Helin Bölek – kansan marttyyri

Helin Bölek, vallankumouksellinen ja Grup Yorumin jäsen, on saanut osakseen marttyyrikuoleman 3. päivä huhtikuuta.

Helin Bölek kuoli 288 päivää kestäneen nälkälakon seurauksena Turkissa. Hänet oli vangittu rikoksista pahimman, kansan vallankumouksesta laulamisen johdosta. Helin ehti olla vapaana noin neljä kuukautta ennen kuolemaansa. Nälkälakko oli alkanut vankilassa, mutta jatkui sen ulkopuolella: Helin oli vapaa, mutta hänen toverinsa ja kansansa eivät. Helin oli kuollessaan 28-vuotias.

Turkin vanha valtio, fasistinen AKP puolueen ja Erdoganin johtama hallinto, on johdonmukaisesti sortanut ja yrittänyt väkivalloin tukahduttaa vallankumouksellista kulttuuria Turkissa osana vastavallankumouksellista sotaa. Useat Grup Yorumin jäsenet ovat edelleen lukittuina taantumuksen vankityrmiin, jotka pursuavat vallankumouksellisia ja kansan oikeuksien puolustajia.

Helin Bölek ei ole oikeutetussa kamppailussaan yksin. Ibrahim Gökçek, Grup Yorumin jäsen, on osallistunut toverinsa rinnalla nälkälakkoon, jota on hänen kohdallaan kestänyt jo lähes 300 päivää. Uhmaten kuolemaa ja tietäen, että kamppailu voi jäädä hänen viimeisekseen, että “huomenna on minun vuoroni kuolla” kamppailu jatkuu edelleen, pakkosyöttämisestä ja sovintoehdotuksista huolimatta. Oikeutetuista vaatimuksista ei anneta tuumaakaan periksi:

1. Poliisiratsioiden lopettaminen Okmeydanın Kulttuurikeskusta vastaan Istanbulissa. Kulttuurikeskus on ratsattu 10 kertaa kahden vuoden aikana.

2. Grup Yorumin konserttikiellon kumoaminen, joka on ollut voimassa jo kohta kolme vuotta.

3. Grup Yorumin jäsenten syytteiden täydellinen kumoaminen.

4. Kaikkien Grup Yorumin vangittujen jäsenten välitön vapauttaminen.

5. Grup Yorumin jäsenten nimien poistaminen terroristilistalta.

Jopa haudassa Helin Bölek kylvää kauhua taantumuksen riveissä, sillä poliisi ratsasi ja ryösti häpeilemättä Helinin ruumiin hänen omista hautajaisistaan, kaasuttaen ja pamputtaen toverin muistoa kunnioittamaan saapuneita tovereita onnistuen useiden pidättämisessä.

Grop Yorum -orkesteri on laulanut kansan vallankumouksen lauluja jo 35 vuotta valkoisesta terrorista ja sortotoimista huolimatta. Turkin loistokas kansansota jatkuu edelleen ja se on pysäyttämätön. Turkin vanha valtio on nurkkaan ahdistettu peto, joka pelkää omaa kansaansa niin paljon, että se on valmis lukitsemaan vankiloihin, kiduttamaan ja väkivalloin tukahduttamaan musiikintekijöitä – niin mahtava on kansan vallankumouksellisten laulujen mahti, niin mahtava on kansan oikeutettu kamppailu, kansansota.

Vapauttakaa kaikki poliittiset vangit!

Eläköön Turkin kansansota! Alas Turkin fasistinen valtio! Eläköön kansallinen vapaustaistelu!

Ikuinen loisto ja kunnia kansan marttyyreille! Helin Bölek elää ikuisesti kansan kamppailussa!

– Punalipun toimitus

This entry was posted in Maailma, Uutiset, Yleinen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.