Canaãnin talonpojat vastustavat häätöuhkaa

Brasilian köyhien talonpoikien Resistência Camponesa-lehti on julkaissut kirjoituksen Canaãnin alueella maitaan viljelevien talonpoikien ahdingosta. Yli 100 talonpoikaisperhettä sai ikävän joululahjan heti kun Brasiliassa oli joulujuhlat juhlittu. Brasilian vanha valtio ilmoitti, että talonpoikien on jätettävä maansa, keskellä uudelleen leviävää koronavirus pandemiaa. Päätös tästä talonpoikien maiden anastamisesta oli tosin tehty jo marraskuun 14.päivä.

Köyhiä talonpoikia puolustavat asianajajat korostavat, että maat ovat olleet talonpojilla jo 17 vuotta, eikä pois ajettuja suurtilallisia voida enää katsoa maiden oikeiksi omistajiksi. Kaikessa kokonaisuudessaan maiden pakko-otto uudelleen tilanherroille, olisi jopa Brasilian lakienkin vastaista, erityisesti koska köyhät talonpojat ovat onnistuneet lisäämään viljeltyä pinta-alaa, raivaamalla aiemmin viljelemätöntä maata maanviljeykseen. Canaãnin talonpojat myös ovat merkittävä elintarvikkeiden, pääasiassa maissin, tuottaja lähellä olevia taajamia ajatellen.

Resistência Camponesan kirjoituksessa myös korostetaan sitä, että kaikki nämä toimet taas osoittavat kuinka Brasilian vanhalle valtiolle on tärkeämpää turvata alunperin alkuperäiskansojen ryöstölle perustuva yksityisomaisuus, kuin talonpoikaisperheiden oikeus asuntoon, ruokaan ja toimeentuloon. Kaikkien maiden vallankumouksellisten ja oikeiden demokraattien on syytä seurata nyt mitä Canaãnissa tapahtuu lähitulevaisuudessa. Paikalliset poliisivoimat tunnetaan siitä, että ne ovat ehkäpä Brasilian väkivaltaisimmat ja ne eivät ole ennenkään epäilleet kiduttaa ja murhata kokonaisia talonpoikaisperheitä.

Paikallisilla talonpojilla on yhtenäisyys sen suhteen, että vain organisaatio Köyhien talonpoikien liitto (LCP) ja taistelu sen lipun alla voivat taata heidän voittonsa. He ovat valmiita taistelemaan viimeiseen asti oikeudestaan viljellä maata, aivan kuten he ovat viljelleet lähes viimeiset kaksikymmentä vuotta.

 

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.