Siirtotyöläiset taistelevat Intiassa

Kymmenet tuhannet siirtotyöläiset Intiassa ovat menettäneet työpaikkansa eristys- ja sulkutoimien seurauksena, jotka taantumuksellinen valtio asetti maaliskuussa. Siirtotyöläiset ovat joutuneet matkustamaan kaupungeista takaisin kyliin jopa satoja kilometrejä, jotkut ovat matkustaneet jopa yli tuhannen kilometrin matkan. Useat eivät ole päässeet koteihinsa asti kaupunkien ja osavaltioiden rajojen suljettua.Vaihtoehtoisesti osa siirtotyöläisistä on joutunut asumaan niin kutsutuissa ”hätäapu” keskuksissa. Monet ovat myös joutuneet poliisin hyökkäyksien kohteeksi yrittäessään ylittää suljettuja rajoja.

Madhya Pradeshin osavaltion tiedustelupalvelun mukaan maolaiset ovat värvänneet riveihinsä työttömiä siirtotyöläisiä. He ovat luoneet yhteyksiä erityisesti Balaghatin, Mandlan ja Dindorin alueilla. Maolaisia ​​johtajia on nähty myös syrjäisissä kylissä, joista entiset asukkaat ovat lähteneet. Näillä alueilla on rekisteröity 200 000 paluumuuttajaa, joista 90 000 on Balaghatissa.

Siirtotyöläiset eivät ole hyväksyneet porvariston sortotoimia. Gujaratin osavaltiossa, 17.toukokuuta, siirtotyöläiset vaativat välittömiä toimia matkustamisen järjestämiseksi ja kotiin pääsemiseksi. He heittivät kiviä  poliisia kohti ja vaurioittivat valtatiellä olevia kulkuvälineitä. Joitain poliiseja ja toimittajia loukkaantui tapauksessa ja 25 siirtotyöläistä pidätettiin. Taantumus mustamaalasi siirtotyöläisten oikeutetut protestit vandalismina.

Tämän lisäksi Surat Diamond Bours- yhtiön rakennustyömaalla työläisten on kielletty menemästä kotiin. He osoittivat vaatimuksia sekä kotiin pääsemisen että paremman ruoan puolesta. Pari viikkoa tämän jälkeen, 28. huhtikuuta, Surat Diamond Bours- yhtiön rakennustyömaata tuhottiin.Työmaalle palkattiin työmaan ulkopuolisia työntekijöitä, siitä huolimatta, että työläisiä on kielletty koronan nimissä menemästä kotiin.Tämä aiheutti suuttumusta työläisissä koronan ja työn menettämisen pelossa. Tästä seurasi rynniminen yhtiön toimistotiloihin, missä siirtotyöläiset hajottivat ikkunoita, huonekaluja ja tietokoneita.

This entry was posted in Maailma, Uutiset and tagged , . Bookmark the permalink.