Biden soittelee Sauli Niinistölle

Sotakiihkoilijat hymyssä suin

Suomalaisen imperialismin ylipäällikkö Sauli Niinistö oli saanut tiistaina (18.1) puhelun itseltään jenkki-imperialismin korkeimmalta johtajalta Joe Bidenilta. Keskusteluja oli tasavallan presidentin kanslian mukaan käyty Bidenin aloitteesta.

Kanslia tiedottaa että presidentit jatkoivat keskusteluaan, joka käytiin 13.päivä joulukuuta 2021. Keskustelut ovat siis lähinnä koskeneet venäläisen imperialismin toimia Ukrainan rajoilla. Monet porvarilliset tutkijatkin pitävät poikkeuksellisena sitä, että maailman ainoan hegemonisen supervallan Yhdysvaltojen johtaja haluaa keskustella pienen Suomen presidentin kanssa näin tiheään tahtiin. Hetki sitten myös suomalaisen imperialismin armeijan komentaja, kenraali Timo Kivinen kävi myös keskusteluja jenkki-imperialismin asevoiminen komentajan, kenraali Mark A. Milleyn kanssa.

Tällainen huomio on saanut Suomen taantumukselliset piirit ihastuksen valtaan. Kokoomuksenkin ulko- ja turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Henri Vanhanen jo elämöikin: “Kuukauden sisään kaksi suoraa puhelua Suomen ja Yhdysvaltain presidenttien välillä on poikkeuksellisen tiheää yhteydenpitoa“.

Kaikki lukijamme ovat varmasti tietoisia siitä, että Suomessakin tavallisia kansalaisia on jo pitkään kiusattu koronarajoituksilla. Kansalle toistellaan koko ajan, että nyt on tehtävä erilaisia rajoituksia joukkojen elämään ja demokraattisiin oikeuksiin, jotta Suomessa saadaan turvattua terveydenhuoltojärjestelmän toimivuus. Tuohon samaan terveydenhuoltoon on muuten kohdistettu leikkauksia, koko 2000-luvun ajan, hallituksesta riippumatta. Terveydenhuollon ollessa lahoamispisteessä, nykyinen sosialidemokraattien johtama hallitus on kuitenkin keskittynyt enemmän yhteiskunnan militarisoimiseen ja se on kasvattanut armeijan budjettia tuntuvasti, ja yli varovaistenkin arvioiden mukaan, kahdeksan miljardia euroa maksaviin hävittäjähankintoihinkin riitti noin vain rahaa.

Tilanne näyttää siis sangen uhkaavalta. Kaikki imperialistit teroittavat sotakirveitään ja valmistautuvat taistelemaan. Nyt siis onkin kysyttävä, että ketä mahdollinen imperialistien välinen sota hyödyttäisi? Se hyödyttäisi vain imperialisteja, suurporvaristo takoisi taas lisää rikkauksia kun kansan pojat ja tyttäret laitettaisiin tykinruoaksi, tappamaan toisten maiden kansojen poikia ja tyttäriä. Tätä ei tule hyväksyä, jokaisen vallankumouksellisen ja oikean demokraatin on nyt tehtävä kaikkensa yhteiskunnan militarisoimisen vastustamiseksi. Kuitenkin on aina pidettävä mielessä, että jos suomalainen imperialismi päättää lähteä mukaan sotaan, on suomalaisten vallankumouksellisten internationalistinen velvollisuus pyrkiä kääntää tuo imperialistinen sota, kansansodaksi suomalaista imperialismia vastaan, sillä päävihollinen on kotona.

Imperialistisen sodan puhjetessa siitä tulee hirveä kärsimysnäytelmä laajoille joukoille, mutta muistakaamme puheenjohtaja Maon mestarilliset sanat vuodelta 1957: Kaikkialla maailmassa keskustellaan nyt siitä, syttyykö kolmas maailmansota vai ei. Tähänkin kysymykseen meidänon valmistauduttava henkisesti ja eriteltävä sitä. Olemme päättäväisesti rauhan kannalla ja sotaa vastaan, Mutta jos imperialistit välttämättä haluavat aloittaa uuden sodan, meidän ei pidä pelätä sitä. Asenteemme tähän kysymykseen on sama kuin asenteemme mihin tahansa epäjärjestykseen: ensiksikin olemme sitä vastaan ja toiseksi emme pelkää sitä. Ensimmäistä maailmansotaa seurasi 200 miljoonaa asukasta käsittävän Neuvostoliiton syntyminen. Toista maailmansotaa seurasi yhteensä 900 miljoonaa asukasta käsittävän sosialistisen leirin syntyminen. Jos imperialistit välttämättä haluavat aloittaa kolmannen maailmansodan, silloin sosialismiin siirtyisi varmasti lisää useita satoja miljoonia ihmisiä eikä maailmaan jäisi paljoakaan tilaa imperialisteille; todennäköisesti myös imperialismin koko rakennelma tulisi tyystin luhistumaan.”

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.