Manoel Ribeiro-leirin talonpojat eivät pelkää tilanherrojen hyökkäyksiä

Iltapäivällä 17. tammikuuta suurtila Nossa Senhoran aseelliset joukot yrittivät pelotella Manoel Ribeiro-leirin talonpoikia. Talonpoikaisperheet pysyivät kuitenkin tiukkoina ja järjestäytyneinä, päättäen lujasti taistella oikeudestaan maahan, jolla he työskentelevät nyt kun Brasiliaa koettelee sen suurin taloudellinen ja poliittinen kriisi, koronaviruksen aiheuttamien joukkokuolemien keskellä.

Talonpojat raportoivat, että naamioituneet ja voimakkaasti aseistautuneet joukot kiertelivät talonpoikien leirin lähettyvillä. Liikkuen kuorma-autoilla, henkilöautoilla, moottoripyörillä ja aaseilla.

Talonpojat epäilevät, että muut alueen tilanherrat tukevat suurtilallista Nossa Senhora Aparecidaa, peläten että yhä useampi maaton talonpoika ja lähiauleen työtön seuraa Manoel Ribeiro-leirin esimerkkiä ja ottaa tilanherrojen maat haltuunsa vakavan kriisin keskellä.

Koska aseistetut henkilöt liikkuivat kuten ammattisotilaille on tyypillistä, talonpojat uskovat siihen mahdollisuuteen, että naamioituneiden miesten joukoissa oli myös poliiseita, jotka toimivat yhdessä tilanherrojen kanssa kuten aina.

Manoel Ribeiro-leiri sijaitsee Chupinguaian kunnassa, siellä on paljon viljeltyä maata. Alkaen elokuun 16.päivä lähes 200 talonpoikaisperhettä on ottanut haltuunsa suurtilojen maita, muun muuassa vanhan Santa Elinan suurtilan maat ovat nyt talonpoikien hallussa. Santa Elinan suurtila on osa tapahtumaketjua kun vanha Brasilian terroritstivaltio murhasi 14 talonpoikaa vuonna 1995. Nuo rikokset ovat edelleen rankaisematta.

Talonpoikaisperheet totevat raportissaan: ”Haluamme elää rauhassa, mutta jos he haluavat sotaa, he saavat sodan! Emme anna maita! Olemme yhtenäsiä ja järjestäytyneitä! Jos he siirtävät sotakalustoaan tänne, yrittäen ajaa meidät pois mailtamme, taistelemme vastaan kynsin hampain ja niin lujasti kuin vain voimme!”

”Nämä maat kasteltiin niiden talonpoikien verellä, jotka vastustivat sankarillisesti vanhaa valtiota ja taistelivat maiden puolesta vuonna 1995. Maa on kasteltu tilanherrojen toimesta myös alkuperäiskansojen verellä. Tarvittaessa annamme myös oman veremme kuten nuo sankarit. Aivan kuten Santa Elinan taistelijat huusivat vuonna 1995, nyt me 25 vuotta myöhemmin huudamme lujalla äänellä: ”Vaikka asiat menisivät pahemmaksi, tämä maa kuuluu meille!”

Talonpojat kehottavat kaikkia työläisiä ja todellisia demokraatteja jatkamaan aktiivisen tuen hankkimista leirille ja agraarivallankumoukselle.

Taistelu ei ole rikos!

Kansa haluaa maata eikä sortoa!

Jos talonpoika ei viljele, kaupungissa ei ole lounasta tai päivällistä!

Valloitakaa maat, tuhotkaa suurtilat!

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.