Kolumbiassa kapinointi jatkuu

Movilización del 28M en Baranquilla, foto tomada de @mangoviche

Kolumbiassa mielenosoitukset vain jatkuvat, joukot ovat jopa ottaneet suuria voittoja Kolumbian vanhan valtiosta taisteluissa katujen hallinnasta. Mielenosoitusten vuoksi myös perinteiset jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen (Copa América) Kolumbian maajoukkueen ottelut on siirretty pois maan suurimmalta stadioneilta Pereiran, Barranquillan ja Bogotán kaupungeista. Tämä on suuri voitto Kolumbian kansalle, sillä se on itse julistanut, että nykyisen sorron aikana, ei heillä riitä mielenkiintoa sirkushuveille. Joukot vaativat pääasiassa kunnollista terveydenhoitoa ja parempia palkkoja, sekä työtä.

Kokonaisuutta kuvaa hyvin se, että Kolumbian hallitus on kokoontunut toistuvasti , eikä kokouksissa ole hetkeäkään mietitty sitä, että kuinka kansanjoukkojen oikeutetut vaatimukset täytetään. Hallitus miettii vain, että millä tavoilla se tukahduttaisi mielenosoitukset ja pystyisi jatkamaan kansan hyväksikäyttöä sekä sortoa vanhalla tavalla.

Kansanjoukot ovat vastanneet näihin kokouksiin ja tällä hetkellä on mielenosoittajien riveihin liittyneet jo lähes kaikki ammattiyhdistyliikkeeseen järjestäytyneet työläiset sekä alkuperäsikansojen liikkeisiin kuuluvat aktivistit perheineen.

Movilización del 28M en Bogotá tomada de @amparomile

Foto tomada de @laopinioncucuta

Jokainen kansan käymä taistelu opettaa joukkoja ja on nytkin näyttänyt selvästi Kolumbian kansalle sen, mihin maassa valtaa pitävä porvaristo on valmis, säilyttääkseen valtansa ja jatkaakseen maansa myymistä imperialisteille, pääasiassa jenkki-imperialisteille. Kymmeniä mielenosoittajia on tapettu Kolumbian taantumuksellisten poliisien ja sotilaiden toimesta ja loppua ei näy. Kaikki tämä on saanut aikaan sen, että Kolumbian kansa nousee vastustamaan sortajiaan vain entistä suuremmalla voimalla. Tämäkin kamppailu on saanut jo internationalistiset voimat liikkeelle ja ympäri maailmaa on Kolumbian kansan taistelulle osoitettu solidaarisuutta.

Kehoitamme kaikkia lukijoitamme seuraamaan tarkkaan Kolumbian tapahtumia ja englanninkielen taitoisten kannattaa lukea Kolumbian kommunistisen puolueen (punainen fraktio) kirjoitus tapahtumista ja ulospääsystä.

Vuodatettu veri tulee kostetuksi, kunnia ja ylistys Kolumbian sankarillisille joukoille!

Eläköön Kolumbian kansan suuri kansannousu!

Eläköön Kolumbian kansan suuri kansannousu!

Bremen,Saksa

Vuodatettu veri tulee kostetuksi, kunnia ja ylistys Kolumbian sankarillisille joukoille!

Berliini, Saksa

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.