Kansanjoukot hyökkäsivät Libanonissa suomalaisia sotilaita vastaan

Keskiviikkona 22.päivä joulukuuta suomalaisen imperialismin sotilaat joutuivat raivostuneiden kansanjoukkojen hyökkäyksen kohteeksi Libanonissa. Yleisradion uutisten mukaan uhkaavasti käyttäytynyt väkijoukko kerääntyi suomalaisten sotilaiden ympärille ja estivät joukkovoimalla näiden liikkumisen, sekä kohdistivat väkivaltaa sotilaisiin.

Tilanne alkoi siitä kun kolmella panssariajoneuvolla liikkunut, yhdeksän hengen suomalainen sotilasjoukko oli partioimassa Etelä-Libanonissa. Uhkaavasti käyttäytynyt väkijoukko kerääntyi sotilaiden ympärille, ja estivät panssariajoneuvojen liikkumisen. Joukot kohdistivat väkivaltaa viiteen sotilaaseen sekä myös ajoneuvoja vahingoitettiin. Vasta Libanonin asevoimien avustuksella suomalaiset sotilaat pääsivät palaamaan tukikohtaansa.

Yleisradion mukaan hyökkäyksen syytä ei tiedetä, mutta oikeasti syy on selvä. Libanon on sorrettu maa ja suomalainen imperialismi osallistuu siellä tapahtuvaan imperialistiseen sotilaalliseen offensiiviin suoraan UNIFIL-operaation kautta, osana ranskalaista komentajan reservipataljoonaa. Tällä hetkellä maassa on jopa 200 suomalaista sotilasta. Voimme hyvin nähdä, että vaikka meille Suomessa esitetään näiden sotilaiden olevan sielläkin ns.”rauhanturvaajina”, niin paikalliset kansanjoukot tiedostavat näiden olevan imperialismin palveluksessa sortamassa kansaa.

Videokuvaa tapahtuma paikalta

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.