Joukot takavarikoivat ja jakavat ruokaa yhä kurjenevassa tilanteessa Brasiliassa

Brasiliassa koronavirustartuntojen määrä on noussut ennätyskorkeisiin määriin. Vuorokauden aikana on todettu lähes 68 000 uutta tartuntaa.Tänään 29.7. kirjattiin koronakuolemien määräksi 1284 kappaletta. Brasiliassa on tällä hetkellä toiseksi eniten koronatartuntoja- ja kuolemia koko maailmassa, koronavirustartuntojen määrän ollessa 2,4 miljoonan paikkeilla ja kuolemien 88 000 paikkeilla.

Koko latinalaisessa Amerikassa tilanne on vain pahenemaan päin. Meksikossa esimerkiksi on lähes n. 45 000 koronakuolemaa ja 400 000 varmistettua tartuntaa. Kolumbiassa tartunnat ovat kasvamaan päin, varmistettuja tartuntoja on 260 000 ja kuolemia 9000. Perussa ja Chilessä tartuntojen määrä hipoo pian jo 400 000.

Brasiliassa, kuten koko latinalaisessa Amerikassa kansanvitsaus ei ole vain korona, vaan myös edelleen kasvava nälkä ja toimeentulon puute, joka on seurausta yhä syvenevästä imperialismin kriisistä. Työttömyys on kasvanut räjähdysmäisesti esimerkiksi Brasiliassa, jossa työttömyysluku on jopa 50% paikkeilla.

Brasiliassa joukot ovat osoittaneet solidaarisuutta keskenään yhä kurjenevassa tilanteessa takavarikoimalla- ja jakamalla ruokaa. Riisiä kuljettanut kuorma-auto joutui onnettomuuteen Rio de Janeirossa, jonka seurauksena kuljettaja jakoi riisikuorman joukoille. Poliisi yritti estää ruoanjakelun nälkää näkeviltä joukoilta, mutta ei onnistunut takavarikoimaan niitä joukkojen vastarinnan takia.

Corujasin kylässä, Rio Grande do Sulin osavaltiossa, ruokaa jaettiin kymmenien proletaaristen perheiden toimesta,etenkin niille, jotka eivät ole saaneet hallinnon hätäpakkauksia.

Koronapandemian- ja imperialismin kriisin syventyessä, köyhät kansanjoukot löytävät edelleen voimaa toisistaan. Taantumuksellisten valtioiden ja niiden fasististen tendenssien seurauksena, ne suorastaan heittävät kansanjoukot susien syötäviksi.Kuinka kurja joukkojen tilanne onkin, niiden kurjuus on myös voima, vastavoima tälle mätänevälle järjestykselle. Joukoilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin taistella.

This entry was posted in Uutiset and tagged . Bookmark the permalink.