Pysäyttäkää Liam Campbellin luovuttaminen (päivitetty)

Dublinin korkein oikeus aikoo määrätä Irlannin tasavaltalaisen, toveri Liam Campbellin luovuttamisen Liettuaan, missä hän on etsintäkuulutettu kansainvälisestä asekaupasta.Liam Campbell pidätettiin Co Louthissa 2.12.2016 Liettuan viranomaisten määräämänä. Campbellin pidätyksen taustalla toimii mitä ilmeisimmin Britannian sotilaallinen tiedustelupalvelu.

Liamin väitetään osallistuneen aseiden salakuljetuksen järjestämiseen vuosina 2006 ja 2007.Häntä syytetään ”rikoksen valmistelusta, tuliaseiden hallussapidosta ja terrorismista.” Seuraava oikeudenkäynti on määrätty ensivuoden tammikuulle 19. päivälle.

Anti imperialist action (anti-imperialistinen toiminta) ja Macradh ISR Youth ovat kehottaneet kaikkia tasavaltalaisia, sosialisteja, edistyksellisiä ja ihmisoikeusaktivisteja vastustamaan tätä Liam Campbellin luovuttamista, ja tukemaan Liamia ja hänen perhettään taistelussa hänen luovuttamistaan vastaan.

Dublinissa järjestettiin lauantaina 4. heinäkuuta sadan osallistujan mielenosoitus, jossa vastustettiin Liam Campbellin luovuttamista. Mielenosoituksen järjestäjinä olivat Anti Imperialist Action Ireland ja Macradh ISR Youth. Tapahtumaan osallistui Campbellin perhe, itsenäisiä tasavaltalaisia, anarkisteja ja muita tasavaltalaisia järjestöjä, kuten Saoradh, tasavaltalainen Sinn Féin ja Republican Network for Unity (Tasavaltalainen verkosto yhtenäisyyden puolesta).

Anti imperialist action on aloittanut julistekampanjoita Dublinissa ja Lontoossa. Tämän lisäksi on tehty banderollidroppeja,graffitteja ja jaettu lentolehtisiä. Dublinin korkein oikeus lykkäsi oikeudenkäyntiä, jonka piti olla alunperin 13. heinäkuuta. Mielenosoituksilla ja kampanjoinnilla on ollut suuri vaikutus tähän lykkäykseen.

Kansainvälisesti Liam Campbelille on osoitettu solidaarisuutta kiinittämällä julisteita ja tekemällä maalauksia. Julisteita on kiinnitetty Saksassa proletaarisissa lähiöissä ainakin Freiburgin, Hampurin ja Bremenin kaupungeissa. Myös mm. Norjassa, Oslossa on kiinnitetty julisteita ja tehty maalaus. Suomessakin on kiinnitetty julisteita proletaarisiin lähiöihin. Kansainvälisessä solidaarisuudella osoitetaan, että todellisia rikollisia ovat imperialistit, eivätkä ne, jotka taistelevat sortavaa ja riistävää maailmanjärjestystä vastaan.

Hampuri

Liam Campbell Hamburg 02

Freiburg

klflf38

klflf38

klflf38

Bremen

against extradition liam campbell 3ü

against extradition liam campbell 5ü

Oslo

Suomi, Turku

Uutista on päivitetty 4.8.2020

 

This entry was posted in Uutiset. Bookmark the permalink.

Leave a Reply