Tampereella marssittiin Kansainvälisenä naistenpäivänä 2022

Tampereella marssittiin 8. maaliskuuta Kansainvälisenä naistenpäivänä. Marssiin osallistui laaja rintama erilaisia demokraattisia toimijoita ja järjestöjä, mm. Feministinen puolue, Kommunistinuoret, Rakennusliiton osasto 11, Uusi Brasilia, Vasemmistonuoret, Demarinuoret ja Tyttöjen Talo.

Mielenosoitukseen osallistui vetisestä säästä huolimatta satakunta henkeä. Sivusta seuranneilta tamperelaisilta marssi sai, muutamaa rääväsuuta lukuunottamatta, sitä vahvistaneen vastaanoton. Imperialististen sotien vastaiset huudot saivat jopa muutamia sivusta seuranneita naisia herkistymään ja osoittamaan tukea. Marssille liittyi myös mukaan jonkinverran ohikulkijoita.

Marssille muodostettu punainen blokki toi marssille banderollin, jossa luki tunnus: Alas imperialistiset sodat! Marssilla nähtiin myös sellaisia tunnuksia kuin: Alas naisviha! Ja Palkka Tasa-arvon puolesta!

Marssi vaati äänekkäästi mm. ”lisää liksaa hoitajille, siivoojille ja kiinteistönhoitajille”, ”lisää liksaa naisvaltaisille aloille”, osoittaen solidaarisuutta heidän työtaisteluilleen, sekä ”alas imperialistiset sodat!” Kuultiimpa myös spontaaneja Naton vastaisia huutojakin.

Marssilla näkyi myös sekä lippuna, että punaisen blokin Keskustorilla pitämässä puheessa Brasilian kansannaisten liike MFP, josta puheessa sanottiin seuraavasti: Loistavana esimerkkinä näemme, kuinka Brasiliassa kaikkein riistetyimmät ja sorretuimmat naiset taistelevat päivittäisistä vaatimuksistaan, ja kuinka heidät eturivinsä muodostuvat Brasilian Kansannaisten liikkeessä MFP:ssä, joka antaa heidän taistelulleen vallankumouksellisen näköalan, Uuden Demokratian näköalan.”

Puheessaan punainen blokki otti myös vahvasti kantaa Ukrainan tilanteeseen:

Kuten Kansainvälisen naistenpäivän alkuvuosina, tilannetta määrittelee nytkin imperialistien välisten ristiriitojen kärjistyminen, erityisesti Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä. Taistelu etupiireistä näkyy taisteluna Naton laajentumisesta. Kuitenkin pääristiriitana maailmassa on imperialismin ja sorrettujen kansakuntien välinen ristiriita, mistä on kyse myös Venäjän hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan.

Venäjän hyökkäyksestä sanomme: Haluamme tukea Ukrainan kansaa, ja vaadimme Venäjän sotajoukkoja poistumaan Ukrainasta!

Ukraina on viime vuodet ollut Yhdysvaltojen vaikutuspiirissä, Natoon liittyminen lukee sen perustuslaissakin! Taloudellisesti Ukrainaa alistamaan ovat nousseet eurooppalaiset imperialistit, etupäässä Saksa, ja sen hännillä myös Suomi joka on tehnyt sinne omia sijoituksiaan ja käyttänyt ukrainalaista halpatyövoimaa maatiloilla.

Yhdysvaltojen ja Naton laajenemisen tavoitteena on neutralisoida Venäjän ydinasemahti. Venäjä puolestaan pyrkii estämään Naton laajenemisen Ukrainaan, ja näin ylläpitämään asemaansa ydinsupervaltana. Venäjä katsoi tilaisuutensa tulleen viedä aloite Yhdysvalloilta. Siksi se hyökkäsi Ukrainaan. Se haluaa riistää tuon pelinappulaksi alistetun kansakunnan itselleen.

Samalla on muistettava, että maailman kansojen päävihollinen on jenkki-imperialismi, maailman ainoa hegemoninen supervalta. Maailman naisten riistetyllä ja sorretulla enemmistöllä ei ole varaa valita muka ”pienempää pahaa” Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä. Ja mikä on Nato? Se on jenkki-imperialismin sotilasliitto, joka vuoroin turvaa Yhdysvaltojen selustaa jenkkien hyökätessä milloin minkäkin kansan kimppuun, ja vuoroin osallistuu näihin verisiin sotaretkiin jenkkien apuna.

Voittojaan maksimoidessaan porvarimme koittavat aina eri tavoin ostaa suostumustamme, nyt ”turvallisuuspolitiikan” – toisin sanoen patriarkaalisen ”isänmaan” nimissä! Asettuessaan Venäjän hyökkäyssodan myötä ehdottomasti Yhdysvaltojen ja sen sotilasliiton puolelle, he pakottavat luokkayhteistyötä ”kotirintaman” turvaamiseksi. Tästä nähdään jo ensimmäisiä merkkejä, ja tilanteen kärjistyessä myös koronan varjolla tehdyt lakimuutokset, jotka mm. mahdollistavat hoitajien pakottamisen töihin, paljastavat varsinaisen merkityksensä. Naamoitukoot herrat porvarimme ”demokratian” tai vaikka ”pohjoismaisen tasa-arvon puolustajiksi” tai miksi hyvänsä, me sanomme EI heidän tuhoontuomitulle sotapolitiikalleen, EI Natolle, tuolle maailman kansojen vereen upotetulle jenkkien teurastuskirveelle, EI imperialistiselle sodalle!

Puheita Keskustorilla pitivät myös Feministinen puolue, Kommunistinuoret ja Demarinuoret.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.