ELÄKÖÖN PUHEENJOHTAJA GONZALO!

Julkaisemme Maolaisen Komitean muistokirjoituksen.

Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen!

ELÄKÖÖN PUHEENJOHTAJA GONZALO!

“Mikä olisi suurin pelko? Kuolema? Materialistina tiedän, että elämä päättyy joskus. Mikä minusta on tärkeintä, on olla optimisti, vakuuttuneena siitä, että toiset jatkavat työtä, jolle olen omistautunut, ja jatkavat sitä, kunnes he saavuttavat lopullisen päämäärämme, kommunismin.”
(Puheenjohtaja Gonzalon haastattelu, 1988)

Puheenjohtaja Gonzalo on kuollut tänään 11. syyskuuta 2021 hänen vangitsemisensa 29. vuosipäivän aattona 86-vuotiaana. Tämä on suuri surun päivä koko kansainväliselle proletariaatille ja maailman kansoille, erityisesti Perun kommunistiselle puolueelle ja Perun kansalle.

Viimeiseen hengenvetoonsa asti puheenjohtaja Gonzalo oli suurin elävä marxisti-leninisti-maoisti Maan päällä, Perun kommunistisen puolueen ja Perun vallankumouksen suuri johtaja, maailmanvallankumouksen johtaja, kommunistien opettaja ja suuri marxilainen. Viimeiseen hengenvetoonsa asti hän pysyi uskollisena kansainväliselle proletariaatille puolustaen kansansotaa ja vastustaen kaikkia oikeisto-opportunistisen linjan haaveilemia “rauhansopimus”-hommailuita. Viimeiseen hengenvetoonsa asti hän vastusti lähes 29 vuotta kestänyttä vangitsemistaan ja pitäen vangitsijoitaan pilkkanaan muutti joka ikinen päivä El Callaon korkeimman turvaluokituksen sotilasvankilan taistelun loistavaksi juoksuhaudaksi. Hänen viimeiseen asti jatkunut hellittämätön taistelunsa on sädehtivänä esimerkkinä siitä proletaaris-vallankumouksellisesta taisteluhengestä ja tahdonlujuudesta, jota meidän kaikkien on seurattava.

Rakastettu Puheenjohtajamme voi olla fyysisesti kuollut, mutta hänen kaikkivoipa ajattelunsa on elävämpää kuin koskaan ja jatkaa pysäyttämätöntä voittokulkuaan. Se näkyy Perun kansassa ja Perun kommunistisessa puolueessa, joka pitäytyy kansansodassa murskaten joka hetki oikeisto-opportunistisen linjan unelmat. Se näkyy siinä valtavassa solidaarisuudessa, jota hän sai osakseen, kun proletariaatti ja maailman kansat kuulivat hänen joutumisestaan sairaalaan, ja vielä enemmän, kun ne saivat kuulla rotta Miriamin johtaman oikeisto-opportunistisen linjan vehkeilyistä hänen testamenttinsa väärentämiseksi. Se näkyy meissä tuhansissa kommunisteissa ympäri maailman, jotka ovat kohottaneet korkealle hänen lippunsa ja jotka olemme hänen lapsiaan. Se näkyy Kansainvälisen kommunistisen liikkeen pysäyttämättömässä marssissa kohti Yhdistynyttä maolaista kansainvälistä konferenssia ja Proletariaatin uutta kansainvälistä organisaatiota, marssissa kohti Kommunistisen Internationaalin rekonstituoimista ja marssissa kohti kommunismia. Tämä kaikki on hänen kaikkivoipan ajattelunsa eläväksi tulemista.

Täynnä uskollisuutta kansainväliselle proletariaatille ja puheenjohtaja Gonzalolle vahvistamme hänen viimeiset julkiset sanansa, jotka hän lausui vankina pitämässään suuressa puheessa 24. syyskuuta 1992:

“Olemme täällä, näissä olosuhteissa. Jotkut ajattelevat, että tämä on suuri tappio. He vain uneksivat! Sanomme heille, jatkakaa uneksimista. Se on vain yksinkertaisesti mutka, ei mitään muuta, mutka tiellä! Tie on pitkä, ja saavutamme voiton. Tulemme menestymään! Näette sen! Näette sen!”

“Kuten me näemme maailmalla maoismi marssii johtamaan uutta proletaarisen maailmanvallankumouksen aaltoa. Kuunnelkaa ja ymmärtäkää! Ne, joilla on korvat, käyttäköön niitä. Ne, joilla on ymmärrystä, ja meillä kaikillahan on — käyttäkää sitä! Hölynpöly saa riittää. Epäselvyydet saavat riittää! Ymmärrämme sen! Mitä maailmassa tapahtuu? Mitä me tarvitsemme? Tarvitsemme maoismin ideologian lihaksi tulemista, ja se on tullut lihaksi, luoden kommunistisia puolueita, jotka johtavat suuren proletaarisen maailmanvallankumouksen uutta suurta aaltoa, joka on tulossa.”

Nuo ovat sanoja, jotka ovat päivä päivältä yhä enemmän totta. Sanoja, jotka velvoittavat meitä jatkamaan hänen työtään. Ja sen me teemme, näette sen!

Niin muodoin kehotamme kaikkia tovereitamme ja joukkoja esiintymään tuomiten puheenjohtaja Gonzalon salamurhan Perun taantumuksen käsissä ja pitäytymään taistelussa jatkaen hänen työtään.

ELÄKÖÖN PUHEENJOHTAJA GONZALO JA HÄNEN KAIKKIVOIPA AJATTELUNSA!

Maolainen komitea Suomessa
11. syyskuuta 2021

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.