ECUADOR – Köyhien talonpoikien kamppailu

Ecuador on puolifeodaalinen puolisiirtomaa, jonka vallankumouksen pääasiallinen voima lepää talonpojistossa, erityisesti köyhässä talonpojistossa. Vallankumous on tällöin uusdemokraattinen vallankumous, jonka keskiössä on köyhän talonpojiston kamppailu maasta puolifeodaalisia luokkia ja omistussuhteita vastaan.

Julisteessa lukee: “Ei riistokaivosteollisuudelle. Maata köyhälle talonpojalle! Ei enempää maata ylikansallisille kaivosyhtiöille! Maata sen kyntäjälle!”

Toverit ovat uutisoineet joukkojen kamppailusta aikaisemmin elokuussa. Esimerkiksi 10. päivä elokuuta toverit julkaisivat julkilausuman, jossa he selittävät tilannetta epävirallisilla kaivoksilla, joissa köyhä ja keskitalonpojisto joutuu työskentelemään elantonsa saamiseksi. Kaivokset eivät ole virallisesti minkään kaivosyhtiön kaivoksia, eikä niissä hyödynnetä kovin laaja-alaisesti kaivosteollisuuden koneita (vrt. artisanal mining, minería artesanal). Kaivosten toiminta nojautuu pääasiassa talonpojiston raatamiseen.

Heidän maansa ovat joko liian pieniä, tai maaperän laatu liian heikko, että he voisivat ansaita elantonsa maasta. Tämä on köyhää ja keskitalonpoikaa kurittava puolifeodaalinen vitsaus. Jopa 65% yli 4 tuhannesta kaivoksilla työskentelevästä kaivostyöntekijästä on näitä pakkoluovutettuja talonpoikia. Tämä on varsin yleistä maan pohjoisissa maakunnissa, kuten El Carchi, Esmeraldas, sekä Imbabura, joissa on kaivetaan kultaa.  Köyhien ja keskitalonpoikien maan pakkoluovuttamista ja talonpoikien työvoiman riistoa edesauttavat puolisotilaalliset joukot, joilla on yhteyksiä maan poliisi- ja asevoimiin.

Toverit nostattavat ilmoille tunnukset:

“On oikein kapinoida!”

“Ei enää maata ylikansallisille kaivosyhtiöille, maanomistajille ja puolisotilaallisille joukoille!”

“Maata köyhille talonpojille!”

 

Toverit ovat julkaisseet myös toisen julkilausuman, joka koskee Morenon hallitusta, jonka hallituskautta ovat leimanneet taloudellinen alijäämä, väkivallan ja työttömyyden pysäyttämätön kasvu, sekä korruptio ja kyvyttömyys maksaa valtion työntekijöille. Viimeisin julkilausuma presidentiltä pyhittää lapsityövoiman käytön ratkaisuna työttömyyteen, kehottaen myymään kaduilla mitä vaan on mahdollista myydä. Tämä kaikki “yrittämisen” nimissä!

“Katujemme lasten puolesta! Työttömien puolesta! Varattomien eläkeläisten puolesta! Maattomien puolesta! On oikein kapinoida!”

Morenon hallitus on antanut miljoonien lainoja julkista rahaa suurille pohatoille ja samaan hengenvetoon haluaa tehdä esityksen “solidaarisuusverosta”, jolla voitaisiin maksaa valtion työntekijöille heidän piskuiset palkkansa. Hän siis käytännössä ottaa rahat köyhien joukkojen taskusta, jotka hän teki työttömäksi, ja siirtää rahat porvaristolle. Hän ei ole muuta, kuin äänitorvi byrokraattiselle suurporvaristolle, vanhan yhteiskunnan marionetti, jonka uusdemokraattinen vallankumous tulee pyyhkäisemään lopullisesti pois.

Toverit ovat myös uutisoineet elokuun alussa, kuinka valtion työntekijät, erityisesti sosiaali- ja terveysalan työntekijät, ovat marssineet kaduilla työntekijöiden lomautuksia vastaan, sekä paljastaakseen kuinka vähän taantumuksellinen valtio oikeasti välittää kansan terveydestä ja hyvinvoinnista, sekä terveydenhoitoalan asianmukaisesta varustamisesta tarvikkeilla, henkilökunnalla ja lääkkeillä.

“Terveydenhuollon työntekijät! Luokkatietoiset ja vallankumoukselliset! Eläköön Osuntramsan työntekijöiden kamppailu!”

Joutkot tekevät historiaa: He tarvitsevat oikean ja oikeutetun johtajan, marxismi-leninismi-maoismin, puheenjohtaja Gonzalon ajattelun universaalit puolet!

– Toimitus

This entry was posted in Maailma, Uutiset and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.