Helsinki ilman natseja 6.12.2020

6. joulukuuta kokoonnutaan jo viidettä kertaa  Helsinkiin vastustamaan vanhaa fasismia edustavien hitleriläisten fasistien vuosittaista ”itsenäisyypäivän” marssia. Tervehdimme suurella ilolla tätä aloitetta! Tänä vuonna 612-marssi on peruttu, mutta ”PVL” on yhteistyössä muun ulkoparlamentaarisen äärioikeiston kanssa koonnut uuden mielenosoituksen ”Suomi Herää”. Korkeimman oikeuden päätöksellä ”lakkautettu” Pohjoismainen vastarintaliike (PVL) jatkaa toimintaansa siis entiseen tapaan. ”Helsinki ilman natseja” -koalitio kertoo mm. että poliisi salli kielletyn PVL:n mielenosoituksen Tampereella vain päivä sen jälkeen, kun se kaasutti mielivaltaisesti Helsingissä Elokapinan rauhanomaisia ilmastomielenosoittajia.

Suomi herää” on demagogialtaan entistä selkeämmin vanhakantaisen fasismin mielenosoitus, mikä on tietenkin luonnolista hitleriläiselle järjestölle. Propagandassaan se pyrkii mobilisoimaan joukkoja pseudo-”antikapitalismilla”. Fasistien tavoitteena ei ole vastustaa suuryhtiöitä ja voittojen maksimointia, vaan päinvastoin. Porvareiden raivotautisina rakkikoirina ne haluavat alistaa joukot suomalaisen finanssipääoman herruudelle puhuen ”isänmaallisuudesta”. Ne käyttävät joukot joukkoja vastaan taktiikkaa, tekevät kaikkensa työväenluokan yhtenäisyyden hajottamiseksi ja näin ne haluavat todellisuudessa palvella suurporvaristoa ja lisätä joukkojen kurjuutta. Tässä porvareiden palvelemisen tehtävässä fasistit soveltavat mitä taantumuksellisinta väkivaltaa ja terroria.

Fasismi on kaikista peitellyin ja taantumuksellisin tapa järjestää porvariston diktatuurin hallinto. Suurporvaristo ja finanssipääoma tarvitsevat fasismia joukkojen kapinan tukahduttamiseksi, mutta myös porvariston keskinäisten ristiriitojen ratkaisemiseksi. Siksi porvarilliset tasavallat, kuten myös Suomi ovat kokeneet historian fasistisen hallinnon. Fasismi on edelleen imperialistiselle kapitalismille välttämätöntä. Samalla kun vanhakantaiset fasistiset liikkeet eivät saa enää joukkojen tukea entiseen tapaan, niin porvaristo kehitettää uudenlaista fasismia.

Nykyinen ”kansanrintama hallitus” on kehittänyt valtion fasisoitumista rajoittamalla nk. demo-liberaaleja oikeuksia, kuten mielenosoitus- ja liikumisenvapautta. Se puhuu ”terrorismin” vastaisuudesta ja ”oikeistolaisen radikalismin uhasta” ja uskottelee joukoille, että se on fasismia vastaan, vaikka samalla se lisää valvontaa hyväksytysti terrorismilakien nimissä. Ensinnäkin, ”PVL” saa toimia melko rauhassa, toiseksi, se tekee itse fasistisia toimia ja kolmanneksi ”PVL:n kielto” saattaa edesauttaa ns. vasemmistolaisten ja vallankumouksellisten poliittisen työn repressiota, kuten näimme 1930-luvulla ”tasavallan suojelulain” muodossa. Fasistinen lapuanliike muilutti vallankumouksellisia ja demokraatteja minkä ehti, lopulta järjestö kiellettiin, mutta kommunistilait, jotka olivat jo aikaisemmin voimassa de facto, asetettiin nyt voimaan de jure. Edelleen, poliisi on toiminut joka vuosi ja kaikkialla fasistien henkivartijoina, eikä tämä vuosi ei tule olemaan poikkeus.

Me emme ole samassa veneessä porvariston kanssa, vaikka meille sitä kyynisesti yritetään toitottaa. Antifasismi liikuttaa joukkoja sankoin joukoin Suomessa ja ympäri maailman. Joukot haluavat taistella fasismia vastaan kaikista repressio yrityksistä huolimatta! Antifasismi on taistelua ja järjestäytymistä ja siksi me marssimme fasisteja vastaan kaduilla. Porvariston diktaatuurin järjetäminen ”demokraattisesti” ei ole mikään itsestäänselvyys, eikä tämä demokratia koskaan kosketa työväenluokkaa. Olemme nähneet, että nk. ”demokraattiset oikeudet” ovat vain pala paperia ja tyhjiä sanoja. Työväenluokalla ei ole isänmaata tai vapautta, jota puolustaa, sillä on vain luokkansa, jonka vapautumisen puolesta sen tulee taistella.

Kehotamme kaikkia lukijoitamme seuraamaan Helsinki ilman natseja -koalition tiedotteita ajantasaisimman tiedon saamiseksi mielenosoituksen ajasta ja paikasta.

Antakaa tukenne antifasistiselle mielenosoitukselle 6.joulukuuta!

Voimamme on yhtenäisyydessämme!

This entry was posted in Yleinen and tagged . Bookmark the permalink.