Kansainvälinen kutsu tohtori Saibaban vastarinnan tueksi

G.N. Saibaba to Go on Hunger Strike in Nagpur Prison to Protest Denial of Essentials

Tohtori G.N. Saibaba on intialainen demokratia-aktivisti ja Delhin yliopiston professori, joka on urallaan puhunut Intian vähemmistökansalaisuuksien, talonpojiston ja työläisten oikeuksien puolesta ja imperialistista sortoa vastaan. Hänen työnsä on ollut piikki Intian valtion lihassa, ja häntä vastaan aloitettiin vuonna 2013 tekaistuin syytöksin häirintäkampanja, joka johti hänen vangitsemiseensa. Hän on eräs maailman monista poliittisista vangeista, joita pidetään epäinhimillisissä oloissa tekaistuin perustein vanhalle valtiolle epämieluisten mielipiteittensä vuoksi. Julkaisemme käännöksen kansainvälisestä kutsusta hänen tuekseen.

Kansainvälinen kutsu tohtori Saibaban vastarinnan tueksi

Delhin yliopiston professori tohtori G.N Saibabaa on pidetty Nagpurin keskusvankilassa vuodesta 2014, vaikka hän on 90 prosenttisesti invalidi. Intian ulkopuolellakin tunnettu, useisiin konfereisseihin ulkomailla osallistunut ihmisoikeusaktivisti tohtori G.N. Saibaba aloitti nälkälakon 21. lokakuuta 2020 tuomitakseen ihmisoikeusrikkomukset vankilassa ja vaatiakseen terveydenhuoltoa, kirjallisuutta ja kirjeiden lähettämistä, joka on jokaisen vangin kaikkein perustavanlaatuisin oikeus.

Saibaba, jonka tila on hengenvaarallinen johtuen monista kroonisista sairauksista, oli aikaisemmin vedonnut korkeimpaan oikeuteen, mutta hänen veljensä asunto, jonka hän ilmoitti osoitteeksi, hylättiin koronaviruskaranteeniin kuuluvana. Tällä hetkellä hänen terveydellisiin tarpeisiinsa ei vastata ja hänen perheensä yritykset lähettää lääketieteellistä apua on torjuttu. Lisäksi hänen perheensä ja ystäviensä hänelle ulkopuolelta lähettämiä kirjoja, kirjeitä ja uutisleikkeitä ei ole annettu hänelle kuukausiin. Kirjeet ovat vangin mitä luonnollisin oikeus ja ainoa yhteys ulkomaailmaan. Niiden kieltäminen häneltä on ihmisoikeusloukkaus.

Aivan kuin kaikki tämä ei olisi tarpeeksi, tohtori G.N. Saibabaa on estetty tapaamasta asianajajiaan kuukausiin koronavirustartunnan estämiseen vedoten. Hänen annetaan vain puhua puhelimessa asianajiensa kanssa kahdesti kuussa. Hänet yritetään eristää ulkomaailmasta estämällä häntä tapaamasta perhettään, ystäviään ja asianajajiaan sekä estämällä kirjojen, lehtien, kirjeiden ja sanomalehtien lähettäminen ulkopuolelta.

Hänen vangitsemisellaan Intian valtio pyrkii saavuttamaan useita tavoitteita: estää häntä luennoimasta yliopistolla sekä katkaisemaan hänen viestintänsä ulkomaailmaan vangitakseen hänen ajatuksensakin. Tohtori G.N. Saibaba ei ole ainoa vanki, joka kohtaa ihmisoikeusloukkauksia Intiassa, hänen kaltaisiaan on tuhansia. Tuhansia ihmisiä eri maailman maissa pidätetään, kidutetaan ja kaltoinkohdellaan vankiloissa heidän poliittisten kantojensa vuoksi.

Tohtori G.N. Saibaban vapaus on mahdollista solidaarisuuden kautta!

Me allekirjoittaneet kutsumme kansainvälistä yhteisöä vaatimaan tohtori Saibabaa vapautettavaksi, hoidettavaksi terveellisessä ympäristössä, vaatimaan, että hänelle annetaan hänen lääkkeensä, kirjansa, kirjeensä ja sanomalehtensä! Tohtori G.N. Saibaban aloittama nälkälakko voi loppua vain voittoon demokraattisten järjestöjen ja yksilöiden tuella. Me kehotamme demokraattisia järjestöjä ja yksilöitä pakottamaan Intian oikeusministeriö ja Nagpurin keskusvankila vastaamaan tohtori G.N. Saibaban tarpeisiin!

Kutsumme kaikkia järjestöjä ja yksilöitä kansainvälisellä areenalla järjestämään solidaarisuuskampanjoita tahoillaan tohtori Saibaban tueksi!

This entry was posted in Uutiset. Bookmark the permalink.