Toveri Martín Nayan muistoa kunnioittaen

Toveri Martín Naya

Toveri Martín Naya

Julkaisemme tämän epävirallisen käännöksen tuntien syvää surua siitä, että yksi työväenluokan parhaista taistelijoista on poistunut keskuudestamme. Olemme saaneet tiedon toveri Martín Nayan poismenosta ja osoitamme syvimmät surunvalittelumme hänen tovereilleen sekä perheelleen. Me kannamme aina sydämmissämme kuolleiden tovereidemme muistoa.

Ikuinen kunnia ja loisto sinulle toveri Martín Naya!

Kaikki jotka työskentelivät ja taistelivat Dazibao Rojossa rinta rinnan toveri Martín Nayan kanssa, tunetevat nyt syvää tuskaa kun heidän toverinsa ja Dazibao Rojon perustaja on poissa. Lupaamme jatkaa opiskelua ja propagandatyötä toveri!

On miehiä, jotka taistelevat yhtenä päivänä ja he ovat hyviä. On miehiä jotka taistelevat vuoden ajan ja he ovat parempia. On miehiä jotka taistelevat monta vuotta ja he ovat erittäin hyviä. Mutta on niitä, jotka taistelevat koko elämänsä ja he ovat  vättämättömiä.(Bertol Brecht)

Syvää surua tuntien meidän on ilmoitettava ikävistä uutisista, jotka koskevat toveri Martín Nayan kuolemaa. Syyskuun 3.päivä, kun kova taistelu vakavia sairauksia vastaan oli jatkunut jo kauan, hän antoi viimeisimmän esimerkin rohkeudesta ja päättäväisyydestä, hän päätti matkustaa kirkkaan polun ja tulla kuolemattomaksi vallankumoukselliseksi.

Erityisesti Galician proletariaatti ja myös kansainvälinen proletariaatti menetti henkilön, joka oli yksi tärkeimmistä hahmoista maoismin puolesta käytävässä kamppailussa viimeiset 40 vuotta. Hän oli suuri puheenjohtaja Maon ja puheenjohtaja Gonzalon poliittisen linjan tuntija. Samoin hän tunsi hyvin kaikki vallankumoukselliset liikkeet kansainvälisellä tasolla, niiden historian ja nykypäivän. Hän oli todellinen massojen opettaja ja väsymätön militantti sekä organisaattori. Kansainvälinen proletariaatti tietää hänet nimellä Miguel Alonso, tällä nimellä hän kirjoitti lukuisia artikkeleita maoismista, mikä vaikutti suuresti ideologiseen kamppailuun ja kahden linjan taisteluun Kansainvälisessä kommunistisessa liikkeessä (KKL). Hän oli aina vahva mielipiteissään, mutta kunnioitti tovereita ja oli aina valmis korjaamaan virheensä, kuten puheenjohtaja Mao on meille opettanut.

Toveri Martín Naya syntyi 28.päivä heinäkuuta vuonna 1952. Hän aloitti poliittisen aktivismin hyvin nuorena, osallistuen aktiivisesti PTG:n eli Partido de los Trabajadores de Galicia/PTE nimisen organisaation toimintaan. Tämä organisaation ideologia oli marxismi-leninismi, Mao Tsetungin ajattelu. Mainitussa organisaatiossa hänellä oli monia erilaisia luottamustehtäviä, samoin hänellä oli useita luottamustehtäviä ammattiliitossa nimeltä Confederación de Sindicatos Unitarios de Trabajadores (CSUT).

Deng Xiaopingin vallankaappauksen jälkeen moni organisaatio hylkäsi maoismin, ja kääntyi revisionismiin, näin kävi myös PTG:lle. Tällöin toveri ajatteli, että puheenjohtaja Maon ajatukset ovat oikeassa ja jätti organisaation taakseen. Toveri seurasi maoismin kehittymistä maailmalla, erityisesti kiinnittäen huomiota siihen mitä tapahtui Perussa ja Vallankumoksellisessa internationalistisessa liikkeessä (RIM). Hän oli toveri joka nosti punaisen maoismin lipun Galiciassa noina aikoina ja kantoi sitä loppuunsa asti. Hän oli mies joka seisoi selkä suorana ja puolusti maoismia monien vastoinkäymisten ja vaikeuksien edessä, taistellen aina väsymättömästi kansan intressejä ajaen ja mielessään proletaarinen maailmanvallankumous.

Vuonna 1989 hän organisoi useita konferensseja Galiciassa, joissa käsiteltiin Perun tilannetta Perun kommunistisen puolueen (PKP) kannalta katsoen.

Vuonna 1993 kun puheenjohtaja Gonzalo vangittiin, toveri Martín Naya organisoi Galician komitean hätätilannetta varten, puolustamaan puheenjohtaja Gonzalon elämää. Yhdessä muiden tovereiden kanssa, joilla oli paljon työtä mainitun komitean aikakaudella, he organisoivat puheenjohtaja Gonzaloa puolustavalle kansainväliselle valtuuskunnalle asianajaja Miguel Arnaun. Lisäksi puheenjohtaja Gonzalon elämän puolustamiseksi he organisoivat toistuvia mielenilmauksia Perun konsulaatin edessä Coruñassa, järjestivät konsertteja ja keräsivät allekirjoituksia sekä saivat jopa runoilija César Vallejon tekemään runon aiheesta. Toveri jatkoi aina puheenjohtaja Gonzalon ja hänen ajattelunsa puolustamista, pitäen Perun vallankumousta oppaana, ja tuomiten samalla kansanmurhaajien Fujimorin-Montesinosin valheet taistellen oikeisto opportunistista linjaa (OOL) vastaan.

Vuonna 1993 hän rakensi Correo Vermellon maoismin kansainväliseksi propaganda apparaatiksi.

Kansansodan alkaessa Nepalissa vuonna 1996, hän järjesti melkein heti komitean Galiciassa tukemaan Nepalin kansansotaa. Komitea kampanjoi piktin Galiciaa, kunnes Nepalin maolaisen kommunistinen puolueen johto antautui ja osoittautui pettureiksi ja luopioiksi.

Prachanda-Batarai. Toveri piti virheenään sitä, että ei kyennyt etukäteen näkemään Nepalissa tapahtuvaa petosta.

Vuonna 2006 hän perusti komitean Lota Popular “Manolo Bello”, se oli ensimmäinen marxilais-leniniläis-maolainen organisaatio Galiziassa.

2008 hän perusti Dazibao Rojon, olemaan maoismin levittäjänä espanjankielisessä maailmassa.

2010 hän perusti muiden tovereiden kanssa Galiciaan komitean tukemaan Intian kansansotaa.

2012 hän perusti tovereidensa kanssa komitean maolaisen Galician kommunistisen puolueen rakentamiseksi. Toveri oli yksi suurimmista promoottoreista Yhdistävän kansainvälisen maolaisen konferenssin (la Conferencia Internacional Maoísta Unificada, CIMU) järjestämiseksi, hän teki tätä työtä aivan elämänsä loppuun asti.

2014 hän perusti tovereidensa kanssa Movimento de Loita Popular, joka oli alusta asti organisaatio joukkotyöhön. Se osallistui useisiin kansan kamppailuihin Coruñassa. Organisaation suurimmat saavutukset ovat tulleet taisteluissa häätöjä ja korruptiota vastaan, sekä lukuisissa työläisten taisteluissa. Samoin se osoitti suurta solidaarisuutta Brasilian kansalle, kun se taisteli jalkapallon maailmanmestaruuskisoja vastaan sekä Italian kansannaisten vallankumoukselliselle liikkeelle (MFPR).

2018 hän organisoi Marxilaisten opiskelijoiden ryhmän Coruñassa.

Kyllä toverit, maoismi on menettänyt yhden sen suurista johtajista, mutta hänen esimerkkinsä opiskelusta, työstä, sitoutumisesta ja ideologisesta lujuudesta säilyy ikuisesti maailman sorrettujen kansojen muistoissa. Täältä Galitisian maolaista kommunistista puoluetta rakentava komitea lupaa sitoutua jatkamaaan maolaista esimerkkiä, pitämään maoismin lipun korkealla ja taistelemaan Yhdistävän kansainvälisen maolaisen konferenssin eteen, sekä rakentamaan maolaisen Galician kommunistisen puolueen, perustyökaluinaan armeija ja yhteisrintama, jotka johtavat kansansotaa Galician sosialistisen tasavallan perustamiseksi, palveluksena proletaariselle maailmanvallankumoukselle.

Ikuinen kunnia toveri Martín Nayalle!

Toveri Martín Naya elät taistelussa!

Eläköön marxismi-leninismi-maoismi!

Eläköön proletaarinen maailmanvallankumous!

Komitea maolaisen Galician kommunistisen puolueen rakentamiseksi

Alkuperäinen kirjoitus on luettavissa täällä.

This entry was posted in International, Käännökset, Maailma, Perun kommunistinen puolue, Uutiset and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.