Antifastistinen mobilisaatio: “Turku ilman natseja!”

18.8. Tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta Turun kaupunkia ravisuttaneesta puukotustapauksesta, jossa kaksi naista sai surmansa ja useampi loukkaantui äärimmäisen taantumuksellisen väkivallan uhreina.

Imperialismin kriisin rantautuessa sorretuista kansakunnista “kotirintamalle”, uskaltautuvat myös kaikenkarvaiset torakat ulos koloistaan, “kansanystävät” ja “isänmaalliset”, toisinsanoen täysiveriset fasistit, jotka ovat toistamiseen järjestäneet ns. “kukkavirta 188” -kokoontumisen Turun Aurajoen rannassa. Tässä irvokkaassa”muistotilaisuudessa” ei ole kyse muusta kuin fasistien joukkokokoontumisesta, jonka tarkoitus on ratsastaa silmittömän väkivallan uhrien muistolla omien kansanvastaisten tarkoitusperiensä palvelemiseksi.

Toistamiseen ovat kuitenkin antifastit nousseet vastustamaan näitä torakoita tällä päivämäärällä “Turku ilman natseja!” -mielenosoituksen koollekutsumana. Turun Sanomien (paikallinen porvarilehti) tietojen mukaan yhteensä yli 500 antifasistia marssi pitkin Turun katuja uhmaten vesisadetta ja täyttäen ilman iskulauseilla, kuten: “Ei natseja Turkuun, ei natseja mihinkään!” ja “Turku kuuluu meille, ei fasisteille!”, sekä “Inga rasister på våra gator!”. Fasistit saivat kasattua juuri ja juuri 200 henkeä, joista karhunosa kuului porvarivaltion lakkauttamaan natsijärjestöön, Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen, joka on joutunut vaihtamaan taktiikkaansa ja siirtymään maan alle kattojärjestöjen suojiin, esimerkiksi Kansallismielisten liittouma. Ulkoparlamentaarisen fasismin lisäksi paikalle oli saapunut myös parlamentaarisen siiven, Perussuomalaisen puolueen, jäsenistöä, kuten kansanedustaja Vilhelm Junnila, sekä Turun Perussuomalaisten puheenjohtaja, Jyrki Åland. Siinä missä antifasistien mielenosoitus täytti joukkomobilisaation tunnusmerkit, niin fasistien “muistotilaisuus” oli vain surkea sisäpiirin ulkoilutapahtuma, joka onnistui mobilisoimaan vain kahta kauheamman kyttälauman paimenekseen.

Kyttälauma paimentaa mustiin pukeutuneita fasisteja Turun keskustassa.

Porvarivaltion väkivaltakoneiston, Suomen poliisin, toiminta oli odotettua. Kytät olivat jalkautuneet kaduille täydessä mellakkavarustuksessa sankoin joukoin, minkä lisäksi kytät kulkivat kaupungilla siviilivaatteissa tekemässä myyräntyötä. Myös kaupungin ilmatila oli varattu poliisin lennokkitoiminnalle. Kyttien toiminta fasistien julkisen kokoontumisen suojelemiseksi oli perusteellista; poliisikalustosta oli muodostettu barrikadeja useamman kadun sulkemiseksi, jota täydensi nopeasti paikalle saapuneet liikkuvat osastot. Huhujen mukaan myös yksi toveri olisi kyttien toimesta napattu turvasäilöön “ennaltaehkäisevästi” jo ennen mielenosoituksen alkamista.

Kuvia päivän tapahtumista:

Useat sadat antifasistit kokoontuivat marssin jälkeen Vanhan Suurtorin edustalle, jossa pidettiin puheita ja nautittiin musiikista.

Kyttä esittelee FN303 asetta.

Myös kyttien 5 500 kiloinen panssarimersu oli paikalla.

Suomalaisen fasismin parlamentaarisen siiven, Perussuomalaisen puolueen Turun osaston puheenjohtaja, Jyrki Åland, poistumassa fasistien tapahtumasta Turun keskustassa.

Punalipun toimitus toivottaa lämpimimmän antifasistisen tervehdyksensä kaikille taisteleville antifasisteille!

– Toimitus

This entry was posted in Uutiset, Yleinen and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.