Kipinä joka sytytti preerian toukokuun 17. ei koskaan sammunut

17. päivä toukokuuta tuli täyteen 39 vuotta Perun kansansodan aloittamisesta. Tämän kunniaksi kansainväliset toverit ovat kääntäneet englanniksi “Lauluja taistelun loistavista taisteluhaudoista“, jonka lisäksi julkaisemme Perun kommunistisen puolueen (uudelleenjärjestävä komitea) julkilausuman:

Kaikkien maiden proletaarit, yhtykää!

Kipinä joka sytytti preerian toukokuun 17. ei koskaan sammunut

“Aiheuttaa häiriöitä, epäonnistua, aiheuttaa taas häiriöitä, epäonnistua taas… tuhoonsa saakka; se on imperialistien ja kaikkien taantumuksellisten logiikka kautta maailman ollessaan tekemisissä kansan asian kanssa, eivätkä he koskaan toimi vastoin tätä logiikkaa. Tämä on marxilainen laki. Kun me sanomme, että »imperialismi on julma», me tarkoitamme, että sen luonne ei tule muuttumaan, että imperialistit eivät tule laskemaan teurastajanveitsiään, että he eivät muutu Buddhiksi ennen tuhoaan.

Taistella, epäonnistua, taistella taas, epäonnistua taas… voittoonsa saakka; se on kansan logiikka, eikä kansakaan koskaan toimi vastoin tätä logiikkaa, Tämä on toinen marxilainen laki. Venäjän kansanvallankumous noudatti tätä lakia, ja Kiinan kansanvallankumous on noudattanut sitä.”

– Puhemies Mao, “Hylätkää illuusiot, valmistautukaa taisteluun”

Kipinä joka sytytti preerian toukokuun 17.

Ne, jotka olivat kumppaneita matkan varrella, sekä rauhoittajat, halusivat ja haluavat edelleen sammuttaa sen, eikä vain tehdä niin, vaan levittää sen tuhkat tuuleen.

Syvä viha eilispäivänä vanhentuneita ja uudestaan vararikossa olevia kohtaan.

Toverit, voimakkaan tulen liekkiä ei olla koskaan sammutettu.

Hehkuva aurinko hohtaa yhä esimerkillään, heikentymättömällä valollaan, joka myös asettuu suurella metelillä kansan korviin. Se on jatkuvaa äänten ja ylösnostettujen nyrkkien taontaa.

Typerys ei kuitenkaan halua kuulla sitä. Etkö näe, että sotarumpuja soitetaan kaikkialla? Niitä ei soiteta enää vain täällä. Vielä ikävämpää tämä on niille jotka sen kuulevat, mutta harhautuvat toiselle polulle.

Kipinä, joka syttyi toukokuun 17. päivä, lepattaa nopeasti pellolla, perunassa, hedelmissä, tunneleissa, joen uomissa; lepattaa yhä suuremmalla voimalla maaseudun kaikissa äärissä; kaikuu kaupungissa kuin laatikkorumpu; ennemminkin se on kuin lapsen ääni: uusi ja korkeampi.

Ja luokka vaatii etujoukkoaan, opastaan, parhaiden lastensa rooliin, jotka kulkevat valon kanssa, nostaen maoismin ja Gonzalon ajattelun yleismaailmallisesti pätevien panosten liput ylös maailman silmien eteen.

Toverit, kansanjoukot vaativat, kutsuvat, tahtovat, tarvitsevat kansansodan melua kommunismiin asti ja me emme voi olla tälle kuuroja ja sokeita.

Niille jotka menivät ja niille jotka tulevat.

On rikos sammuttaa valo ja tuli.

On velvollisuus lietsoa sitä suuremmaksi.

Antakaa kipinöiden tulla kokoiksi ja tulen puhdistaa meidät.

Nostakaamme sirppi uhmakkaalla salamyhkäisyydellä ja häiritsevin vasaroin heiluttakaamme uudelleen päihittämätöntä punalippuamme.

Kauan eläköön kansansodan 39:s vuosipäivä!

Kauan eläköön puhemies Gonzalo, puolueen ja vallankumouksen suuri johtaja!

Kunnia marxismi-leninismi-maoismi, Gonzalon ajattelulle!

Kunnia ja arvostus Perun kansalle ja proletariaatille!

Jo nyt Yhdistävä kansainvälinen maolainen konferenssi [la Conferencia Internacional Maoísta Unificada, CIMU], jota maolaiset puolueet ja järjestöt ovat kutsuneet koolle, on ollut selvä menestys, koska sen valmistelut – prosessi jota seurataan ja joka on kiistämätön kehitysaskel kommunistien uudelleenyhdistämisessä – on suurin kunnianosoitus Leninin perustaman ja toveri Stalinin täydentämän kommunistisen III. internationaalin perustamisen satavuotispäiville. Se vaatii meitä seuraamaan esimerkkiään ja nostamaan sen korkeammalle kommunismin maailmanlaajuisen hajaannuksen keskellä ja takomaan kommunistisia puolueita maailman ympäri – tänä päivänä tarkoittaen marxilais-leniniläis-maolaisia, militarisoituja kommunistisia puolueita.

Kauan eläköön kommunistisen III. internationaalin satavuotispäivä!

Meitä ohjaavat Marxin, Leninin ja puheenjohtaja Mao Tse-Tungin voittamattomat liput. Nyrkkimme pystyssä ja rintamme rottingilla me julistamme kunniaa ja arvostusta marxismi-leninismi-maoismille ja tunnustamme maolaisten puolueiden ja järjestöjen vankkaa sitoutumista Gonzalon ajattelun universaalin puolen soveltamiseksi.

Sanomme:

Olemme kommunisteja, puhtaimmasta teräksestä puhemies Gonzalon omaksi kuvaksi taottuja. Hyvää 39:ttä vuosipäivää ja juhlistakaamme ikuisen voittomme virstaanpylvään 30:ttä vuosipäivää, ensimmäistä kongressia, marxilaista kongressia, marxilais-leniniläis-maolaista, Gonzalon ajattelun kongressia.

Perun kommunistinen puolue (uudelleenjärjestävä komitea)

TOUKOKUU 2019

This entry was posted in Käännökset, Perun kommunistinen puolue, Vuosipäivät. Bookmark the permalink.