Uutisia Turkista 28.10.-3.11.

Toveri Pala

Marraskuun 3.päivä Sveitsin Partizan, joka on osa TKP/ML:n ulkomaantyötä, ilmoitti toveri Huseyin Petken (Pala) valitettavasta kuolemasta. Toveri kuoli pitkään jatkuneen sairastamisen jälkeen, hän oli aina luokkatietoinen, nöyrä, huolehtiva ja ahkera vallankumouksellinen työläinen. Muistotapahtuma vietettiin 4.päivä marraskuuta Alevin kulttuurikeskuksessa Winterthurissa.

Nubar, Rosa, Özgür, Asmin elävät taistelussamme, TIKKO taistelee

Hieman aikaisemmin Turkin kommunistisen puolueen/marxilais-leniniläinen (TKP/ML) militantit suorittivat aktioita tovereiden Nubarin, Rosan, Özgürin ja Asminin muistoksi Istanbulissa. Nämä toverit kuolivat kansansodassa lokakuussa 2020 Turkin vanhan valtion suorittamissa pommituksissa Dersimin alueella. Militanttien levittämässä banderollissa lukee: ”Nubar, Rosa, Özgür, Asmin elävät taistelussamme, TIKKO taistelee”. Joukoille jaetuissa lentolehtisissä luki: ”TIKKO kutsuu sinua sotaan”.

Turkkilaiset metallityöläiset ovat aloittaneet useat aktiot monissa tehtaissas ja nämä toimet ovat kestäneet useita päiviä. Aktiot käsittävät mm.lakkotoimia sekä ulosmarsseja. Työläiset ovat saaneet tarpeekseen siitä, että heitä verotetaan kaikessa niin kovalla kädellä, ja usein tavallisen turkkilaisen työläisen verotus on kovempaa kuin suuren kapitalistin verotus. Joukot jakavat joukoille kutsua taisteluun ja vaatimuksissa on esimerkiksi tällaisia asioita:

– Minimipalkalla työskentelevien verotusta on kevennettävä ja minimipalkkalaisille on maksettava veronpalautuksia

– Verotus on sidottava ansiotulotasoon, rikkaiden on maksettava enemmän veroja

– Pienin maksettava eläke on oltava sama kuin minimipalkka

– Sähkö-, kaasu-, vesi- ja internetlaskut on vapautettava veroista ja lisättävä vähennyksiin

– Arvonlisävero elintarvikkeista on poistettava

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.