Ecuadorissa työläiset, talonpojat ja alkuperäiskansat nousevat kapinoimaan

Defensa de Luchas del Pueblo del Ecuador on julkaissut kirjoituksen siitä kuinka maassa ei ollut ehtinyt kulua edes kokonaista vuorokautta uuden hallituksen asettamisesta, kun jo useat alkuperäiskansojen ja talonpoikien organisaatiot alkoivat kapinoimaan. Kapinointi ilmeni esimerkiksi teiden katkaisemisena Imbaburan maakunnassa. Imbaburan maakunta sijaitsee Andeilla Ecuadorin pohjoisosassa. Maakunnan asukkaista suurin osa on köyhiä talonpoikia ja yli 20 prosenttia maakunnan asukkaista puhuu äidinkielenään ketšuankieltä. 

Talonpojat ja alkuperäiskansat vaativat polttoaineiden verojen alentamista. Polttoaineiden hintoja nostettiin kovalla kädellä jo edellisen presidentti Morenon aikana ja nyt talonpojat ovat saaneet tarpeekseen ja alkaneet kehittämään taistelutoimia järjettömän korkeita polttoaineiden hintoja vastaan. Samaan taisteluun on liittynyt myös työläisiä, jotka vaativat parempaa palkkaa ja parempia työolosuhteita. Erityisen aktiivisia ovat olleet terveydenhoitoalan työläiset, jotka ovat kärsineet sangen paljon Morenon hallinnon aikaisista leikkauksista.

Joukot ovat todenneet, että he eivät voi odottaa kun uusi hallinto vahvistaa asemiaan ja jatkaa sortoa, pyrkien lahjomaan puolelleen suurien kansanorganisaatioiden kelvottomia johtajia. Vanha valtio ei saa enää määrätä tulella ja verellä suuria joukkoja. Kansan on pakko nousta kapinaan tässä ja nyt!

Vuonna 2019 Ecuadorissa nähtiin kapinointia kautta koko maan. Nämä alkoivat kun sorretun kansan mitta tuli täyteen Morenon hallinnon polttoaineiden hintojen noston vuoksi. Mielenosoitukset kasvoivat jättiläismäisiin mittoihin ja levisivät maakunnista pääkaupunki Quiton kaduille. Tuolloin suomalaistenkin opportunistien ja revisionistien paljon kehuma Moreno näytti todellisen luonteensa ja murhautti lukuisia ammattiliittoaktivisteja, talonpoikaisliikkeen toimijoita ja alkuperäiskansojenliikkeiden johtajia.

Kaikkien Suomessa asuvat oikeat vallankumoukselliset tuntevat syvää myötätuntoa Ecuadorin kansan oikeutettuun taisteluun sortoa vastaan ja huutaa yhdestä suusta kaikkien maailman sorrettujen kanssa: On oikein kapinoida!

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.