Chile: Alkuperäiskansan taistelu etenee

Resistance Territorial Mapuche (RTM)

Resistance Territorial Mapuche (RTM)

Brasilialainen uusdemokraattinen sanomalehti A Nova Democracia uutisoi, että Chilessä alkuperäiskansojen vapaustaisteluun osallistuva aseellinen ryhmä Resistance Territorial Mapuche (RTM) alkoi vapauttamaan esi-isiensä maita Altos de Pemehuen luonnonsuojelualueella. RTM:n vapauttama alue käsittää 33 000 hehtaaria. Aluetta miehittää Chilen vanha valtio ja siellä toimii valtion omistama metsäyhtiö Conaf.

Chilessä taantumukselliset ovat viime vuosikymmeninä nimittäneet useampia metsäalueita luonnonsuojelualueiksi. Syy tähän on se, että näin Chilen valtio saa ajaa alkuperäiskansat pois näiltä alueilta, koska maan laeissa on kielletty asuminen luonnonsuojelualueilla. Tämän vuoksi monet Mapuche-kansaan kuuluvat perheet ovat viime vuosina päätyneet asumaan hökkelikyliin isojen kaupunkien laitamille. Kaiken huipuksi vanha valtio myös usein poistaa alueiden luonnonsuojelustatuksen, sen jälkeen kun mapuchet on ajettu alueilta pois, tämän jälkeen metsät annetaan imperialististen monopolien haltuun, jotka kaatavat kaikki metsät ja tienaavat näin miljardeja dollareita.

Jaamme videon jossa RTM ilmoittaa olevansa valmis vastustamaan kaikkia vanhan valtion väkivaltaisia toimia, suojellakseen kansaansa. Kaikkiin mahdollisiin aseellisiin yhteenottoihin mapuchejen ja vanhan valtion välillä on syyllisiä vain ja ainoastaan Chilen valtio ja Conaf. MRT on valmis taistelemaan loppuun asti kaikkia poliiseita ja sotilaita vastaan, jotka on nyt lähetetty mapuchejen maille mukamas turvaamaan yhteiskuntarauhaa“. Lisäksi he toteavat että valtionyritys Conaf on oikein erikoistunut mapuchejen maan tuhoamiseen sekä kansan hyväksikäyttöön.

Tuomitkaamme kaikki Chilen vanhan valtion toimet alkuperäiskansaa vastaan. Kehotamme kaikkia lukijoitamme tutkimaan mapuchejen vapaustaistelua ja osallistumaan Suomessa mahdollisesti mapucheille järjestettyihin solidaarisuus toimiin.

¡WALLMAPU LIBRE!

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.