Uutisia Intian kansansodasta joulukuulta

Intian kommunistinen puolue, IKP (maolainen), julisti solidaarisuuttaan ja tukeaan Nilamburin plantaasien työläisille 3. päivä joulukuuta. Päivittäin raskaissa oloissa  työskentelevät työläiset cashew- ja kumiplantaaseilla kuuluvat enimmäkseen heimokansoihin. He edustavat Intian sorrettuja ja riistettyjä. Erityisesti sadonkorjuun aikaan heidät pakotetaan työskentelemään lukemattomia palkattomia ylityötunteja. Kapitalistit uhkaavat jatkuvasti erottaa heidät, jos työläiset eivät suostu kumartumaan kapitalistien tahtoon. Työläiset ovat ryhtyneet julistamaan oikeutettua protestiaan riistäjiä kohtaan, jonka on tietenkin oltava maolaisten tukema ja kommunistisen puolueen on johdettava se vallankumouksellisille poluille.

Joulukuun 5. päivä työläiset näyttivät taas kuinka tosissaan he ovat taistelussaan riistäjiä vastaan, kun he tappoivat kaivosyhtiön omistajan Dantewadassa. Tämän jälkeen he polttivat omistajan citymaasturin. Poliisin mukaan ruumiin lähistöltä löytyi pamfletti, jossa maolaiset tuomitsevat kaivostyön alueella, koska paikoissa joissa suuret kaivosyhtiö aloittavat työnsä ne tuhoavat luonnon ja kaikki jotka päätyvät suurten voittojen tielle, siirretään tai häädetään, esimerkiksi kieltäytyessään poistumasta kotoaan. Maolaiset ovat aiemminkin iskeneet saman yhtiön kimppuun tismalleen samoista syistä. Maraaskuun 5. päivä nämä polttivat useita kaivosten rautamalmin etsimiseen käytettäviä ajoneuvoja ja laitteita.

Joulukuun 6. päivänä maolaiset tappoivat narayanpurilaisen petturin Chhattisgarhin piiristä, joka oli antautunut poliisille 2016 ja edennyt apulais-sarpanchiksi (varakyläpäällikkö, toim. huom.) Kolme päivää aiemmin maolaiset olivat myös tappaneet kaksi poliisin ilmiantajaa Bastarin piirissä, jotka olivat tehneet yhteistyötä petturin kanssa. Vielä yksi poliisin ilmiantaja tunnistettiin ja tapettiin joulukuun 11. päivä.

Tierakennusprojektien vastaiset toimet jatkuivat joulukuun 12. päivä Jharkhandissa, jossa maolaiset polttivat traktoreita. Väitetään, että paikalta löytyi pamfletti, jossa vaadittiin työläisille korkeampia palkkoja.

Taantumuksen voimilla on tietenkin ollut jotain sanottavaa kansansodan elinvoimaisesta kehityksestä. Esimerkiksi “Yhtenäistetyn kansallisen turvallisuuden foorumim” (FINS) johtaja sanoi lausunnossaan: “Konflikti maolaisten kanssa todennäköisesti kehittyy lähipäivinä hallitsevaksi poliittisen väkivallan muodoksi ja voi levitä myös muihin urbaaneihin kaupunkeihin, jotka ovat aiemmin olleet immuuneja väkivallalle.” Lisäksi hän totesi: “Maolaiset ovat suurin uhka maan sisäille turvallisuudelle”, ja että hallituksen “on vahvistettava turvallisuusvoimiaan ja valtiokoneistoaan maolaisten hillitsemiseksi.” Nämä lausunnot painottavat sitä, että kansansotaa ei enää pääasiassa toteuteta maaseutualueilla, vaan se tulvii myös kaupunkeihin. Taantumukselliset voimat valmistautuvat voimistamaan käymäänsä vastakapinallista sodankäyntiä. Tähän mennessä nämä ovat kuitenkin epäonnistuneet murskaamaan kansansodan ja tulevat myös jatkossakin epäonnistumaan tässä. Maailman sorretut ja riistetyt kieltäytyvät enää tulemasta muiden hyväksikäyttämiksi.

Lähde: http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/asien/2885-news-on-the-struggle-december-in-the-people-s-war-in-indian-so-far

This entry was posted in Maailma, Uutiset. Bookmark the permalink.