensimmäinen syytetty antifasisti tuomittiin 7 kuukauden vankeuteen.

Porvaristolle näiden rohkeiden antifasistien kapina on rikos. Marxilais-leniniläis-maolaisina tiedämme, että on oikein kapinoida. On oikein kapinoida kaikkia kansanvihollisia vastaan.

Mao on sanonut oivallisesti: ” – Nostaa kiven vain pudottaakseen sen omille jaloilleen- on kiinalainen kansanomainen sanonta kuvattaessa erinäisten houkkioiden käytöstä. Taantumukselliset luokat ovat tällaisia houkkioita. Viime kädessä heidän harjoittamansa vallankumouksellisen kansan vainoaminen on vain omiaan kiihdyttämään kansanvallankumouksia laajemmin ja intensiivisemmin. Eikö vallankumouksellisen kansan vainoaminen Venäjän tsaarin tai Tshiang Kai-shekin toimesta esittänytkin tätä osaa suurissa Venäjän ja Kiinan vallankumouksissa?”*

Sveitsin taantumuksellinen valtio, kuten muutkin taantumukselliset valtiot, osoittavat vain tällaisilla kansanvastaisilla toimillaan, kenen puolella ne todella ovat.

 

 

* Otteita Puheenjohtaja Mao Tse-Tungin teoksista. Luku 6.

alkuperäinen lähde; ‘Puhe SNTL:n korkeimman neuvoston Lokakuun suuren sosialistisen vallankumouksen 40-vuotis juhlakokouksessa.'(6. 11. 1957).

This entry was posted in Uutiset and tagged , . Bookmark the permalink.