LLL-mielenosoitus 2021

 

LLL Demonstration 2021 6

10. tammikuuta Berliinissä järjestettiin LLL-mielenosoitus, joka kokoaa vuosittain tuhansia ihmisiä. Mielenosoituksessa muistettiin Saksan kommunistisen puolueen perustajia, Liebknechtiä, Luxemburgia, sekä suurta Leniniä. Liebknecht ja Luxemburg murhattiin Freikorpsin toimesta, sosiaalidemokraattisten poliitikkojen määräyksestä vuonna 1919.

LLL Demonstration 2021 8

Tämän vuoden LLL-mielenosoitus oli saksalaisten tovereiden raportin mukaan erilainen kuin viime vuosien mielenosoitukset, perinteisesti mielenosoitus on ollut melko rauhallinen. Tänä vuonna mielenosoituksessa nähtiin kuitenkin kovaa taistelua poliisin ja vallankumouksellisten välillä. Poliisin kohdistama väkivalta ei johtunut vain ja ainoastaan Saksan liittotasavallan asettamasta lockdownista tai rajoituksista. Tapahtuma on nähtävä osana yleistä taantumuksellistumisen prosessia, jota ympäri maailman nähdään porvariston diktatuurien käyvän läpi.

Kuten venäläisen porvarillisen median uutiskanavan julkaisemassa videossa näkyy, poliisi hyökkäsi yllättäen järjestäytymässä olleiden mielenosoittajien kimppuun. Syyksi poliisi ilmoitti sen, että esillä oli paikallaolevan, muka kielletyn, entisen DDR:n, Saksan demokraattisen tasavallan nuorisojärjestön FDJ:n (Freide Deutsche Jugend) symbolit.Tämän ensimmäisen tekosyyn nojalla tehdyn hyökkäyksen jälkeen poliisi siirtyi väkivalloin pahoinpitelemään ja pidättämään maolaisia, sekä muita vallankumouksellisia, jotka oikeutetusti puolustautuivat poliisin väkivaltaa vastaan. Poliisi pahoinpiteli minkä ehti, potki maassa makaavia vanhoja ihmisiä ja pidätti useita, yhteensä 32 ihmistä. 10 mielenosoittajaa loukkaantui, joista osa loukkaantui vakavasti, esimerkiksi erään turkkilaisen toverin raportoidaan saaneen vammoja poliisin silmittömän väkivallan seurauksena. Poliisin tukahduttamisyrityksistä huolimatta mielenosoitus onnistui jatkamaan perinteistä reittiään.

Poliisi mellakavarusteineen ei kyennyt pakenemaan vallankumouksellisten vihaa, sillä 17 poliisin kerrotaan loukkaantuneen, joista kaksi joutui sairaalahoitoon asti. Poliisin lausunnoissa todettiin, että mielenosoittajat eivät olleet noudattaneet turvavälejä, joka poliisin näkemyksen mukaan oikeutettaa ihmisten silmittömän pahoinpitelyn.Turvavälien noudattaminen ei käytännössä ole muutenkaan mahdollista tilanteessa, jossa poliisit hyökkäävät kaikilta puolilta. Selvästikään turvavälit ja maskipakko ei koske kuitenkaan poliiseja. Mielenosoitusraportissa kerrotaankin, että kaikilla poliiseilla ei ollut maskeja naamalla, ja kun heitä kehoitettiin laittamaan maskit naamalle poliisit vain nauroivat ivallisesti.

LLL Demonstration 2021 7

Poliisin hyökkäys oli EU:n hegemonisen imperialistivallan voimanäytös, joka oli tärkeä oppitunti läsnä oleville vallankumouksellisille. Oppitunti siitä, että taantumus tekee kaikkensa estääkseen vallankumouksellisen liikkeen nousun ja erityisesti siitä, mitä poliisivaltion kehitys käytännössä tarkoittaa. Kuten saksalaisten tovereiden raportissa mainitaan, kaikki illuusiot vanhassa mätänevässä valtiossa maksetaan lopulta verellä. Saksan taantumuksellinen valtio osoitti todellisen häikäilemättömän pedon luonteensa tänä päivänä. Syy miksi se toimi niin kuin toimi, on pelko vallankumouksellisten voimien noususta ja taistelevasta proletariaatista, joka on sille todellinen uhka.

Solidaarisuutta kaikille pidätetyille ja loukkaantuneille tovereille!

LLL Demonstration 2021 3

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.