Kommentti: Vapaus kaikille poliittisille vangeille!

https://demvolkedienen.org/images/ATIK/Bild_2.jpgMielenosoitus Münchenissä 28.7. TKP/ML-oikeudenkäynnin tuomioita vastaan. Kuvassa takana näkyy juliste, joka vaatii Varavara Raon vapauttamista, ja etualan banderollissa näkyy G. N. Saibaban kasvot ja puheenjohtaja Gonzalon käsivarsi.Teoksessaan “Laajentakaa rohkeasti japanilaisvastaisia voimia ja vastatkaa kovakalloisten antikommunistien hyökkäyksiin” (1940) puheenjohtaja Mao on selittänyt periaatteen taistelusta vastaamalla samalla mitalla takaisin:

Meidän täytyy käydä määrätietoista taistelua vastaten samalla mitalla takaisin kaikkiin kovakalloisten antikommunistien taantumuksellisiin lakeihin, määräyksiin, propagandaan ja sanallisiin hyökkäyksiin. Esimerkiksi, kun he vaativat, että meidän Neljäs ja Viides joukko-osastomme tulisi siirtää etelään, me torjuimme painottaen, että oli ehdottomasti mahdotonta tehdä niin; kun he vaativat, että Jeh Fein ja Tšang Jun-jin alaiset yksiköt tulisi siirtää etelään, me torjuimme kysymällä lupaa siirtää osan näistä yksiköistä pohjoiseen; kun he syyttivät meitä siitä, että olisimme heikentäneet heidän kutsuntasuunnitelmiaan, me pyysimme heitä laajentamaan Uuden neljännen armeijan rekrytointialuetta; kun he sanoivat meidän toteuttavan väärää propagandaa, me pyysimme heitä lopettamaan kaiken antikommunistisen propagandansa ja kumoamaan kaikki asetukset ja määräykset, jotka lietsovat “kitkaa”; kun he käynnistävät sotilaallisia hyökkäyksiä meitä vastaan, meidän tulisi murskata ne vastahyökkäyksillä. Me toimimme järjellä seuratessamme tätä politiikkaa vastaamisesta samalla mitalla takaisin. … Vain omaksumalla tällaisen voimakkaan asenteen kovakalloisia kohtaan ja soveltamalla periaatetta taistelemisesta järjellä, edullisesti ja yliulottamatta voimme saada kovakalloiset olemaan jokseenkin peloissaan meidän tukahduttamisestamme, vähennettyä heidän toimiensa laajuutta kommunistisen puolueen patoamisessa, rajoittamisessa ja sitä vastaan taistelemisessa sekä pakotettua heidät tunnustamaan legaalinen statuksemme ja ajattelemaan kahdesti ennen hajaannuksen aiheuttamista. [1]

Puheenjohtaja Mao sovelsi tätä periaatetta menestyksellisesti myös mm. taisteluissa imperialismia ja revisionismia vastaan. Siten on ymmärrettävä, että kun vihollinen tuomitsee vankeuteen kymmenen ihmistä syytettynä TKP/ML:n jäsenyydestä, me vastaamme vaatimalla vapautta kaikille poliittisille vangeille. Toverit ympäri maailman ovat noudattaneet tätä periaatetta ilmaistessaan solidaarisuutta Saksan antikommunistisessa noitavainossa tuomituille. Eräitä tunnuksia:

Vapaus kymmenelle “TKP/ML”-vangille!

Vapaus Erdal Gökululle! Vapaus Musa Asoglulle!

Vapaus G.N. Saibaballe ja Varavara Raolle!

Vapaus mapuche-vangeille!

Vapaus Georges Ibrahim Abdallah’lle!

Pysäyttäkää Liam Campbellin luovuttaminen!

Puolustakaa Austinin kolmea maalitettua!

Puolustakaa puheenjohtaja Gonzalon elämää ja terveyttä!

Vapaus kaikille poliittisille vangeille!

[1] Käännös perustuu lähinnä espanjankieliseen. Obras Escogidas de Mao Tse-tung: Tomo II. Ediciones en lenguas extranjeras, Pekin 1976 (tercera impresión).

This entry was posted in Kannanotot and tagged . Bookmark the permalink.