Raportti Turussa ja Tampereella tehdyistä aktioista Perun kansansodan alkamisen ja Ibrahim Kaypakkayan murhan vuosipäivien johdosta

17.5. tuli täyteen 40 vuotta Perun kansansodan alkamisesta. Puheenjohtaja Gonzalon johtamana, Perun kommunistinen puolue (PKP)  aloitti vuonna 1980 kansansodan, revisionismia vastaan käydyn pitkän taistelun jälkeen. Perun kommunistinen puolue nosti marxismi-leninismi-maoismin lipun korkealle ja julisti sen proletariaatin ideologian uudeksi, kolmanneksi ja korkeammaksi vaiheeksi, vaikka samaan aikaan Kiinassa ja Neuvostoliitossa revisionismi oli kaapannut vallan. Edelleen 40 vuotta myöhemmin vaikeista olosuhteista huolimatta, PKP ei ole laskenut aseitaan. Suomessa vallankumoukselliset ovat Turussa ja Tampereella tehneet maalausaktioita, jakaneet lentolehtisiä ja kiinnittäneet banderollin tämän suuren taistelun kunniaksi. 

 

47 vuotta sitten 18.5. Turkin kommunistisen puolueen perustaja (TKP/ML) ja johtaja Ibrahim Kaypakkaya murhattiin brutaalisti Turkin fasistisen valtion johdosta. Ibrahim Kaypakkaya oli erinomainen vallankumouksellinen, joka omisti elämänsä kansainväliselle proletariaatille, kansansodalle, sekä taistelulle revisionismia ja fokismia vastaan. Tänä päivänä, 47 vuotta myöhemmin, muistamme Ibrahim Kaypakkayaa ja hänen merkittävää kurinalaista poliittista työtä, joka elää edelleen vallankumouksellisissa taisteluissa imperialismia, feodalismia ja taantumusta vastaan. Marxisti-leninisti-maoistit ovat tehneet hänen muistonsa kunniaksi maalausaktioita.

This entry was posted in Perun kommunistinen puolue, Vuosipäivät and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.