Intian asevoimat syyllistyivät taas tappoihin Kashmirissa

Viime viikolla intialaiset joukot piirittivät kylän eteläisen Pulwanan alueella etsiessään kumouksellisia militantteja. Kylän asukkaat osoittivat solidaarisuutta kumouksellisille taistelijoille ja huusivat iskulauseita, vaatien Intian hallinnon loppua Himalajan alueella, sekä heittivät intialaisia joukkoja kivillä, auttaen näin militantit pakoon kylästä. Kun asukkaat tulivat kaduille osoittamaan solidaarisuuttaan kumouksellisille, intialaiset joukot aloittivat tulittamaan väkijoukkoa luodeilla ja kyynelkaasukranaateilla. Seitsemän ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui. “He ampuivat meitä kohti kuin olisivat olleet ampumaradalla,” kertoi jälkikäteen kylän asukas.

Tämän seurauksena kumoukselliset militantit vaativat Kashmirin asukkaita suremaan ja protestoimaan kolmen päivän ajan, koska siviilien ja kumouksellisten militanttien murhaaminen on osa Intian valtion poliittista linjaa. Väkivaltainen hyökkäys kyläläisiä kohtaan sytytti lukuisia mielenosoituksia eri paikkakunnilla viikonlopun aikana.

Kashmirin konflikti on ollut vuosikymmenien ajan käynnissä. “Brittiläisen Intian” jaosta 1947 lähtien Pakistan ja Intia ovat taistelleet Kashmirin vaikutusvallasta. Siitä lähtien valtaosa väestöstä on pitänyt Kashmiria itsenäisenä valtiona ja taistelleet sen puolesta. Porvarillinen media on leimannut niin kutsutut kapinalliset islamistifundamentalisteiksi estääkseen alueen asukkaita liittymästä mukaan taisteluun. Siitä huolimatta monet ovat oivaltaneet porvarillisen propagandan todellisen luonteen. Kuitenkin viime vuosina erityisesti nuoret kashmirilaiset ovat osoittaneet avointa solidaarisuutta Intian valtion ns. kapinallisiksi kutsuttuja kohtaan ja yrittäneet suojella ja tukea taistelua Kashmirin itsenäisyyden puolesta.

Lähde: https://www.newepoch.media/single-post/2018/12/22/Kashmir—Again-killings-by-Indian-forces

This entry was posted in Maailma, Uutiset. Bookmark the permalink.