FILIPPIINIT: Uuden kansanarmeijan tiedottaja Ka Oris murhattiin kylmäverisesti AFP:n toimesta Bukidnonin maakunnssa

Toveri Ka Oris

Toveri Ka Oris

Julkaisemme epävirallisen suomennoksen 31.10. Filippiinien kommunistisen puolueen julkaisemasta tiedonannosta, joka koskee toveri Ka Orisin murhaa (käännetty englannista):

Toveri Ka Oris (Jorge Madlos), Uuden kansanarmeijan tiedottaja ei kuollut aseellisessa taistelussa. Hän joutui väijytykseen Impasung-ongin kaupungin lähellä valtatiellä 29.päivä lokakuuta kello 20, kun oli avustajansa kanssa moottoripyörällä matkalla hakemaan hoitoa. Tämä tieto on saatu hänen vaimoltaan Ka Maria Malayanilta.

Ka Oris ja avustaja Eighfel Dela Peña (Ka Pika) olivat molemmat aseettomia joutuessaan väijytykseen. Vielä on epäselvää, että joutuivatko he väijytykseen olleessaan liikkeellä vai pidätettiinkö heidät ja teloitettiin sen jälkeen. He eivät kuitenkaan selvästi pystyneet käymään taistelua ja heidät murhattiin kylmäverisesti.

Salatakseen rikoksensa aseettomien vallankumouksellisten murhaamisessa ja antaakseen väärän kuvan aseellisesta yhteenotosta, 4.jalkaväkidivisioona järjesti neljä tuntia myöhemmin ilmaiskut Barangay Dumalaguegin läheisyydessä, Impasug-ongissa, Bukidnonin maakunnassa. Noin kahden tunnin ajan, kello 00:40-2:00, Filippiinien asevoimat (AFP) aiheutti paniikkia ja pelkoa kansan keskuudessa. Pudottaen ainakin kuusi suurta pommia ja ampumalla kymmeniä raketteja vuoren rinteille. Aamulla kello 11 (10 tuntia murhien jälkeen) he julkaisivat valheelliset väittämät suuresta aseellisesta taistelusta, jossa Ka Oris ja Ka Pica olisivat tulleet tapetuiksi.

Eilisillasta lähtien kenraali Brawner neljännestä jalkaväkidivisioonasta ja muut AFP:n upseerit ovat esiintyneet häpeämättömästi tiedotusvälineissä. He levittävät röyhkeitä valheita huijatakseen kansaa. He ovat täysin mitään häpeämättömiä upseereita, jotka levittävät vain valheita. Pidämme kenraali Brawneria ja 4.jalkaväkidivisioonan miehistöä ja upseereita vastuullisina Ka Orisin ja Ka Pican murhista ja murhien peittelemisestä.

Olosuhteet huomioon ottaen Ka Orisin ja Ka Pikan perheet vaativat riippumattomia patologeja suorittamaan ruumiinavauksen uhreille, jotta heidän murhaamiseensa todelliset olosuhteet tulisi selvitettyä.

Tuemme myös perheiden toiveita, että Ka Orisin ja Ka Pikan ruumiit luovutetaan välittömästi omaisille, jotta he voisivat suorittaa kunnollisen muistotilaisuuden ja kaikki Ka Orisin tunteneet saisivat mahdollisuuden osoittaa kunnioituksensa ja esittää viimeiset tervehdyksensä.

Ka Oris oli pitkään halunnut palata Siargaon saarelle, jossa hän varttui lapsena. Ehkä hänen toiveensa toteutuu nyt.

https://cpp.ph/statements/ka-oris-was-murdered-by-afp-on-his-way-to-medical-treatment/

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.