Joukot vaativat pääministeri Netanyahun eroa, Palestiinalle osoitettu kansainvälistä solidaarisuutta

Protestoijat ja poliisit ottivat yhteen 14.7. 2020 pääministeri Benjamin Netanyahun virka-asunnon ulkopuolella Jerusalemissa.

14.heinäkuuta tuhannet joukot marssivat Jerusalemin kaduilla ja kokoontuivat pääministeri Benjamin Netanjahun asunnon ulkopuolelle vaatimaan pääministerin eroa. Jerusalemin lisäksi myös Tel Avivissa järjestettiin mielenosoitus, jossa tuhannet joukot vastustivat korruptoitunutta hallitusta.

Mielenosoituksista on tullut viikottaisia ja poliisi on käyttänyt niissä kovaa väkivaltaa ja pidättänyt useita ihmisiä. Aljazeeran mukaan hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat suurimpia kymmeneen vuoteen.

”Kaikkein tappavin virus ei ole covid-19, vaan korruptio”, lausui yksi mielenosoittajista.

Israelin hallinnon koronaviruksen vastaiset toimet sekä talouspolitiikka ovat suututtaneet kansaa. Koronaviruspandemian alussa hallinto ei käytännössä tehnyt mitään muuta viruksen talttuttamiseksi, kuin asettanut kovia ulkonaliikkumiskieltoja. Rajoituksia alettiin poistaa juuri kuin pandemian tilanne pahentui.

Koronatoimet nähdään kokonaisuudessaan täydellisenä epäonnistumisena ja piittaamattomuutena kansanjoukkojen terveydestä ja elämästä. Israelin työttömyysluvut ovat olleet lisäksi hurjassa kasvussa.Huhtikuussa työttömyysprosentti oli pahimmillaan 27 prosenttia, kun helmikuussa työttömyysprosentti oli vain 3,4 prosenttia.

Netanjahun korruptiosyytteet eivät velvoita Netanjahua eroamaan pääministerin virastaan ennen kuin korruptiotuomio on asetettu. Tuomion saaminen voi kestää vuosia. Samalla Netanjahu ja kumppanit saavat toteutettua tavoitteensa aggression kehittämiseksi Palestiinassa.

Netanjahun ja Benny Gantzin muodostama koalitiohallituksen seurauksena Netanjahu sai eteenpäin suunnitellun ja jenkki-imperialismia palvelevan, Länsirannan palestiinalaisalueen liittämisen Israeliin. Tämä vahvistaa maailman ainoan hegemonisen supervallan vaikutusvaltaa Palestiinassa ja alistaa arabikansoja entisestään.

Tätä Israelin miehitystä palestiinalaisalueilla vastustettiin 10. heinäkuuta Hampurissa.Mielenosoitukseen osallistui 150 ihmistä, jossa joukossa oli myös proletaarisia vallankumouksellisia.

Mielenosoituksessa pidettiin puheita ja soitettiin live-musiikkia. Huudatukset ”Nostattakaa kansainvälistä solidaarisuutta” ja ”Eläköön Palestiina!”, osoittivat solidaarisuutta mielenosoittajien kesken.

Anti-imperialistisen taistelun tulee olla leppymätöntä, eikä pidä milloinkaan antautua korulauseisiin ”kriisin kantamisen yhteisvastuusta”, jota porvaristo yrittää uskotella. Imperialismissa kriisin kantaa todellisesti sorretut kansakunnat ja köyhät kaikkialla. Siksi on oikein paljastaa kaikki imperialististen kierot kansanvastaiset toimet ja vahvistaa kansainvälistä solidaarisuutta työväenluokan ja kaikkien sorrettujen kesken.

hamburg palästina kundgebung3hamburg palästina kundgebung 2

This entry was posted in Uutiset and tagged , , , . Bookmark the permalink.