Raportti Turku ilman natseja mielenosoituksesta

Punalipun toimitus julkaisee vastaanottamansa raportin Turku ilman natseja mielenosoituksesta:

16. elokuuta Turun kaupunkiin Vanhalle Suurtorille kokoontui eri arvioiden mukaan noin 500 antifasistia, osoittamaan samana päivänä järjestetylle fasistien kulkueelle, että nämä kansanviholliset eivät ole tervetulleita Turkuun, tai ylipäätään mihinkään.

Paikanpäällä kuultiin puheita ja huudatuksia, kunnes suhteellisen rauhallinen tilanne laukesi, kun antifasistiset joukot saivat näköyhteyden fasistikulkueeseen. Paikalla olleet poliisit – joita oli tilanteessa aivan liian vähän, (kaikilla ei ollut edes mellakkakypärää päässä) – tulivat yllätetyiksi, kun antifasistiset joukot rynnivät kohti fasisteja huutaen tunnuksia: “Murskatakaa fasistit!” ja “Antifasistit, eteenpäin! Eteenpäin!” Poliisit joutuivat tässä vaiheessa perääntymään ja antifasistit pääsivät etenemään Vanhalla Suurtorilla sijaitsevan puiston halki aina Aninkaistenkadulle asti, johon mennessä poliisi ehti uudelleenjärjestäytyä ja kutsua mellakkavarusteiset reservinsä Aninkaistenkadulle.

Liikenne suljettiin kiireiseltä kadulta noin 1,5 tunniksi. Poliisi oli varustautunut kumiluotiaseilla sekä lukuisilla poliisikoirilla. Joukot eivät perääntyneet poliisin uhkaavasta ulosannista ja kehoituksista huolimatta, vaan jatkoivat taistelutahtoisten tunnustensa huutamista.

Fasisteille tehtiin selväksi, että heille löytyy edelleen vastavoima – joukot, jotka tuntevat oikeutettua pyhää vihaa luokkavihollistaan ja sen hurttia kohtaan. Päivä osoitti jälleen kerran, että joukot ovat valmiita ja haluavat vastustaa fasismia kaikesta liberalismista ja apatiasta huolimatta, jolla joukkojen mieliä myrkytetään osana yleistä vastavallankumouksellista offensiivia.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.