Turkki ja Brasilia- Tovereiden Nubar, Özgür ja Asminin hautajaiset, sekä LCP-johtajan Cleomar Rodriguesin muistotilaisuus

Nubar Özgür Beerdigung Istanbul

Turkki

TKP/ML: n keskuskomitean jäsen ja Dersimin poliittinen komissaari, toveri Nubar ja TIKKO Dersimin piirikomentaja toveri Özgür, jotka kaatuivat Turkin vanhan valtion pommitusten aikana Dersimin sissialueilla, on haudattu Istanbulin Sarıgazin hautausmaalle.

Poliisi miehitti etukäteen Sarıgazin hautausmaata satojen miesten ja kymmenien panssaroitujen ajoneuvojen kera ja ympäröi helikopterein tilaisuutta, yrittäen estää ruumiiden saattoa. Vaikka seremoniassa sallittu 60 henkilön raja ylitettiin, suurin osa pysyi pyhäkön ulkopuolella kun poliisi sulki kaikki ympäröivät tiet. Seremonian jälkeen pyhäkön ulkopuolella olevat ihmiset, jotka olivat pakotettu pysymään ulkona koronan torjunnan verukkeella liittyivät joukkoon. Suuri joukko marssi saattamaan punaisiin lippuihin käärityt arkut haudalle toverien ja perheen kantamana. Saattue huusi voimakkaita iskulauseita, kuten “sissit eivät kuole, eläköön kansansota!”.Toveri Asmin, joka kaatui samassa pommituksessa, haudattiin hieman aikaisemmin, myös saarrettuna, Pertekissä Kacarlarin kylässä.

Turkin kommunistit ovat kokeneet tänä vuonna vakavia tappioita Saksan liittotasavallan ja taantumuksellisen Turkin valtion kommunistivainojen, sekä Dersimin TIKKO-alueisiin kohdistuneiden hyökkäysten vuoksi. Toverit osoittavat jopa vakavien tappioidenkin jälkeen,että heitä ei pysäytä mikään. Turkin kansansota on voittamaton, koska toverit ja joukot taistelevat verellään, pelottomasti, maailman uudelleen rakentamisen puolesta.

*linkki lokakuussa julkaistuun TKP/ML:n keskuskomitean politbyroon julkilausumaan

Brasilia

Köyhien talonpoikien liiton johtaja Cleomar Rodrigues de Almeida murhattiin maanomistajien käskystä Pedras de Maria da Cruzissa 22. lokakuuta 2014, 6 vuotta sitten. Vallankumoukselliset suorittivat onnistuneesti tapahtuman 6. joulukuuta Cleomar Rodriguesin kunniaksi.

Tapahtumaan osallistui LCP ja muut taistelujärjestöt, kuten kansan naisliike (MFP, Movimiento Femenino Popular), kansankoulu, Liga Operária, Kansan terveyskomitea, tukikomitea taistelulle maasta, Vila Unido com Deus Venceremosin talonpoikien yhdistys, sekä muut toverit ja perheenjäsenet.

Cleomar Rodriquesin muistamisen lisäksi tilaisuudessa keskusteltiin myös pandemian vaikutuksista ihmisten elämään, kenraalihallituksen tekemästä kansanmurhasta ja fasistisesta Bolsonarosta, Lisäksi keskusteltiin siitä, että ihmisten kärsimysten ja hylkäämisen edessä on vaadittava rokotetta välittömästi köyhälle väestölle. Tilaisuudessa puhuttiin lisäksi vaaliboikotista ja poliisiväkivallasta, unohtamatta, että kaikki taantumuksen toimet ovat osa vastavallankumouksellista hyökkäystä joukkojen väistämättömän kansannousun estämiseksi.Taantumuksen hyökkäyksen tarkoituksena on tarjota ”ratkaisua” vakaviin ongelmiin, jotka aiheutuvat taloudellisesta, poliittisesta ja moraalisesta kriisistä maassa.

Raportin mukaan kokous päättyi kappaleeseen “O Risco” (riski) ja kappaleeseen “Valloita maa”, jota seurasi iskulause Companheiro Cleomar! (toveri Cleomar) johon kaikki vastasivat “Läsnä taistelussa” Kaikki seuralaiset puhuivat ylpeydestä jatkaa Cleomarin taistelua maan jakamisesta talonpojille. LCP: n johtaja vahvisti, että kaikki maa on otettava maanomistajilta. Hän korosti Rondônian LCP: tä, joka takavarikoi viimeiset Santa Elinan maat, sekä korosti vastarintaa Tiago dos Santos -leirillä.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.