Intian kansansota- Massiivisia protesteja poliisileiriä vastaan

Silgarin kylän läheisyydessä uutta valtaa rakennetaan jatkuvasti ja tämän seurauksena Intian taantumus on perustanut keskusreservipoliisivoimien leirin. Leirin perustamisen sanotaan olevan vastaisku Kansansissivapautusarmeijan (KSVA) onnistuneelle aktiolle (3. huhtikuuta), jossa yli 20 taantumuksen turvallisuusjoukkoa kuoli useita tunteja kestäneessä välikohtauksessa.

Vain kaksi päivää leirin perustamisen jälkeen tuhannet kyläläiset vastustivat sitä. 17. toukokuuta taantumus tappoi yhdeksän protestoijaa ja pidätti kuusi. Taantumus on levittänyt valheita tapahtumista, väittäen, että organisoidut maolaiset olisivat avanneet tulen turvallisuusjoukkoja kohti. Tämän kiistävät paikalla olleet joukot. Myöhemmin yli 1500 joukkoa kerääntyi leirille tuomitsemaan murhat ja vaatimaan pidätettyjen vapauttamista.

Taantumuksellinen poliisi on kuitenkin saanut tuntea vallankumouksellisten voiman, sillä 18. toukokuuta ylikonstaapeli kuoli räjähdyksessä Chhattisgarhassa Bijaburin alueella, joka oli viranomaisten mukaan KSVA:n jäsenten suorittama aktio. Lisäksi, 20. toukokuuta, KSVA:n jäsenet ja taantumukselliset turvallisuusjoukot ottivat yhteen lähellä Neelavaramin ja Gangavaramin kyliä, Marripakalun alueella, Andhra Pradeshin osavaltiossa.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.