Ali Rezaa uhkaa karkottaminen Afganistaniin

Turkulaisen Ali Rezan oli tarkoitus ilmoittautua poliisille 5.3.2020 kielteisen turvapaikkapäätöksen takia. Tätä hän ei ole oikeutetusti tehnyt oman turvallisuutensa takia. Suomen valtiolla ei ole mitään oikeutta karkottaa Alia ja vieläpä sellaiseen maahan kuin Afganistan, jota imperialistiset supervallat ovat vuosikymmeniä ryöstäneet ja hukuttaneet kansan vereen; ensiksi neuvostoliittolainen sosiali-imperialismi 80-luvulla ja nyt jenkki-imperialismi vuodesta 2001. Yhdysvaltalaisten pommien ja maajoukkojen tehden raskaimman pyövelin työn, ovat muut haaskalinnut löytäneet apajille. Nämä “sivistyksen” ja “demokratian” lähettiläät, mukaanlukien sellainen sivistyksen kehto kuin EU ja Suomen tasavalta, ovat jenkkien johdolla sotineet Afganistanissa monenlaisissa “kriisinhallinta”-operaatioissa 2000- ja 2010-luvuilla. NATO:n johtamassa ISAF operaatiossa vuosina 2002-2014 suomalaiset “rauhanturvaajat” kerryttivät taistelukokemustaan sotimalla vastarintaa tekevää Afganistanin kansaa vastaan. Nyt imperialistisena “selustanturvaajana” suomalaiset sotilaat palvelevat toisessa NATO-operaatiossa nimeltään Resolute Support, sekä EU:n siviilikriisinhallintaoperaatiossa EUPOL:ssa (European Union Police Mission) vuosina 2007-2014, joiden tarkoituksena on tukea nykyistä jenkkien huteraa nukkehallintoa ja kehittää sen väkivaltakoneistoa Afganistanin kansan vastarinnan tukahduttamiseksi. Suomalainen imperialismi on Afganistanissa pieni haaskansyöjä, jonka sotilaallinen toiminta on ollut mahdollista jenkki-imperialismin luvalla ja tulivoimalla. Suomalaisen imperialismin toiminnan tarkoituksena on Afganistanin kansakunnan alennustilan lujittaminen palveluksena jenkki-imperialismille ja omille tarkoitusperilleen.

Ali on vain yksi tuhansista, joita Suomen tasavalta on “demokratian” ja muiden demoliberaalien korulauseiden nimissä karkottanut kuolemaan näihin imperialististen sotien riivaamiin maihin. Suomesta on viimevuonna karkotettu reilu 1700 ihmistä, joista suurin osa Irakiin ja kolmanneksi eniten Afganistaniin. Kun tarkastellaan tilastoja vuodesta 2015, niin karkotettuja (ja käännytettyjä) on yhteensä yli 52 tuhatta, joista valtaenemmistö Irakiin ja Afganistaniin – turvallisiin” maihin!

Kuten Amnesty:n kampanjassa todetaan, ovat nämä karkotukset vastoin kansainvälistä oikeutta, jonka mukaan ketään ei saa palauttaa alueelle, jossa häntä uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus, vaino tai muu epäinhimillinen tai ihmisarvoa loukkaava kohtelu. Tyhjiä sanoja paperilla! Kansainvälinen oikeus on imperialistista oikeutta, vieläpä vahvimman oikeutta, siis ainoan hegemonistisen supervallan oikeutta, jenkki-imperialismin oikeutta, joka on maailman roistovaltio numero 1. Tämän kansainvälisen oikeuden tunnustaa myös Suomen tasavalta, sen Ulkoministeriö, Maahanmuuttovirasto ja poliisi. Tämä oikeus tarkoittaa käytännössä: kielteisiä turvapaikkapäätöksiä, karkotuksia, käännytyksiä, imperialismin selustan turvaamista ja puolisiirtomaiden riistoa. Se on suomalaisen imperialismin kylmänkiskoista oikeutta.

Tämä kulkee Suomen kansan oikeustajua vastaan. Olemme nähneet 2010-luvulla suuria ja toistuvia joukkotaisteluita turvapaikanhakijoiden oikeuksien puolesta ja suomalaisen imperialismin karkotuksia, sekä laajemmin EU:n pakolaispolitiikkaa ja yleensä imperialistisia sotia vastaan. Ne ovat täysin oikeutettuja taisteluita ja suurenmoisia proletaarisen internationalismin osoituksia! On lujitettava itsemme yhteiseen kamppailuun sorrettujen maiden puolesta imperialismia vastaan.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.