Yhdysvaltojen vaalisirkus on päättynyt

Yhdysvaltojen vaalifarssi on päässyt päätökseen, kun sunnuntaina Joe Biden julistettiin vaalien voittajaksi. Joe Bidenin on täytettävä yhdysvaltalaisen imperialismin uudet tehtävät, jotka määräytyvät finanssipääoman tarpeiden- ja toisaalta imperialismin kriisin syventymisen mukaisesti . Vaalien takana onkin huima määrä pääomaa, joilla valtavat monopoliyritykset pyrkivät vaikuttamaan vaalien tuloksiin.

Monopolit ovat yhteydessä yhteen tai toiseen ehdokkaaseen, tai useampaan ehdokkaaseen nk. Super PACien kautta. Tämä toimii piilotettuna rahastona, riippumatta ehdokkaiden virallisista kampanjoista. Korporaatiot, liitot ja yksittäiset henkilöt voivat antaa tätä kautta rajoittamattoman määrän rahaa ehdokkaiden vaalikampanjointiin. Suuria lahjoituksia ovat antaneet mm. Connie Ballmer, joka on entisen Microsoftin toimitusjohtajan Steve Ballmerin vaimo, Laurene Powell Jobs, joka on Steve Jobsin leski, Dustin Moskovitz, joka on Facebookin perustaja ja Eric Schmidt, joka on Googlen entinen puheenjohtaja ja Pentagonin puolustusinnovaationeuvoston johtaja. Mukana on ollut lisäksi suuria pankkiireita, öljyteollisuuden porvareita, fossiilisten polttoaineiden monopoleja, viestintämonopoleja, entisiä CIA-tiedustelijoita, puolustusalanmonopoleja jne.

”Vahvan demokratian” maa, Yhdysvallat, kuten Sanna Marin on tätä kuvannut, näyttää ”demokraattisen” luonteensa näillä monopolirahoituksilla.Tämän lisäksi huomaamme kuinka ”demokraattisesti” joukkojen todellisiin vaatimuksiin vastataan. Jälleen väkivalloin on tukahdettu joukkojen oikeutettua kapinaa. Austinin poliisipäällikkö Brian Manley oli luvannut aiemmin, että mielenosoittajia kohtaan ei käytettäisi nk. ”pienemmän pahan” väkivaltaa ja , että ”virheistä ollaan oppimassa”. Poliisien väkivalta oli aiheuttanut aivovammoja kahdelle mielenosoittajalle, Justin Howelille ja Brad Aylalle mielenosoituksissa, lisäksi satoja muitakin mielenosoittajia vahingoitettiin. Ei niin yllättäen, sosiaalisessa mediassa levisi kuva poliiseista, jotka poseerasivat taantumuksellisen moottoripyörä jengin ”Wind Therapy Freedom ridersin” ja fasistisen ”Proud Boys” ryhmän kanssa. Kaikenlaisia lupauksia voidaan tehdä vallitsevan vallan legimitoimiseksi, mutta kerta toisensa jälkeen nähdään, kuinka nämä lupaukset rikotaan.Vahva demokratia, ja kansan tahto, on täyttä illuusioita.

Kokonaisuutena vaalifarssissa voidaan nähdä Leninin teesi “Imperialismi on väkivaltaa ja taantumusta kautta linjan”. Impearialismi ei ole tarjonnut, eikä tule milloinkaan tarjoamaan joukoille muuta kuin keppiä, vaikka esittääkin tarjoavansa porkkanaa. Vallankumoukselliset Yhdysvalloissa ovat sisäistäneet imperialismin mätänevän luonteen ja vallankumouksen tarpeellisuuden, ja ovat aktiivisesti boikotoineet vaaleja vastaan. Vaaliboikotti ylsi mediamonopolien uutisotsikoihin mm. New York Timesin, CNN:n, USA Todayn, Daily Mailin otsikoihin.

Vaalituloksesta on muistettava, että Joe Biden on iät ja ajat ollut yhdysvaltalaisen imperialismin palvelija, hänet on nähty aiemmin mm. presidentti Barack Obaman varapresidenttinä. Barack Obama on tunnettu maailman rauhan edistäjänä, hänen johdolla pommitettin mm. Somaliaa, Libyaa, Syyriaa, Afganistania, Pakistania ja Jemeniä. Lisäksi tämän ”demokraatin” johdolla karkoitettiin tuplasti ihmisiä Donald Trumpiin verrattuna. Biden on samaa kastia, hän on vain hegemonisen supervallan ruorissa. Yhdysvaltain ulkopolitiikka, kuten sisäpolitiikkakaan, tulee tuskin muuttumaan radikaalisti niin kauan kuin elämme imperialismin aikakautta ja niin kauan kuin Yhdysvallat säilyttää roolinsa. Se jatkaa sotimista, kansakuntien sortamista, se tarjoaa joukoille vain murusia voitoistaan, samalla kun pitää niitä nälässä ja kurjuudessa ja väkivalloin tukahduttaa joukkojen oikeutettua kapinaa.

This entry was posted in Uutiset and tagged , . Bookmark the permalink.