Revisionistit EU-vaaleja vastaan

Suomalainen revisionistipuolue, joka käyttää itsestään virallisesti nimeä “Kommunistinen työväenpuolue – rauhan ja sosialismin puolesta”, on julkaissut oman kirjoitelmansa , jossa se perinteilleen uskollisena kehottaa boikotoimaan EU-vaaleja. Pidämme aktiivista boikottia oikeana linjana, mutta luulemme, että “KTP”:n boikottikanta on revisionismin puolihuolimatonta peittelyä. Haluamme tehdä muutaman huomion.

Ensinnäkin “KTP” sanoo: “Kaikki ne puolueet, jotka vaaliin osallistuvat, antavat tukensa EU:n hallintorakenteelle ja legitimiteetille”. Saman logiikan mukaan esimerkiksi osallistumalla eduskuntavaaleihin neljän vuoden välein “KTP” “antaa tukensa” porvariston diktatuurin “hallintorakenteelle ja legitimiteetille”. Onkohan tämä kuitenkin vain epäjohdonmukaisuus “KTP”:n ajattelussa?

Tuskinpa. “KTP” ei nimittäin ollenkaan nosta EU:ta vastaan kysymystä vallankumouksesta, vaan pelkkiä reformivaatimuksia. Marxilaisuus opettaa, että taistelu vallasta on pääasia, kun taas taistelu välittömien vaatimusten puolesta on kolikon toisena puolena välttämätön mutta yhtä kaikki toissijainen. Logiikka on siten kiitettävän johdonmukaista: ei haluta kumota porvariston diktatuuria, vaan parannella sitä missä kontekstissa käsitetään myös EU-ero.

On toinen asia onko tuo kommunistille sopivaa logiikkaa. Me marxisti-leninisti-maoistit uskomme että ei ole. Sen sijaan se on mitä tyypillisintä revisionistien logiikkaa. Luulemme, että sekaannusten välttämiseksi “KTP”:n olisi paras poistaa nimestään sana “kommunistinen”, sillä se ei sinne ilmeisesti kuulu.

– Toimitus

This entry was posted in Kannanotot, Vaaliboikotti. Bookmark the permalink.